Need megérteni, hogy miért utasították el a schengeni vízumomat

15

Schengeni vízumot kérelmeztem, hogy részt vegyen néhány interjúban Németországban. Orvos vagyok, és a felvételi iroda szervezi az összes interjút. Meghívó levelet írtak nekem, amelyben kijelentették, hogy Németországban fizetnek a szállásomért és költségeikért.

Ezt a levelet más dokumentumokkal is elküldtem; A hotel.com-os visszaigazolást kaptam.

A vízumot három ok miatt elutasították.

 • A tervezett tartózkodás céljának és feltételeinek indoklása nem biztosított
 • A tervezett tartózkodás céljának és feltételeinek indoklásával kapcsolatban benyújtott információk nem voltak megbízhatóak.
 • Nincs bizonyíték a szálláshelyről
 • Mit jelent - nem jó volt a meghívó levél, vagy az volt, hogy a vállalat csak kijelentette, hogy fizetni fognak a szállásért, és valójában nem szolgáltatják a szálláshely bizonyítását?

  Részletes meghívó levelet kapok arról, hogy hol lesz az interjúim, valamint a szálláshely bizonyítéka. Van valami más szükséges? Biztos vagyok benne, hogy egyetlen olyan személy sem szólít fel, aki személyt kérne.

  Bármilyen bemenet segít sokat.

      
  készlet Manjunath Nagaraj 17.09.2014 19:52
  forrás

  2 válasz

  29

  Először orvos vagyok, indiai eredetű. Van néhány interjúm Németországban, és az interjúkat egy felvételi cég szervezte. Ők gondoskodtak a szállásomról és a szállításomról. Meghívó levelet küldtek nekem, amelyben azt mondták, hogy "mi meghívjuk, és így az interjú, és szállást és szállítást biztosítunk". Nem említették meg a dátumokat, és nem említették meg pontosan, hogy hol adtak nekem szállást, ezért a vízumomat elutasították. A tervezett tartózkodás indoklásának oka nem volt, az igazoláshoz benyújtott dokumentum nem volt megbízható és végül nem volt bizonyíték a szállásra.

  Amit tettem a második alkalommal: Megkértem a cégtől, hogy írjon egy részletes meghívó levelet, amelyben megemlíti a meghívás időpontját, és pontosan megemlítem, hol adnak nekem a helyet, ahol maradjak. Arra is kértem őket, hogy mondják meg a cégről a meghívó levélben, és végül adják meg annak a személynek a számát, akivel kapcsolatba léphetnek.

  Az én oldalamról részletes levelet írtam (3 oldal hosszú volt). Minden apró részletet megemlítettem. Amikor írtam, folyamatosan gondoltam, hogy a vízumtisztviselő megkérdőjelezi. Tehát részletes útlevél, amely az utazás minden részletéről szól. Ezzel együtt adtam ki a bankszámlakivonatot, és 4 külön dokumentumot nyújtottam be annak bizonyítására, hogy elhagyom a schengeni területet.

  90 napig adtak nekem vízumot, bár csak 32 napig kérdeztem, és 24 órán belül adták nekem.

  Tehát a történet erkölcstelensége, írj egy igazán jó borító levelet, és gondold át minden apró részletet, és igazoljon igazolást. Remélem, ez segít az embereknek, akik szembesülnek vagy szembesülnek a helyzetemmel.

      
  válasz adott 25.09.2014 20:20
  forrás
  9

  Németországban vagyok. Visszatérek ehhez a webhelyhez, hogy lássam, segíthetek-e senkinek. Mert amikor segítségre volt szükségem, sok információt kaptam arról, hogyan kell csinálni az írási dolgokat.

  Szeretnék írni, hogy mit kell tartalmaznia a meghívó levélnek, mert a vízumomat főként azért utasították el, mert a meghívó levél nem tekinthető megbízhatónak.

  Ha meghívhatja a céget, amelyik meghívja a meghívó levelet, akkor kérdezze meg ezeket a dolgokat, amelyeket be kell vonni, ha üzleti vízumot szeretne igényelni.

 • a levélnek hivatalos levélfejen kell lennie.
 • egyértelműen meg kell említenie a nevét, mint a meghívott személyt.
 • a dátumokat egyértelműen meg kell említeni. Az a nap, amikor azt akarják, hogy Németországban tartózkodjanak, és azon a napon, amikor eljuttatnak.
 • ha szállást biztosít, egyértelműen írja meg, hogy hol található. Az én esetemben a cég nekem adta meg nekem a házat, hogy maradjak. Megemlítették a ház címét, és kijelentették, hogy ott maradok a kívánt időszak alatt.
 • kérje meg a céget, hogy adja meg, hogy miért hívják meg őket.
 • Ha lehetséges, a vállalat 2-3 sort tud megadni arról, hogy mit csinálnak, és miért hívják meg őket. Számomra szerintem ez sokat segített, mivel a konzulátus 90 napos vízumot adott nekem, bár 30 napos vízumot kértem.
 • ha további dolgokat, mint például a szállítást és az ételt nyújtanak, kérje meg, hogy ezt egyértelműen említsük meg.
 • Végül, de nem utolsósorban kérje meg a céget, hogy adja meg azon személyek adatait, beleértve a kapcsolattartó címét, telefonszámát és e-mail azonosítóját, akivel kapcsolatba léphet, vagy u kapcsolatba kerül, amikor Németországba ér. Ezt "Ansprechpartner" -nek hívják. Ez akkor szükséges, ha a vízumot szeretné.
 • Remélem, ez valamilyen mértékben hasznos az üzleti vízumot keresők számára.

      
  válasz adott 30.09.2014 11:48
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket