Need megérteni, hogy miért utasították el a schengeni vízumomat

15

Schengeni vízumot kérelmeztem, hogy részt vegyen néhány interjúban Németországban. Orvos vagyok, és a felvételi iroda szervezi az összes interjút. Meghívó levelet írtak nekem, amelyben kijelentették, hogy Németországban fizetnek a szállásomért és költségeikért.

Ezt a levelet más dokumentumokkal is elküldtem; A hotel.com-os visszaigazolást kaptam.

A vízumot három ok miatt elutasították.

  • A tervezett tartózkodás céljának és feltételeinek indoklása nem biztosított
  • A tervezett tartózkodás céljának és feltételeinek indoklásával kapcsolatban benyújtott információk nem voltak megbízhatóak.
  • Nincs bizonyíték a szálláshelyről
  • Mit jelent - nem jó volt a meghívó levél, vagy az volt, hogy a vállalat csak kijelentette, hogy fizetni fognak a szállásért, és valójában nem szolgáltatják a szálláshely bizonyítását?

    Részletes meghívó levelet kapok arról, hogy hol lesz az interjúim, valamint a szálláshely bizonyítéka. Van valami más szükséges? Biztos vagyok benne, hogy egyetlen olyan személy sem szólít fel, aki személyt kérne.

    Bármilyen bemenet segít sokat.

        
    készlet Manjunath Nagaraj 17.09.2014 19:52
    forrás

    2 válasz

    29

    Először orvos vagyok, indiai eredetű. Van néhány interjúm Németországban, és az interjúkat egy felvételi cég szervezte. Ők gondoskodtak a szállásomról és a szállításomról. Meghívó levelet küldtek nekem, amelyben azt mondták, hogy "mi meghívjuk, és így az interjú, és szállást és szállítást biztosítunk". Nem említették meg a dátumokat, és nem említették meg pontosan, hogy hol adtak nekem szállást, ezért a vízumomat elutasították. A tervezett tartózkodás indoklásának oka nem volt, az igazoláshoz benyújtott dokumentum nem volt megbízható és végül nem volt bizonyíték a szállásra.

    Amit tettem a második alkalommal: Megkértem a cégtől, hogy írjon egy részletes meghívó levelet, amelyben megemlíti a meghívás időpontját, és pontosan megemlítem, hol adnak nekem a helyet, ahol maradjak. Arra is kértem őket, hogy mondják meg a cégről a meghívó levélben, és végül adják meg annak a személynek a számát, akivel kapcsolatba léphetnek.

    Az én oldalamról részletes levelet írtam (3 oldal hosszú volt). Minden apró részletet megemlítettem. Amikor írtam, folyamatosan gondoltam, hogy a vízumtisztviselő megkérdőjelezi. Tehát részletes útlevél, amely az utazás minden részletéről szól. Ezzel együtt adtam ki a bankszámlakivonatot, és 4 külön dokumentumot nyújtottam be annak bizonyítására, hogy elhagyom a schengeni területet.

    90 napig adtak nekem vízumot, bár csak 32 napig kérdeztem, és 24 órán belül adták nekem.

    Tehát a történet erkölcstelensége, írj egy igazán jó borító levelet, és gondold át minden apró részletet, és igazoljon igazolást. Remélem, ez segít az embereknek, akik szembesülnek vagy szembesülnek a helyzetemmel.

        
    válasz adott 25.09.2014 20:20
    forrás
    9

    Németországban vagyok. Visszatérek ehhez a webhelyhez, hogy lássam, segíthetek-e senkinek. Mert amikor segítségre volt szükségem, sok információt kaptam arról, hogyan kell csinálni az írási dolgokat.

    Szeretnék írni, hogy mit kell tartalmaznia a meghívó levélnek, mert a vízumomat főként azért utasították el, mert a meghívó levél nem tekinthető megbízhatónak.

    Ha meghívhatja a céget, amelyik meghívja a meghívó levelet, akkor kérdezze meg ezeket a dolgokat, amelyeket be kell vonni, ha üzleti vízumot szeretne igényelni.

  • a levélnek hivatalos levélfejen kell lennie.
  • egyértelműen meg kell említenie a nevét, mint a meghívott személyt.
  • a dátumokat egyértelműen meg kell említeni. Az a nap, amikor azt akarják, hogy Németországban tartózkodjanak, és azon a napon, amikor eljuttatnak.
  • ha szállást biztosít, egyértelműen írja meg, hogy hol található. Az én esetemben a cég nekem adta meg nekem a házat, hogy maradjak. Megemlítették a ház címét, és kijelentették, hogy ott maradok a kívánt időszak alatt.
  • kérje meg a céget, hogy adja meg, hogy miért hívják meg őket.
  • Ha lehetséges, a vállalat 2-3 sort tud megadni arról, hogy mit csinálnak, és miért hívják meg őket. Számomra szerintem ez sokat segített, mivel a konzulátus 90 napos vízumot adott nekem, bár 30 napos vízumot kértem.
  • ha további dolgokat, mint például a szállítást és az ételt nyújtanak, kérje meg, hogy ezt egyértelműen említsük meg.
  • Végül, de nem utolsósorban kérje meg a céget, hogy adja meg azon személyek adatait, beleértve a kapcsolattartó címét, telefonszámát és e-mail azonosítóját, akivel kapcsolatba léphet, vagy u kapcsolatba kerül, amikor Németországba ér. Ezt "Ansprechpartner" -nek hívják. Ez akkor szükséges, ha a vízumot szeretné.
  • Remélem, ez valamilyen mértékben hasznos az üzleti vízumot keresők számára.

        
    válasz adott 30.09.2014 11:48
    forrás

    Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket