Az edényeket olaj nélkül vagy víz nélkül helyezi a tűzhelyre, ami károsítja a potot?

4

Anyám mindig azt mondta nekem, hogy semmilyen tartalmat nem kellene a tűzhelyre helyezni, mert különben megsérülnének. Ez valóban igaz?

    
készlet hgiesel 15.11.2016 23:02
forrás

5 válasz

1

Úgy gondolom, hogy egy serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie a sérülésekre - 500c az a szám, amit találtam a öntöttvas , és a szénacél fűszerezett hasonló hőmérsékleten, nincs számom rézre vagy más fémcserepek készítésére offhandból, de a pontállványokból nagyon magas hőmérsékletre van szükség ahhoz, hogy egy fém serpenyőt addig a pontig érjen el, ahol az öntözi vagy megváltoztatja magát, és a serpenyőnek bármilyen hőmérsékleten biztonságosnak kell lennie. Bármilyen mellékhatás megkezdése előtt meg kell tudnia melegíteni a serpenyőt azokra a hőmérsékletekre.

Másrészt a nagyon nehéz megmondani, hogy mennyire meleg a száraz serpenyőben - lehet, hogy túl könnyű a biztonságos hő megítélése, hogy a a serpenyő elég forró ahhoz, hogy a fűszerezéshez vagy égetéshez lehessen, vagy megégjön, bármi hozzáadott vagy rosszabb legyen, termikus sokkot szenved, ha valamit végül a serpenyőben helyeznek. Egy serpenyőben lévő víz nem emelkedik fel 100 ° fölé, amíg a víz eltűnik, és míg az olaj nem fogja megtartani a hőmérsékletet, mint a víz, akkor változik, amikor felmelegszik, és figyelmeztethet arra, hogy a serpenyő túl forró mielőtt elérné azt a pontot, ahol a serpenyő megsérül - még akkor is, ha ez a figyelmeztetés végül az olajszívás vagy a megégetés. A vastagabb serpenyőknek egy kicsit jobbnak kell lenniük, mivel egy kicsit hosszabb ideig tartanak a hőre, és egyenletesebben oszthatják el a hőt, és ők is erősebbek, és ennek következtében ellenállhatnak a deformációnak - de a vékony edények nagyon forróak lehetnek a kapcsolattartó pontokon , és könnyebben kanyarodik, vagy könnyebbé válik.

Szintén száraz edény esetén magasabb a termikus sokk lehetősége - a folyadékkal ellátott serpenyőben a víz vagy olaj jó közegként szolgál a hő átadására, mint például a hőmérséklet-változáshoz szükséges puffer, így ha valami hideg (er) hozzáadódik egy forró serpenyőhöz, az olaj vagy a víz melegíti a hőt és a forró serpenyőből és folyadékból, sokkal egyenletesebben, és gyorsabban stabilizálja a hőmérsékletet. Egy száraz serpenyőben a hő csak az érintkezési ponton kerül átadásra, és gyors, így egy száraz serpenyőben sokkal nagyobb a stressz az érintkezési ponton. A főzéshez szükséges víz vagy olaj hozzáadása önmagában is termikus sokk forrása lehet, ha a száraz serpenyőben túl meleg volt a tűzhelyen, így a szobahőmérsékletű folyadék hozzáadásával a pálca károsodhat, ha a hirtelen és egyenlőtlen hő áramlik ki , az edények ilyen feszültségek alatt repedtek.

Végül azt hiszem, biztosan elhelyezheted a serpenyődet a tűzhelyen, tartalm nélkül, és a serpenyő sértetlenül jön ki, még akkor is, ha egy kicsit felmelegedett volna - de óvatosnak és képzettnek kell lennie, hogy ne túlmelegedjen túl sok a serpenyők, és ez egy nehéz serpenyőben mérhető. Másrészt a vízben vagy olajban a palackban a hőmérséklet alacsony marad, vagy figyelmezteti Önt, ha túlmelegedik, így ez csak egy kicsit biztonságosabb (és valószínűleg jó tanács).

    
válasz adott 27.11.2016 07:40
forrás
3

Feltételezve, hogy anyád beszél a tűzhelyről, amikor az égő be volt kapcsolva, igen, igaza volt.

Rendkívül meleg enyhén csak egy kis olaj hozzáadása előtt. Vannak, akik azt mondják, hogy segíti a későbbi sült ételeket, hogy ne ragadjanak. Nem tudom, hogy ez igaz, de ne hagyja el a szobát, és hagyja, hogy az üres edény túl forró legyen, ami nagyon gyorsan megtörténhet.

A túlmelegedés vékony edényeket és edényeket okozhat. Egy serpenyőben zománcbevonat leválhat, vagy akár a fűtőelemre is megolvad. A "teflon" típusú nem tapadó bevonatok leéghetnek és károsodhatnak, így mérgező gázokat szabadítanak fel a levegőbe. Még az öntöttvas is túl forró lehet, és a fűszerkeverék is felborulhat.

    
válasz adott 15.11.2016 23:22
forrás
2

Nem kell gyakran. De vastag bázissal hajlamos vagyok enyhíteni a gázt, hogy az olaj kinyíljon, és az ételt adagolva forróvá váljon az olaj. Egy kis mennyiségű olaj egyedül nagyon kevés ahhoz, hogy a hőmérsékletet tartsa. Ez inkább figyelmeztető jelként fog működni.

Ha meg akarja szárítani a sütést, az öntöttvas az út. Ez zománcozható. Néhány lapos kenyérnek például egy forró, száraz serpenyőben kell találnia. Ehhez le creuset zománcozott öntöttvas serpenyőt használok.

    
válasz adott 16.11.2016 08:54
forrás
0

Szia, egyszer elmentem egy serpenyőt a főzőlapra, és körülbelül 10 percre elfelejtettem róla, és amikor visszaértem az alsó, elcsavarodtam, nem ajánlom!

    
válasz adott 19.11.2016 21:17
forrás
-1

Anyádnak a sütő szellőztetőcsövéből származó maradékhőre vagy a fényszórókra kellett utalnia. Ez lassan károsíthatja az edényeket. Mintha sokáig nem melegítené fel.

    
válasz adott 19.11.2016 07:22
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket

Tokió 300 km-es körzetében - Hol van a természet, a növényvilág és az állatvilág? [zárva]______ 34283 ___

Ez az tágabb kérdésem . Itt "Tokió közelében" = 300 km-en belül sugár . 10 napot tervezek Japánba látogatni, és 5 napot tervezek Tokióba. A fennmaradó részre akarok menekülni a megalopolistól, és beültetnem magam a (festői, festői) vidéki hátsó fákba / vidékbe? Tehát valaki kérjük, javasoljon vagy ajánljon egy ilyen régiót? További kritériumok:

 • Kérlek, ne tegyél 100% -ig vadászott medveket, medvéket és halálos állatokat.

 • Nem fogok vezetni, ezért a tömegközlekedésen és a gyalogláson kell alapulnia (ésszerű távolságokon).

 • Meg kell tudnom látni és hozzáférni az óceánhoz vagy egy nagy mennyiségű vízhez a régióból.

 • Meg akarom kerülni a templomokat és a valláshoz kapcsolódó épületeket.
 • ______ azszpr31493 ___

  Először is, hadd magyarázzam el, mi a Tokió. Tokió nem a hagyományos értelemben vett város, Tokió egész prefektúra, és legalább fele örökzöld erdők és festői hegyek borítják. Elég váratlan Tokió számára, ugye?

 • Japánban és Tokióban is vannak medvék. De az esélye, hogy találkozunk, elég alacsony, ezért nem aggódnék. A majmok sokkal inkább zavaróak.
 • Ez rendben van, mivel a legtöbb Tokyoitesnek nincs autója.
 • Aztán valószínűleg ki kell zárnunk Yamanashit, Gunmát, Naganót - nagyon közel Tokióhoz, nagyon festői és meglehetősen vidéki ... Azt ajánlom Karuizawát, amely Nagano prefektúrában fekszik, de csak néhány tó van. Yamanashi prefektúrának híres Fuji-tavai vannak, de máskülönben a szárazföldön található.
 • Impossible. Japán nagyon vallásos ország, a templomok vagy a vallási intézmények gyakorlatilag mindenütt vannak.
 • Ezek azok a helyek, amelyeket nagyon ajánlok, de az egyik beállított kritérium közül egyik sem sikerül:

 • Az Izu félsziget nyugati oldala a leginkább elkülönített hely. Nagyon vidéki, a természet lélegzetelállító, nagyon vad, de a vonatok nem mennek oda. Az autó az egyetlen lehetőség.
 • Yamanashi prefektúra. Tokió prefektúra szomszédja, így nagyon közel van. Lélegzetelállító kilátás nyílik a Fuji-hegyre, öt Fuji-tavakra, hihetetlenül szép virágterületekre és még sok másra. De ez szárazföldi, nincs tenger sem.
 • Nagano és Gunma - a helytől függ, de tényleg a legvadabb hegyek, amiket elképzelhetsz olyan helyeken, ahol nem lépett be emberi láb. .
 • Kanagawa prefektúra - Shonan, Kamakura és Miura félsziget a Top5-en belül Japán legszebb helyein. A vonatok odaérnek, meglehetősen közel Tokióhoz (valójában még mindig a Nagy Tokió-térségen belül), a gyönyörű tenger mellett van, de minden sarkon a templomok és a pagodák láthatók, mert a Kanagawa nagyon gazdag történelemre tett szert. li>
 • Isehara város Kanagawa-ban, Ooyama-hegy - nagyon közel Tokióhoz, a hozzáférés tökéletesen jó - csak vonattal vonuljon Iseharába és onnan busszal Ooyama bejáratába. A hegy hatalmas, a természet festői, kilátást nyújt a lélegzetelállító. Néhány medve néha és hatalmas templom van az út közepén.
 • Tehát mi maradtunk?

 • Atami. A forró tavaszi város Izu-félsziget északi részén, festői strandokkal. Elég hegyes, rengeteg természet és vadonban. A vonatok odaérnek (körülbelül egy óra Tokióból), de maga a város álmos és időben fagyott. Érdemes menni, de nem igazán a legjobb hely.
 • Boso-félsziget. Annak ellenére, hogy földrajzilag nagyon közel van Tokióhoz, nehéz hozzáférni - legyen az lassú utazás, a helyi vonatok Tokió-öböl környékén, vagy a Miura-félszigetre, és onnan lovagolni. Elég vad, de ne feledje, hogy a tömegközlekedéssel hozzáférhető helyek nem lehetnek a megvert pályáról. Többször is ott voltam, és bár a Boso-félsziget nagyon szép, nagyon unalmas is.
 • Hakone - nagyszerű hely a tenger mellett és a vulkanikus kráter meleg tava. Forró források, hegyek és még sok más. A hozzáférés nagyon könnyű - vonat vonattal Hakone-yumoto-ba, és onnan induljon buszjárat Motohakone-ba, vagy bármelyik tetszőleges állomáshoz - minden érdekes.
 • Tokió déli szigetei, Seven Izu-szigetek. Hihetetlenül szép, még 300 km-en belül megközelíthető, akár Takeshiba mólón Tokióban (JR Hamamatsucho állomás), akár Haneda repülőtérről (Hachijojima sziget) vagy Chofu repülőtérről (más szigetek). A közvélemény meggyőződése ellenére nincsenek habu (még).
 • Frissítés: a szigetlakók szerint Hachijojima habu lakossággal rendelkezett, de a házasok bevezetése megoldotta a problémát.

      
  ______ azszpr31226 ___

  Lehet, hogy nem veszi észre, de ez valóban meglehetősen nehéz feltételek. Egyenként:

 • Nos, ez egyszerű, nincsenek halálos állatok Tokió közelében.
 • Nem is probléma, a tömegközlekedés Tokió környékén is egyszerű. "A legyőzött pályáról" azt jelenti, hogy a vonatok helyett autóbuszokra támaszkodnak, de biztosan nem kell autót bérelni. De ...
 • Ha képesnek kell lennie "látni az óceánt", csak a tengerpart közelében fekvő területek jogosultak. Azonban a Nagoyától egészen a keleti (Csendes-óceán) partjain keresztül Tokióig Sendaiig erősen iparosodott, csak néhány kivételt kapok, később. (Nézze meg a műholdas térképet : nem egy csomó zöld a partokon.)
 • A kevés maradék bit nemzeti parkja, Japánban pedig szinte kivétel nélkül minden hegyi vagy festői kis tengeri szigeten egy templom, szentély vagy mindkettő felül lesz.
 • ... rájössz, hogy Japánba látogat, igen,? Talán Mongólia jobb ötlet lehet.
 • Tehát mi hagy minket? Kihagyom néhány ötletet. Ne feledje, hogy mindezek a japánok körében is népszerűek, de a turizmus szezonális, és hétköznapoknál elég csendes lesz, ha sikerül elkerülni a nagy ünnepeket.

  • A Izu-félsziget , kb. 2-3 óra Tokiótól délre vonattal, népszerű forró tavaszi terület, bitekkel talán csak 50% -kal megszelídített vadonban, mint a Jogasaki part Ito közelében, és egy csomó jó túraútvonal.
  • Egy kicsit közelebb Tokióhoz a Boso-félsziget legdélibb bitjei is nemzeti park. A Nokogiri-hegy itt a leghíresebb hely, de (mint mindig ...) a szokásos templomokkal és szobrokkal van ellátva.
  • A legmagasabb választásom az Ön számára azonban a Izu-szigetek , 108- 354 km-re Tokiótól, és könnyen megközelíthető komppal vagy rövid repüléssel. Mindegyikben vulkánok, vulkanikus fekete homokos strandok, túraútvonalak, forró források, kerékpározás, búvárkodás és így tovább. A hátránya, hogy vannak (ritka) habu viperák és egy kissé megnövekedett kockázata annak, hogy megöl egy vulkán, de hé, ez Japán, amiről beszélünk, akkor Godzilla halálra kerülhet (vagy inkább földrengés) bárhol.
  ___ UK vízum kérelmezése a feleségemtől való elválasztás folyamán