Hogyan találta Morgoth férfiakat?

2

Ha Morgoth hallott volna-e az emberek eljöveteléről, és szándékosan kereste őket, vagy csak vándorolt, és rajtuk történt? Mennyire ismerte Morgoth a férfiak nyelvét?

    
készlet Fingolfin 29.04.2016 01:55
forrás

2 válasz

3

Melkor tudta, hogy a férfiak végül is felmerülnek

In those days, moreover, though the Valar knew indeed of the coming of Men that were to be, the Elves as yet naught of it; for Manwë had not revealed it to them. But Melkor spoke to them in secret of Mortal Men, seeing how the silence of the Valar might be twisted to evil. Little he knew yet concerning Men, for engrossed with his own thought in the Music he had paid small heed to the Third Theme of Ilúvatar; but now the whisper went among the Elves that Manwë held them captive, so that Men might come and supplant them in the kingdoms of Middle-earth, for the Valar saw that they might more easily sway this short-lived and weaker race, defrauding the Elves of the inheritance of Ilúvatar.

—The Silmarillion

Bár nem volt annyira tudatos, mint a többi Valar, aki inkább inkább az Eru-t, mint a zene hallgatását választotta, de még mindig tudta, hogy az emberek végül is megérkeznek.

Valar biztosan hitte, hogy Morgoth embereket kereshet:

These things the Valar did, recalling in their twilight the darkness of the lands of Arda; and they resolved now to illumine Middle-earth and with light to hinder the deeds of Melkor. For they remembered the Avari that remained by the waters of their awakening, and they did not utterly forsake the Noldor in exile; and Manwë knew also that the hour of the coming of Men was drawn nigh. And it is said indeed that, even as the Valar made war upon Melkor for the sake of the Quendi, so now for that time they forbore for the sake of the Hildor, the Aftercomers, the younger Children of Ilúvatar.

—The Silmarillion

És hogyan lehet a Melkor kommunikálni a férfiakkal?

A Melkor megérintheti mások elméjét

Ahogy azt @Ber jelezte, Melkornak, mint minden Valának, nagyszerű képessége volt arra, hogy kommunikáljon az elme-gondolkodásban, és döntő fontosságú, hogy megtudja, mit gondoltak mások.

For he would come by stealth to a mind open and unwary, hoping to learn some part of its thought before it closed, and still more to implant in it his own thought, to deceive it and win it to his friendship.

—Osanwë-kenta

Ezen keresztül megtanulta a férfiak, elfek, vagy bármi más nyelvét, amíg nem voltak attól óvatosak.

Melkor talán megtanulta a nyelvüket, vagy tanította nekik a sajátját

A Valar is ismerte, hogy egy nagyszerű nyelvi lehetőséggel rendelkezik, mint amilyen a vágy arra, hogy mások ellenállását az akaratának közvetlen alkalmazására használják fel.

"From the first he was greatly interested in 'language,' that talent which the Eruhini would have by nature; but we did not at once perceive the malice in this interest, for many of us shared it, and Aule above all. But in time we discovered that he had made a language for those who served him, and he has learned our tongue with ease. He has great skill in this matter. Beyond doubt he will master all tongues, even the fair speech of the Eldar. Therefore, if ever you should speak with him, beware!"

—Osanwë-kenta

Ez azt sugallja, hogy bármi is volt a korai ember, akkor Melkor megszerzett volna, különös tekintettel arra, hogy először nem voltak óvatosak.

Valójában lehetséges, hogy néhány embert tanított saját nyelvén, amint azt az előző szöveg is jelzi, ami mind a kommunikációt, mind pedig a célokhoz való könnyebb megkönnyítését teszi lehetővé.

    
válasz adott 29.04.2016 02:06
forrás
1

Per the Silmarillion, amit nem kaptam meg, a Valar attól tartott, hogy Morgoth meg fogja találni az elfeket, mielőtt megtették volna, amit tettek, és ezért részt vettek a Valar és Morgoth háborújában, és elpusztították Utumnót .

Ebből következik, hogy Morgoth hasonlóan keresett férfiakat. Miközben Valinorban fogságban volt, suttogta Fëanornak és a Noldornak, hogy távollétükben a férfiak örökölhetik a közép-földet. Azt is találta, hogy a férfiak hasonló helyen vannak, ahol a tündék már megtalálhatók. Ha a Athrabeth címmel megyünk.

A Osanwë-kenta beszámolója alapján Morgoth és a Men egyaránt képesek elolvasni az egyének gondolatait, sokkal inkább Morgoth esetében, és könnyen használhatja ezt a képességet, hogy megtanulják a korai férfiak nyelvét. Feltételezhető továbbá, hogy a férfiak az Avari nyelvéről tanultak, akit Morgoth már megértett, és hasonlóan (és később sokkal jobban ismerte őket Valinorban) a korai elfek nyelvét.

    
válasz adott 29.04.2016 02:06
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket