Can karakter tud Druidic-t anélkül, hogy druida lenne?

13

A itt található válaszomhoz kapcsolódik.

A Druidic egy különleges nyelv, amelyben egyetlen verseny sem vehet fel bónusznyelvként (még azok is, akik kifejezetten bármelyik nyelvet választhatnak, mondjuk kivéve a Druidicot ) és nem lehet megtanulni a Speak Language használatával. A druidák tilosak egy nem druida tanítására, minden spellcasting és természetfeletti képesség kizárása .

Tehát a tud egy Druidic karaktert ismerni anélkül, hogy druida lenne?

    
készlet KRyan 15.08.2013 17:49
forrás

2 válasz

16

Plot: Ismerje meg azt valakitől, aki ismeri azt

Feltételezhető, hogy ha egy druida druidikát tanít, akkor tudnád egy vagy két képességet a Speak nyelveken, hogy megtanulják a nyelvet. Ez egy DM hívása, és valószínűleg nagyon ritka, de megtörténhet. Egy blighter ( Complete Divine ) biztosan nem érdekelne például a nyelv tanításában.

Az elolvasás, a memóriához való hozzáférés vagy az új druidot tanító druid tanítás egyszerű meghallgatása is elegendő lehet a Speak Language használatához a Druidic tanulásához. Ne feledje, hogy a druida elveszítheti osztályfunkcióit, még akkor is, ha kényszeríti vagy becsapja a tanítását.

És persze, ha valaki megtalál egy nondruidot, aki ismeri a nyelvet, akkor ez a személy nem lenne ok arra, hogy megtagadja a tanítását.

Magic: Beszéljen minden nyelven

Varázslatos eszközök a nyelvek megértéséhez; a nyelvek megértése és nyelvek megadná az egyik képességét, hogy átmenetileg megértsék és beszéljék a druidait.

A a nyelvek kristálymaszkja is lenne képes megtenni a trükköt. Furcsa módon, míg a nyelvi kristálymaszk megköveteli, hogy a crafter öt nyelvet beszéljen, majd öt nyelv ismeretét adja, semmi sem mondja, hogy ugyanaz az öt. Így egy olyan nyelv, amely több nyelvet ismernek, képesek a Druidic ismeretét adni.

Ne feledje, hogy ezek egyike sem tanítja meg a nyelvet; mindaddig csak addig tartanak, amíg a varázslat megtörténik, vagy amíg az elemet viseli.

Epic: Polyglot feat

A [Epic] feat Polyglot azt mondja, hogy ismeri az összes nyelvet, így tartalmazza a Druidic-t is. A nyelvi akadályok azonban valószínűleg nem a legnagyobb aggodalom a 21. szinten. Feltételezem, hogy a sárkányokkal való visszaélés előbb meg tudja hozni a játékot, ami ebben az esetben még nem lenne játékszakadás.

Prestige: Loremaster vagy Race: Tibbit

Ez a leghasznosabb: a loremaster presztízsosztály 4. és 8. szinten bónusznyelveket ad . Ez az osztályfunkció egyszerűen azt állítja, hogy a loremaster kiválaszthatja a „bármilyen új nyelvet” - nem zárja ki a Druidic-ot, mint a faji bónusznyelveket, sem a Speak Languages készségét.

Hasonlóképpen a Dragon Compendium tibbit versenye tartalmazza a „Bonus Languages: Any. Tibbits utazik messzire, és kíváncsiságuk arra kényszeríti őket, hogy több nyelvet tanuljanak ”- ellentétben a„ Bonus Languages: Any (nem titkos nyelvek, mint például a Druidic) “emberi bejegyzésével. Lásd a Speak Language készséget. ”Ismét nem tiltott a titkos nyelvek, nincs utalás a Speak Language készségre.

Ezek közül bármelyik lehet felügyelet és hiba, de egyiket sem kijavították (és mindkét könyv hibás volt), ezért hajlandó vagyok megfogalmazni őket.

Miközben Druidic maga is azt mondja, hogy „csak egy druidok számára ismert titkos nyelv”, a 3.5-nek nagyon fontos szabálya van, amelyet „specifikus trombitáknak” neveznek. Ebben az esetben azt állítom, hogy az általános szabály hogy csak druidok ismertek Druidic. Végtére is, szabadon kapják, és mindenki másnak meg kell dolgoznia, hogy megszerezze. De világos, hogy a általánosan megtanulhatja a nyelvet (lásd az előző pontokat), így az a kijelentés, hogy a csak druidok tudják, hogy nem abszolút. A Polyglot kifejezetten helyettesíti azt. Szóval, azt állítom, hogy a loremaster vagy a tibbit bónusz nyelvei vannak. Ez azonban csak egy eset, amit teszek: vitatkozhatnánk a fordítva, hogy a Druidic szabályok pontosabbak. Ezt meg kell vitatnia a DM-vel.

    
válasz adott 15.08.2013 17:49
forrás
4

Egy további alternatív módszer a Druidic tanulására lehet egy rendkívül kihívást jelentő Megfejteni a szkriptet a Druidic-ben írt és a kontextust ismerő összegyűjtött jegyzetek használatával. Még csak a Rosetta Stone írott Druidic egyenértékének megtalálása is (valószínűleg Druidic, Elven és Sylvan-ban írva) önmagában, ahogy elképzeltem, ritka az egyik rendkívül fontos marker.

Meg kell jegyezni, hogy ez a módszer nem RAW , és korábbi házirend volt, de ha a DM megengedi, akkor a szereplőknek kiváló szerepet játszhat a nyelv megismerésében és a kalandok számára horgászbotok nyújtásában .

Azt is szeretném megemlíteni, hogy semmi sem akadályozza meg a Druidot, hogy vészhelyzet esetén Druidicet tanítson (vagy arra kényszerüljön, hogy tanítson), majd később atoning .

    
válasz adott 20.08.2013 19:30
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket