Az a Jar-Jar Binks karaktere a Star Warsban való tényleges célt szolgálja?

52

Nem csak egy univerzum magyarázatról kérdezem. Beszélek egy író vagy egy film, vagy egy írásos történetet elemző személy szempontjából.

Nemrég megnéztem az összes hat Star Wars filmet, és az egyetlen tényleges cselekedet, amit Jar-Jar előadott, akkor volt, amikor megtöltötte a Szenátusban a Padme-t, és támogatta a sürgősségi hatásköröket a Palpatine-nak. Ez nem olyan akció, amely csak a Jar-Jar-től jött. Bármelyik szenátor közül bárki megvesztegethető vagy zsarolhatta ezt.

Nem működik hatékonyan fóliaként más karakterekhez, mivel túlságosan szélsőséges, és nem igazán ellentétes senkivel. (És ha ő egy fólia a Jediknek, akkor Qui-Gonnak a fóliája lesz, ha megragadja a nyelvét, valóban megszakítja ezt a lehetőséget.)

Tudom, hogy a Star Wars legszembetűnőbb karaktere, ezért nem akarok gyűlölködő beszédekre vagy semmire sem jutni. Csak azt szeretném tudni, hogy a Jar-Jar Binks karaktere szolgál-e valódi célt a Star Warsban?

    
készlet Tango 29.02.2012 19:12
forrás

9 válasz

66

Nos, igen .. De nem olyan, amit a legtöbb felnőtt akar.

Lucas ezt a kérdést egy interjúban a Newsnight előadóval, Kirsty Warkkal kapcsolatban:

"There is a group of fans for the films that doesn't like comic sidekicks. They want the films to be tough like Terminator, and they get very upset and opinionated about anything that has anything to do with being childlike.
"The movies are for children but they don't want to admit that. In the first film they absolutely hated R2 and C3-PO. In the second film they didn't like Yoda and in the third one they hated the Ewoks... and now Jar Jar is getting accused of the same thing."

Képregény oldalrúgás. A probléma az, hogy gyerekeknek készült, vagy nem, a filmek fanbase felnőttek, és nem szeretik a hülye & komikus, amit komoly filmként érzékelnek. JarJar célja, hogy aranyos / szórakoztató legyen azoknak a gyerekeknek, akiknek a telek nem érdekli őket.

    
válasz adott 29.02.2012 19:19
forrás
49

Nem vitatja Lucas oka annak, hogy a Jar Jar-et a franchise-ba helyezte be, de az 1. szakaszban fontos szerepet játszik.

A Jar Jar Binks a következő pontokat hozza létre:

 • Obi-wan-t és Qui-Gont Otoh Gungához vezeti, amely viszont megmutatja nekik a Theed-hez való átjutást anélkül, hogy a droid hadsereggel vitatkozna. Valami, amire szükségük van, hogy elkerüljék.
 • Felveti (vagy legalábbis emlékeztet) a Gungan Nagy Hadsereg Amidalára való létezésére, ahonnan a szövetségre vonatkozó tervét kinyitja.
 • Megkerült Otoh Gunga elhagyatottnak (amit Jar Jar óta Obi-Wan és Qui-Gon korábban meglátogatott volna) Jar Jar vezeti őket a titkos szent helyre, ahol a Gungans gyűlt össze.
 • A fentiek (legalább 2 & 3) számára a büntetés megszüntetése (feltételezett) és Bombad General címének díjazása van; elismerve fontos szerepét a szövetségben.

  A # 1-szel ellentétben (Obi-wan és Qui-Gon talán könnyen eljutott Theed-hez az Otoh kitérő nélkül) és a 2. számú epizód proxy szenátor szerepében, a Gunga kiállítása a szövetséghez vezetett, amely a legfontosabb volt a győzelem a Naboo-n.

      
  válasz adott 09.03.2012 21:38
  forrás
  36

  Bár személyesen nem vagyok ... a Jar-Jar legnagyobb rajongója, tökéletesen illeszkedik a Star Wars általános képébe. Gondolj rá, a Star Wars az egyénekről (misfits?) Szól, amelyek első pillantásra úgy tűnnek, hogy a vége megmenti a napot (a farmer fiú (Luke), az őrült béka a mocsárban (Yoda), a fuzzy aranyos primitív teddiesek (Ewoks ), a fiatal rabszolga, aki egy zsákos udvarban (Anakin) dolgozik, az ügyetlen gungán, ami ultra-haszontalannak tűnik (Jar-Jar)).

  Mindezek (és valószínűleg elfelejtettem) karakterek fontos kulcsfontosságú eredményeket érnek el, amelyek az oldal terveit illeszkednek a közönségnek. Ha megkérdezed, miért (vagy kétsége van) a Jar-Jar fontos, ugyanolyan könnyen alkalmazhatja ezt az érvelést a többi karakterre is.

      
  válasz adott 29.02.2012 21:14
  forrás
  8

  K-H-W által említett komikus megkönnyebbülés mellett Jar-Jar fontos szerepet játszik a második filmben; Amidala asszisztenseként felhatalmazást kap arra, hogy helyette cselekedjen, amikor el kell rejtőzködnie, és aztán Palpatine és bürokratái manipulálják, hogy azt javasolja, hogy Amidala nem akart megtörténni; több hatalom a kancellár kezében. Ezt a Palpatine is elképzelte; azáltal, hogy Padmét, az erőfeszítéseit ellenző szenátort arra kényszerítette, hogy elmenjen, hogy elkerülje a gyilkossági kísérleteket, megtörheti a szenátus akaratát a javára.

      
  válasz adott 29.02.2012 19:28
  forrás
  4

  Azt hiszem, hogy egy olyan karakternek kellett lennie, amelyet a közönség felismerhetett, amikor a "vészhelyzeti hatalom" grafikon pont jött, de nem olyan karakter, amelyet a közönség szeretett. Ilyen módon gyűlölhetnénk őt az egész "vészhelyzeti hatalomra", de nemcsak szuper homályos hátteret jelentett a Techno Union srácnak, hanem az egyik sorának, amely csak félig érthető.

      
  válasz adott 30.07.2014 17:28
  forrás
  3

  Ahogy látom, Jar Jar valóban hangsúlyozza a jedi kedves szívességét, mert annak ellenére, hogy elhagyták, problémákat okoztak (bár az első filmben kisebbek vagyunk), és anoying, Qui-gon tolerálja őt.

  Azt mondhatnám, hogy ez egy hasonló ügy Anakinnal: egy Jedi volt, aki szerette és szerette Amidala előtt ő lett a Sith Lord Darth Vader. Azt hiszem, a legtöbb egyetért abban, hogy Darth Vader nem tűrné el ezt, igazán hangsúlyozva az előtti és utáni különbségeket.

      
  válasz adott 21.04.2015 11:44
  forrás
  1

  Ez a válasz nagyrészt az én részemre gondol, és kétségtelenül mások is eltérő nézőpontokkal rendelkeznek. Egyetértek azzal a válaszkal, hogy a gyerekek örömére felvett karakter, és az emberek ugyanolyan okok miatt gyűlölik őt, hogy utálják a többi gyerek karaktert.

  De itt vannak a gondolataim.

  A Jar-Jar bolond. Egy bivaly. Ő egy ügyetlen, ostoba gyáva, és ami még rosszabb, katonák és harcosok versenyéből származik. Nem csoda, hogy elhagyták őt. Szerencsés volt, hogy éljenek. Az egyetlen megmentő kegyelme, hogy semmilyen módon nem rosszindulatú. Lehet, hogy barátok vagytok vele. Annak ellenére, hogy megkapta, ő az a haver, akit távol tartasz attól, hogy megtört vagy éles.

  Az 1. epizód alatt a gungánok nagyon kevés erővel rendelkeznek a Naboo-n. Megtartják a víz alatti városaikat és a titkos rejtekhelyeket. A végén azonban új barátság alakult ki az emberek és a gungans között. Mire elérjük a 2. epizódot, láthatjuk, hogy eléggé több politikai befolyással rendelkeznek. A Naboo-nak két szenátor van. Egy ember, egy gungan. Miért Jar-jar? Miért nem Boss Nass? Bizonyára erőteljes és népszerű vezető a gungans között. Gondolom, Padme szorította őt. Ő nem hülye nő, és elég okos politikus. Tudta, hogy Jar-Jar népszerűvé vált, miután a Naboo-i csatában tábornok lett. Ő is ismerte őt a bolondról. Nem ismerte a galaktikus politikát, és szánalmasan szívesen várta. A szenátorral együtt Padme ténylegesen két szavazattal rendelkezik. Ez egy kicsit manipulatívnak tűnik Padme-nak, ahogy ismerjük, de királynő volt, később szenátor. Céljai mindig nemesek voltak, de tudta, hogyan kell játszani a politikai játékot. (Wookiepedia szerint Palpatine volt, aki szenátor lett, de nem látom, hogy Padme kifogásolja. Ez egy képregényből származik. Mire eljutunk a klónháborúkhoz, Palpatine Jar-Jar-et használ, hogy beszédet kérjen a Palpatine vészhelyzeti hatáskörének megadására. Nézd meg Jar-Jar-et ebben a beszédben. Fogalmának sincs, mit csinál. A Palpatine kétségtelenül írt beszédet, majd amikor a szenátus tapsol a nagy tapsban, ott áll egy nagy ostoba mosollyal, mintha azt gondolná, hogy "Nekik tetszik nekem! Mesa nagy bombad szenátor! Mesa szereti taps!"

  Szerepe, hogy bolond legyen. Először ártalmatlan bolond. Szerencsés bolond. És végül egy bolond, amelyet intelligensebb férfiak használnak, hogy segítsék a kormány leállítását.

  Csak a gondolataim.

      
  válasz adott 22.04.2015 01:49
  forrás
  1

  Mivel a klónháborúk kánon, a tevékenysége is kanon. Közvetlenül felelős volt Gunray Viceroy elfogásáért. Ez természetesen elég buta volt.

      
  válasz adott 05.12.2014 04:36
  forrás
  -3
  Egyszerűen, az én véleményem az, hogy Jar-Jar megpróbálta visszahozni egy olyan karaktert, amelyet Chewbacca illeszkedett az eredetikbe. Jar-Jar csak sohasem fogott meg, mint Chewie.

      
  válasz adott 05.09.2012 02:42
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket