Ha egy többosztályú alkimista / varázsló varázslóként tanul meg az alkimikus képleteket?

6

Van egy játékosom, aki varázslóként és nyomozóként (rogue / alchemist hibridként) többcélú volt, ennek a kérdésnek a céljaira a kutató funkcionálisan egyenértékű egy alkimikussal.

Néhány alkímikus képlet is varázsló varázslat. A játékos azt akarja tudni, hogy megtanulják-e az alkimista varázslatokat varázsló varázslatokként is (így ezek a varázslatok görgetését írhatják le). Itt van a RAW:

An alchemist can also add formulae to his book just like a wizard adds spells to his spellbook, using the same costs and time requirements. An alchemist can study a wizard's spellbook to learn any formula that is equivalent to a spell the spellbook contains. A wizard, however, cannot learn spells from a formula book. An alchemist does not need to decipher arcane writings before copying them.

RAW, úgy tűnik, hogy egy varázsló / alkimista nem tudott tanulni az alkimista varázslatokat, mint varázsló varázslatokat, még akkor sem, ha a varázslatok a varázsló varázslati listáján vannak. De egy multiklasztikus varázsló / alkimista egy páratlan kombináció, ezért szeretném kitalálni, hogy mi legyen a RAI. Azt hiszem, ez az a kérdés, hogy miért nem tanulhatnak a varázslók az alkímia varázslatait.

Az, hogy egy varázsló általában hiányzik a tanítás az alchemical képletek olvasására? Ha igen, jó érvet látok, hogy egy többosztályú karakter képes egy varázslatot egy képletből levezetni.

Vajon az alkimikus képletek hiányoznak-e az alapvető információk? Ha igen, akkor ez egy jó érv arra, hogy miért nem.

Ez az adott többosztályú helyzet meglehetősen ritka, ezért nem találtam sok megbeszélést erről a kérdésről máshol.

(Egyenlő és tisztességes szempontból a többosztályos alkimista és varázsló úgy tűnik, mint egy optimális választás, és ezért elvben nem ellenzem a házirendet, hogy működik, nem tűnik hatalomnak - adj meg nekem.)

    
készlet HardlyKnowEm 16.10.2016 19:38
forrás

2 válasz

3

A arcane felfedezés alkímiai affinitás egy alkimista / varázsló általában nem másolja a képletkönyvéből a varázslókönyvét

Része a arcane felfedezésnek Alchemical affinitás azt mondja: "Ezenkívül az alkimista képletkönyvéből varázslatokat másolhat a varázslókönyvbe, ahogyan egy másik varázsló varázslókönyvjével is." Tehát Magical Marketplace szerzője legalább úgy gondolta, hogy általában nem lehet egy varázsló a varázslókönyvbe másolatot készít az alkimista képletkönyvéből.

(Továbbá az alkimista természetfeletti képessége alkímia szerint: "A a varázsló azonban nem tanulhat a varázslatokból egy képletkönyvből, "és míg a Pathfinder nem olyan világos, mint amennyit meg kell tennie, ha egy nagyon terhes szó körül, mint a tanulni , Varázslatok hozzáadása varázsló varázslókönyvéhez mindazonáltal azt mondja: "Ha a [Spellcraft skill] ellenőrzés sikertelen, a varázsló nem tudja megérteni vagy másolni a varázslatot (a hangsúly az enyém). A szöveg azonnal folytatódik, mondván:" Nem próbálhatja meg tanulni vagy másolni , hogy a varázslat ismételten addig tart, amíg egy hét nem telt el ”(a hangsúly az enyém). egy héten a még nem fogja tudni, hogy a Spellcraft ellenőrizze, hogy másolás egy képlet, mert a varázsló nem tudja megtanulni az af ormula könyv az első helyen. Ne feledje, hogy nem szeretem ezt a döntést annyira, mint a piactér anekdotikus bizonyítékát, mert ha a GM-nek szabályt kell készítenie egy szabály szintaxisa alapján, általában több mint az egyik lehetséges olvasat, a nézeteltérések és a kemény érzések lehetősége, így tegyük ezt, amit akar.)

A házszabály lehetővé teszi a képletek másolását a spellbookokba, annak ellenére, hogy létezik alkímiai affinitás

A GM, amely egy házszabályt tesz lehetővé, amely lehetővé teszi a számítógép számára, hogy hozzáadja a maroknyi megfelelő alkimista képleteit a varázsló varázslókönyvéhez (és még mindig időt és pénzt igényel, hogy átírja őket), nem kell aggódnia, hogy a számítógép valamilyen őrültet próbál power-megragad. Egy ilyen házszabály szerint egy varázsló, aki a karrierje végén, úgy dönt, hogy az alkimikus kereskedelemben a hatalom sokoldalúságának szintjeit veszi fel, és teljesen egyenlőtlen kereskedelmet tesz lehetővé.

    
válasz adott 17.10.2016 00:54
forrás
0

Gondolkodni fogok erről: egy varázsló / alkimista egy varázslókönyv varázslatát egy extaktumra konvertálhatja, hogy egy képletkönyvben maradjon. Azonban egy bizonyos varázsló varázslatot replikálódó kivonat ismerete és a képletek könyvében való elhelyezése nem elég ahhoz, hogy ezt a varázslatot eljuttassa.

Ne gondolj a varázslókönyvekre és a képletekre, mint a különböző nyelveken írt ugyanolyan dolgokra, gondolj a képletekre, mint egy varázslókönyv titkosított változata, amelyet nem lehet megfejteni (igen, kódolási algoritmusok, amelyek csak titkosíthatók és nem használhatók fel ténylegesen létezni.). Akkor is, mint varázsló és alkimista, egy olyan kivonat képletével, amely a varázsló varázslatként is létezik, nem elég a varázslat átírásához.

Egyébként gyanítom, hogy a D & D D eredeti alkotói a spellbookok szabályainak megalkotásakor inspiráltak a számítógépes programozással: minden varázslónak saját kódja van ahhoz, hogy átírja a varázslatokat, amelyeket bárki más által is nagyon nehéz értelmezni. olyan, mint a programozásban, ahol létezik olyan végtelen módszer, amely ugyanazt az eredményt eredményezi, és valaki másnak, mint az eredeti kódolónak, nehéz lehet megérteni, hogy mit jelent egy kódolási oldal; és a varázslók egy csoportja, akik ugyanabból a tanárból tanultak mágiát, nagy valószínűséggel ugyanazt a kódot használják, mint a tanáruk, és így kicserélhetik a varázslókönyveiket, és túl sok erőfeszítés nélkül elolvashatják őket, éppen úgy, mint a tanulók programjai ugyanazokat a kódolási szokásokat kapják, mint a tanáruk elolvashatják egymás kódjait.

    
válasz adott 16.10.2016 21:33
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket