Az építési vállalkozó vágja a huzalt a falba - mindez még mindig jól működik - ez veszélyes?

1

Egy olyan villanyszerelő, aki nem villanyszerelő, megpróbált „hasznos” lenni, és kinyitott egy kivezetődobozt (és más közeli dobozokat, amelyek ugyanazt a teljesítményt rajzolták), amely nem próbált meg javítani. Megváltozott néhány kapcsolat, hozzáadott egy drótot, és vágott egy huzalt. Végül hatalmát kapta a törött aljzatnak, de a "fix" végül egy másik áramkört fújott, és egy szomszédos szobában elvesztettük a hatalmat. Volt egy igazi villanyszerelőm, aki azt mondta, hogy a vállalkozó felesleges vezetéket hozott hozzá, amit eltávolított, és azt is mondta, hogy a vállalkozó földet és Hotwire-t csatlakoztatott. (Azt mondta, hogy ugyanolyan színűek voltak, hogy zavaróak lehetnek). Tehát most az összes üzlet, legalábbis a két látszólag lezajlott helyiségben működik, és a biztosítékok rendben vannak. Nem tudja kitalálni, hogy mi a vágott huzal, így csak leállította. azt mondta, hogy nincs veszélye ennek a vágott drótnak a falában - mondta, mivel a falai konkrétak, nem lesz elektromos tűzem akkor is, ha ez a vezeték túlmelegedett volna. Azt mondta, ha valahol egy rövid ideig pihen, egy biztosíték megrázkód. Azt mondta, mivel úgy tűnik, hogy minden működik most, nehéz kitalálni, hogy mi a huzal volt. Ez jól hangzik, és nem kell aggódnom? Vagy el kell kezdem tépni a falakat, hogy kitaláljam, hol jött a vágott drót?

    
készlet Gweixel 23.04.2015 11:08
forrás

1 válasz

3

Does this all sound right and I should just not worry about it?

Ha aggodalomra ad okot, akkor fizethet egy másik villanyszerelőnek egy második véleményért. Nem zavarnék, de úgy érzi, érdemes.

do I need to start tearing down walls to figure out where the cut wire came from?

Ha tudnia kell, hogy hová vezet a vezeték, akkor ez végül szükséges lehet.

Vannak más eszközök, amelyek a vezetékek felkutatására használhatók anélkül, hogy a falakat fel kellene nyitniuk - például a tónusgenerátorokat gyakran használják a távközlési vezetékeken, azt hiszem, el tudná elkülöníteni a ház tápellátását és használná ezt a fajta eszköz.

Ez sok munka lehet a kis jutalomért.

A leválasztott vezeték valószínűleg nem jelent veszélyt, hacsak nem egy föld / földhuzal, ami azt jelentheti, hogy a földeléssel ellátott fénycső vagy tápkábel nincs. Egy villanyszerelő tesztelheti a lámpákat stb., Hogy tesztelje a földelési elrendezéseket, amelyek megfelelnek a kódnak. Megvásárolhat viszonylag olcsó eszközöket a kiskereskedelem teszteléséhez - ezek biztosíthatnának néhány bizalmat.

Ha a villanyszerelő biztonságosnak ítélte, és le van zárva a vezetéket, akkor hagynám azt, hacsak nincs jó oka, hogy bizalmatlanságot szerezzen a villanyszerelővel.

    
válasz adott 23.04.2015 12:08
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket