Bizonyítás a mesemondás istenének nem lenyűgözése miatt? [zárva]

5

A következő munkamenet során a játékosok egy ókori templomba kerülnek Hlal, a történetmesés sárkány Istenének . Ott reménykednek abban, hogy megtalálják a csodálatos mesék ősi könyvtárát, és remélhetőleg az elesett elvtársuk feltámadásának eszközeit.

Természetesen a Templom (a különböző veszélyek között) védve van azok ellen, akik megpróbálnak bejutni a könyvtárba az egyházközségek és a rejtvények segítségével. Az egyik kezdeti kihívás a bejutáshoz az lesz, amit a lélek áldozatának nevezünk, amely ebben az esetben inkább vicc, mint a lélek áldozata.

Ennek a puzzle-nak az a célja, hogy „könyörögjen” egy történetet egy könyvespolcra, hogy továbblépjen. (Van néhány követelmény, például új történetnek kell lennie, az írónak meg kellett írnia, nem tudnak másolatot tartani, és legalább tisztességesnek kell lennie, mivel a történetet egy istennek adod )

Egyébként; az egyik lehetséges kimenetel természetesen az, hogy felcsavarják, vagy akár valami szörnyű ajándékot kapnak, ne képzeljék el a követelményeket a puzzle-ról, vagy egyszerűen próbáljanak rúgni az ajtón.

Ha bármelyik ilyen dolog megtörténik, azt akarom, hogy a helyiség egy illeszkedő átokkal találja őket, de ott vagyok. Milyen átok okoznak azoknak az embereknek, akik nem tudják lenyűgözni a mesemondó (jóindulatú) istenét?

Néhány dolog, amit szeretnék:

  • Érdekesnek kell lennie (a szint elvesztése fáj, de hamar elfelejtik)
  • Nem szabad bosszantónak lennie (a kényszer beszéd a rímben illeszkedik, de ez is bosszantó lesz a valóságos gyorsasággal. Valószínűleg nem képesek egy ideig gyógyítani)
  • Valamennyire tisztességesnek kell lennie mindenkinek (a karizma elvesztése pontosan elfér, de nem érinti a Bardot)
  • A nem szükséges mechanikus rész (csak a játék szerepe nagyon jól hangzik), de ha mechanikus, akkor a 4. szint D & D 3.5e-es pártjának kell működnie.
készlet Erik 19.01.2015 23:28
forrás

2 válasz

1

Az egyik ötlet attól függ, hogy mennyire erős a beállítási története, és hogy a játékosok részt vesznek-e vele. Van híres legendája, amit a játékosok ismernek? Tedd a karaktereket egy (illúziós / irreális) mini-küldetésbe, ahol nem maguk, hanem a történet híres karakterei. A cél nem a "győzelem", hanem a történet visszajátszása, talán nagy áldozat, stb. Ez megköveteli, hogy felismerjék, hogy egy történetben vannak és azonosítják, hogy melyik és hogyan kell véget érnie.

Egy másik koncepció lehet, hogy a hlal-tól inspirálódó bards és mesemondók álmodnak meg a PC-kről, és a civilizációhoz való visszatérésükkor általános ismeretekkel találják meg a kizsákmányolásukat és a kudarcaikat, kezdve ezzel a fumble-kezükkel. Heroikus eszmékre kell ösztönöznie őket, és végül széles hírnevet kell adnia nekik, megmutatva nekik a történetek hatalmát. Ami a történetek istenségének tartományát támogatja.

    
válasz adott 20.01.2015 00:44
forrás
0

Az Isten mindig átkozhatná őket, hogy egy olyan történetet éljenek, ami érdemes megmondani neki, hogy a dühös dolgok mindig akkor is megtörténnek, amikor okos és / vagy hétköznapi módon próbálkoznak a dolgokkal. Egy ilyen átok arra kényszeríthetné őket, hogy megmentse, hogy ne kövesse a kényszereket. Lehet, hogy olyan egyszerű, mintha erőszak nélkül megoldanák a következő problémájukat, de félig állandó mozgásszabadsággal áldhatják meg őket.

    
válasz adott 20.01.2015 00:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket