Az emelkedő tészta magyarázata

0

Tésztatartályokat vettem, és pár dolgot szeretnék tudni: Amikor összekeverem a tésztát, azonnal feltölthetem a hűtőszekrénybe, és zárhatom le a fedéllel, vagy használhatom a seran csomagolást? Amikor megteszem a tésztát, mennyi ideig kell a tésztának szobahőmérsékleten ülnie? Elosztom először?

    
készlet Elli 28.04.2016 15:21
forrás

1 válasz

1

A kérdésed nem olyan világos, mint amilyennek lehetne, de megpróbálom megválaszolni, hogy mit gondolsz. Megvettél egy olyan tartályt, amely kifejezetten a kenyér tészta készítésére szolgál, és kérdése van, ugye?

Megkérdezte, hogy tegye a hűtőszekrénybe, miután elkészítette. A válasz az, hogy attól függ, hogy mit csinálsz. Kenyeret készíthet, ahol a kenyér soha nem látja a hűtőszekrény belsejét. Ami ebben a folyamatban történik, keveredik a lisztet és a vizet a kenyéredhez. Az élesztővel az, ahogyan felemelkedik. Az élesztő élő szervezet. A kenyér tésztáját táplálja és gázokat képez. Ezek a tészta csapdába esnek, és kis zsebeket hoznak létre, amelyeket felemelnek.

Különböző módon lehet ezt elérni. Megvan a savanyúságod, ahol egy élesztő törzset tarthatsz életben a végtelenségig. Ezeket a számlálóra hagyja, amikor bámulja őket, vagy újraélesztette őket, hogy kenyeret készítsen. Ugyanakkor a hűtőszekrényben tárolhatja a növekedést. Ellenkező esetben minden nap új tésztát / takarmányt kell hozzáadnia. A másik mód az, hogy azonnali vagy aktív élesztőt adjunk hozzá, amely egy kényelmes csomagban található. Ezek mindegyike ugyanúgy működik, csak a tárolásról, sebességről vagy ízről szól, amire a választani szeretné.

Két oka van annak, hogy tésztát a hűtőszekrénybe tegye. Az egyik az élesztők aktivitásának lassítása és lassabb emelkedés. Ez lehet az időzítés miatt, vagy az íz miatt. Van egy pizza tészta receptem, és a családok munkatervének köszönhetően a tésztát meg kell csinálnom és majdnem 24 óráig hagyni a hűtőben, a 4-6 órás helyett. Lehetőségem volt mindkét irányba tenni. Amikor néhány órára a hűtőszekrénybe ragaszkodom, ez egy nagyon jó kéreg. Ha azonban 24 óráig hagyom, akkor egy savanyú minőségű, savanyúságra emlékeztet. Ez azért van, mert az élesztő felhasználták az ételforrását, és elkezd alkoholt termelni. Ez erjedés, hasonló a sör vagy bor készítéséhez. Ezekben az esetekben az élesztő táplálkozik a cukornádban, és alkohollá alakítja.

Tehát rajtad múlik, hogy mennyi ideig kell hűteni, ha egyáltalán. Ami a csomagolást illeti, meg kell fednie a tésztát, hogy a hűtőszekrénybe tegye-e vagy sem. Az ok csak azért van, mert nem akarod, hogy kiszáradjon. Használhat egy nedves törülközőt, saran-csomagolást, a tartály fedelét (laza, nem szorosra csattant), vagy bármi más, amit ugyanúgy használhat.

Csak egy FYI, amint azt az előző bekezdésben említettem, nem szabad semmit szorosan illeszteni a tartályodra, és legalább egy kétszerese a tartályod, mint a tészta. Akkor lehet szemgolyó. Ennek az az oka, hogy a tészta kibővül (emelkedik), és ha a tartálya nem elég nagy, végül ragadós rendet fog végezni az egész helyen. Azt hiszem, el tudná képzelni, hogy mi történne, ha szoros illeszkedésű vagy akár zárolt fedéllel rendelkezik a tartályon, és a nyomás felépül, amikor az élesztő a cukrokat gázokká alakította. Nem lesz jó ideje.

Amikor a tésztát kiveszi a hűtőszekrényből, hagyja kicsit felmelegedni. Ha valami hasonlót csinálsz, akkor legalább 12 órát akarsz kihozni az idő előtt, és eledd. Használat előtt várni fog, amíg megduplázódik. Más tészta esetén talán egyáltalán nem sokáig várjon. A receptednek meg kell mondania, és miután néhány kenyeret elkészítettél, kapsz egy ötletet arról, hogy mennyi ideig kell kijönni a hűtőszekrényből használat előtt.

Remélem, hogy ez minden kérdésére válaszolt, vagy legalábbis segített a következő kérdésre szűkíteni.

    
válasz adott 28.04.2016 17:26
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket