A motorhiba kikapcsolja az automatikus pilótát?

9

Miután megválaszoltuk a ezt a kérdést , arra gondoltam, vajon lehet-e olyan helyzet, amikor a motorok teljes lángja lehetne komoly veszteséget okozhat, ha az automatikus pilóta továbbra is megpróbálja fenntartani a magasságot a teljesítményvesztés ellenére. Ha igen, akkor valószínűleg az orr emelésével és a légsebesség elveszítésével a repülőgép végül egy istállóba lépne.

Ez felveti a kérdést, hogy az automatikus pilóta automatikusan kikapcsol-e a motorhiba esetén? Bár feltételezem, hogy ez az automatikus pilótától és a repülőgép modelljétől függ.

Rájöttem, hogy a pilóta és a társpilótának nagyon tisztában kell lennie azzal, hogy valami félelmetes, de azt is látom, hogy meglehetősen elfoglaltak, hogy megpróbálják kitalálni, hogy mi az összes riasztás, és / vagy megpróbál újraindítani a motort, és nem. észrevételezi, hogy az AP katasztrófára állítja őket.

    
készlet Trevor_G 04.01.2018 00:37
forrás

2 válasz

6

Nem, nincs szükség kapcsolatra az autopilóta és egy olyan gép között, amely nem tud minden olyan repülőgépen, amelyről tudom - ami messze van tőlük! Ha egy üresjáratban van, az egyik motor meghibásodása nem változtatná meg a repülőgép repülési jellemzőit, így ebben az esetben nincs szükség arra, hogy megszabaduljon az autopilótól. Továbbá, ha mindent megcsiszoltunk (azaz az aszimmetrikus tolóerő kiegyensúlyozására szolgáló kormánylapát), jó, ha bekapcsolja az autopilotot, hogy megtartsa a szárnyszintet és tartsa magasságban a magasságot, miközben a pilóták rendeznek mindent, ami a következő - ellenőrző listák, ATC koordináció, kiválasztás, ahová leszáll.

Ami majdnem azonnal megszűnik, miután a motor meghibásodása, legalábbis a 737-es motornál, az Autothrottle. Érzékeli, hogy a toló- és fojtószelep pozíciója összeegyeztethetetlen, és ahelyett, hogy a jó fojtószelepet mozgatná, amikor esetleg nem áll készen arra, hogy kompenzálja a kormánylapát, akkor kikapcsol. Nem vagyok biztos benne, hogy ez általánosan igaz; a 777 számítógép őrült, és valójában elhagyhatják az A / T-t az ilyen jellegű forgatókönyvekben (míg az A / P a kormánylapát repül).

Az Ön által említett alapvető kihívás, egy olyan autopilóta, amely akkor is magasságban marad, ha a tolóerő nem elegendő a légsebesség fenntartásához, olyan forgatókönyv, amely nem korlátozódik a motorhibára. Az automatizálásnak olyan szabályai lesznek, ameddig meg kell tartaniuk, mikor kell megfordulni, és így tovább. És ha elkapsz a helytelen helyszínen, az automatika megharaphat. A 737-es években például, ha magasságban vagy glideslope-ot rögzít, az autopilot azt fogja tartani, hogy bármennyire is romlik a sebesség. (Csúszás közben csúszáskor, vagy kövesse a sebesség kurzort a kifutópálya alatti szennyeződésre ... elkeseredett, ha nem, dühös, ha nem!) Másrészt, ha függőleges sebesség módban vagy VNAV mászás vagy leszállás, fordulatszám-megfordítások vannak, amelyek a repülési útvonalat megváltoztatják, nem pedig a biztonsági határok felett vagy alatt. Ha minden helyesen van beállítva, és az Autothrottle be van kapcsolva (vagy a pilóta megfelelően beállítja a teljesítményt), akkor minden jól működik. De ha elég baj van, és nem figyelsz ... nos, akkor rossz dolgok történhetnek.

    
válasz adott 04.01.2018 05:03
forrás
0

Nem találok egy linket a 90-es évek cikkéhez, de volt egy cikk, ahol egy Bonanza pilóta meghalt a repülés során (egészségügyi problémák miatt), a gépe zökkenőmentesen leereszkedett egy mezőbe valahol az autopilot tartása miatt a szárnyak szintje után elfogyott a gáz.

Tehát mindaddig, amíg a gép elektromos árammal rendelkezik, sok autopilóta működik, amikor a motor leáll.

    
válasz adott 30.03.2018 17:38
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket