Do a schengeni vízumhatóságok tudják, hogy a kérelmező a korábbi látogatásuk során repült a schengeni területen?

3

Egy barátom (orosz állampolgár) Finnország adta ki schengeni vízumot. Kérelmében a schengeni látogatás célja a nagymamája látogatása volt Finnországban. A Schengeni vasútra Helsinkibe lépett.

Más schengeni országokba is utazott (részben légi úton), és végső távozását a schengeni bécsi bécsi útból indította.

Ez az indulás néhány hónappal ezelőtt volt. Finnországnak most újabb schengeni vízumot kapott. A vízum azonban az útlevelen belüli írásos feljegyzéssel érkezett, hogy ha úgy találják, hogy Finnország nem a fő úticélja, a jövőben visszautasíthatja a vízumot. Ez a jegyzet nem volt jelen az első alkalommal.

Ő most aggódik a schengeni közlekedés miatt, mert csodálkozik, hogy a vízumhatóságok hozzáférhetnek-e a repülési előzményeihez, és arra a következtetésre juthatnak, hogy Finnország nem a fő célállomása, még akkor is, ha ez nem így van.

Például, ha Stockholmba utazik, és egy másik közlekedési eszközzel visszalép, aggódik, hogy a vízumhatóságok egyszerűen látják a Stockholmba tartó járatot, és arra a következtetésre jutnak, hogy több időt töltött ott, mint Finnországban.

Ez az aggodalom megalapozott-e? A jövőbeni schengeni vízummal rendelkezőknek van-e információjuk a korábbi schengeni belépésekről? Vagy a belépés / kilépés az egyetlen dolog, ami számít?

A tisztázáshoz nem akar hazudni. Ha azonban egyáltalán más országokba utazik, aggódik, hogy ez félrevezető képet adhat a tisztviselőknek. Ez minden.

    
készlet Revetahw 19.12.2017 18:48
forrás

2 válasz

1

She is now worried about flying within Schengen, as she wonders if the visa authorities can access her flight history

A schengeni járatok általában nem írnak elő semmit, kivéve a nevét a jegy foglalásakor, és senki sem ellenőrzi / beolvassa az útlevél számát, születési idejét és születési helyét, amikor a kapuhoz megy. Ezért, még akkor is, ha valamilyen oknál fogva úgy döntöttek, hogy megkeressék a Schengeni térségen belüli járatok történetét, a dolgokat bonyolítaná az a tény, hogy ugyanannak a névnépnek az emberei is repülhetnek Európában is.

További nehézség az, hogy az AFAIK-nak nincsen minden egyes Schengeni járat utasa megosztott adatbázisa, ezért a sok erőfeszítést igénybe venné a konzulátus számára, hogy megpróbálja nyomon követni minden egyes kérelmezőt . Nem is beszélve arról, hogy komppal is indulhat, vagy kirándulhat Finnországból, ami gyakorlatilag lehetetlen nyomon követni.

Or are the entry/exit stamps the only thing that matters?

Gyakorlatilag - igen , ez az egyetlen dolog, amit érdekel. Néhányszor lépjen be Finnországba a schengeni útra, és jó, ha tudod.

    
válasz adott 20.12.2017 12:42
forrás
0

A belső Schengeni járatnál a barátja nem fog átmenni a kivándorlási / bevándorlási ellenőrzéseken. Biztonsági ellenőrzésen megy keresztül, amely magában foglalja a személyazonosságának ellenőrzését.

Tehát az információ a repülőtér hivatalos adatbázisába vezethet. Senki sem tudja, hogy a jövőben milyen adatelemzést fog tenni ezzel. Lehet, hogy újabb terrortámadás következik be, vagy a menekültek száma ismét emelkedik, és a schengeni nemzetek úgy dönthetnek, hogy összehasonlítják adatbázisaikat, mint most. Vagy a politikai többség változik, és ez drámai esemény nélkül is megtörténik.

Nem szabad hazudnia a vízumkérelmében. Ha a schengeni hatóságok megtudják, akkor tényleg boldogtalanok lesznek.

    
válasz adott 19.12.2017 20:43
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket