A hegesztőkapcsoló megszakítójának bekapcsolásakor a megszakító elindul

1

Amikor bekapcsolom a hegesztő-csatlakozó megszakítót (50A, 240V), a fő megszakítót kioldja. Van egy vaku / szikra, amely a hegesztő tartály földelő vezetékének a panelhez történő csatlakoztatásából származik. Egy másik földelővezeték ugyanazon a helyen (220V), valamint néhány rézhuzal van csatlakoztatva, amely kilép a panelből, és kívülről (... a föld?

Egyéb információ: a panel nagyon jó állapotban van, körülbelül 10 éves, a hegesztőedényt még soha nem használták.

Köszönöm a segítséget!

    
készlet BenedictJMurray 28.07.2017 18:14
forrás

2 válasz

2

Két nagy problémád van.

Egy squirreley föld

Nem lehet egynél több földhuzalot helyezni egy lyukba egy földbuszban (kivéve, ha erre fel van tüntetve), és valószínűleg nem tehetjük meg nagyobb vezetékekkel. A legfontosabb busz ** azon a teljes buszon (feltételezve, hogy ez egy kombinált föld + semleges busz) a csupasz vezeték, amely kilép a panelből, és kívül esik **. Ez a földelési védelmi rendszer. Ha problémái vannak, az úszni fog a földön, minden földi hiba az összes földelt helyet (a gép alvázát stb.) Feszültség alá helyezi a tényleges földhöz képest. Súlyos talajhiba sokat fog lebegni. És most komoly földhiba van. Tehát most tényleg számít.

Úgy hangzik, mintha valaki rettenetes munkát végzett, és csak akkor töltött volna be a vezetékeket, ahol a csavarok (ha ezt tették), és remélték a legjobbat. Nuh-uh. Javítsd meg mindezt, és javítsd ki.

Ha nincs elegendő hely a földbuszon, akkor további terepbuszokat vásárolhat a panel gyártójától. Egy másik (átmeneti) lehetőség az, hogy egyszerre több kisebb terepet húzzon ki, négy alkalommal, és huzalozza össze őket egy menyasszonnyal, és tegye a malacot a földbuszra. Még őrölt huzalanyákat is készítenek, amelyek lehetővé teszik, hogy folytasson egy huzalt az anyán. A pigtailnek a legnagyobb huzal méretének kell lennie, ideális esetben hasonló méretű huzalokkal együtt. Ne tegye ezt semleges módon.

Földhiba!

Szerencsés, hogy a talaj elég jól működött, hogy megszakítsa a megszakítót. Talajhiba van, vagy egy "forró" huzal érintkezik a talajjal. Lehet, hogy a vezetékben vagy a tartályban van. Vagy lehet maga a hegesztő. Húzza ki a hegesztőgépet, és még egyszer kapcsolja be az áramkört. Jobb, ha nem látsz szikrákat a földről! Ha ezt tenné, kihagyta a fenti lépést.

Ha nem utazik, most már a hegesztőre is csökkent. Először megnézem a tápkábelt és a dugót, majd ki a javítóműhelybe .

Valójában a Tester101 említése szerint a legfontosabb talaj a neutrális földkötés a fő panelen. Mivel a földbuszja látszólag túlterhelt, és ez nem valószínű, hogy csak az okokból feltételezem, feltételezem, hogy a busz mind semleges, hanem indokolt. Így a neutrális földkötés eredendő , és ezért figyelmen kívül hagyom.

    
válasz adott 28.07.2017 18:52
forrás
1

Bármikor van egy vaku vagy szikra a kapcsolatnál, azt jelenti, hogy laza. A szoros kapcsolat nem szikrázik.

Húzza meg a szikrázó kapcsolatot. Nézd meg, hogy ez bármit megváltoztat-e. Valószínűleg nem.

A talaj szikrázásának legvalószínűbb oka az, hogy a hibás földelt csatlakozó vagy a csatlakozóaljzatba csatlakoztatott földelés hibája van.

Húzza ki a dugaszoló aljzatból a dugót, és ha még mindig kinyitja a kimenetet, és megvizsgálja a vezetékeket. Valami komolyan hibás itt.

Sok szerencsét és biztonságot!

    
válasz adott 28.07.2017 21:04
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket