Részlegesen frissíthető varázslat használható-e?

6

Frank A Fighter rendelkezik egy +2 teljes lemezzel. Hosszú utazáson van Cathy The Crafterrel, és azt akarja, hogy frissítse a páncélját +3-ra, a kalandozásra vonatkozó szabályokkal.

A költségkülönbség 5K GP, ami a tényleges idő húsz napját jelenti, vagy tíz, ha Cathy a +5 DC-t veszi fel a gyorsításhoz.

A 4 órás nap után, amikor Cathy a páncélon dolgozik, Frank még mindig normál +2 páncélként viselheti-e, vagy használhatatlan, amíg befejezi a frissítést?

    
készlet Geoffrey Brent 15.06.2018 08:26
forrás

2 válasz

4

Ennek nincsenek szabályai

A mágikus elem létrehozásának szabályai nem említik, hogy az elem nem használható-e a frissített. Tehát számíthat arra, hogy a táblázatváltozat ezen a helyen fog megjelenni, mivel mindegyik GM azt fogja szabályozni, hogy a legjobban látják.

Ha azonban úgy véli, hogy egy mágikus elem létrehozása megköveteli, hogy először megkapja a hétköznapi változatot, majd alkalmazza a reagenseket, és szükséges, hogy varázslatosvá tegye a varázslatokat, akkor nem lenne elképzelhetetlen, ha valaki dolgozik varázslatos a varázslatos elemed, különösen akkor, ha rúnákat kell írni vagy érzékeny anyagokat ( mágikus kellékeket ) alkalmazni ahhoz, hogy az elem ne legyen elérhető a folyamat során.

Személy szerint azt mondanám, hogy az elem nem használható a varázslatos időszakban, kis kockázattal, hogy elpusztítja az egész folyamatot, ha ezt figyelmen kívül hagyná és egyébként is használná. Mintha kritikusan megérintett volna, vagy kritikusan szétvágnád a csekket az elem, vagy más megfelelő körülmény segítségével. De egyszerűen nem pusztítanám el az alkotó erőfeszítéseit egyszerűen azért, mert az elemet nem használják fel teljesen, de nem érinti a a gazdagság szintje ", és szükségtelenül pazarolja őket, ami ellentétes a Hűvös szabályommal.

    
válasz adott 15.06.2018 13:50
forrás
3

Igen

Először is, amikor egy elemet készítünk, nem kell egymást követő napokat tölteni. A fél felét (bár az aranyat előre fizeted), egy kicsit menj a kalandba, majd fejezd be később:

The caster can work for up to 8 hours each day. He cannot rush the process by working longer each day, but the days need not be consecutive, and the caster can use the rest of his time as he sees fit.

Az egyetlen korlát az, hogy nem kezdheti el a új elemet, amíg nem fejezi be ezt:

A character can work on only one item at a time. If a character starts work on a new item, all materials used on the under-construction item are wasted.

Ha siet, akkor az elemet egy kaland közepén kézbesítheti, bár az optimális:

If the caster is out adventuring, he can devote 4 hours each day to item creation, although he nets only 2 hours' worth of work. This time is not spent in one continuous period, but rather during lunch, morning preparation, and during watches at night. ... Work that is performed in a distracting or dangerous environment nets only half the amount of progress (just as with the adventuring caster).

Ezeknek a szabályoknak semmi sem utal arra, hogy egy részlegesen frissített elem nem használható. Megtartja a régi tulajdonságait, amíg az elem létrehozása befejeződik, és így az új frissített képességeket kapja.

Az elemet még frissítés közben is viselheti. Nem állandóan dolgozol rajta, csak a várakozási idejű foltokban a kalandozás napján. Nincs szabály azt mondja, hogy ki kell vennie egy dolgot, hogy dolgozzon rajta, de még ha a DM azt is mondja, hogy csinálod, a karakter csak egy órára átadhatja neked a sisakját, miközben dolgozol rajta, vagy ha kölcsönözed a zsákmányt, amíg nem evés, stb.

Források: Magic elem létrehozása (Core), Tételcsoport létrehozása (végső kampány)

    
válasz adott 15.06.2018 14:47
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket