Milyen hatással van a Rangersnek az Arcane varázslatok leadására?

11

Háttér

A Rangers rendelkezik a spellcasting osztály funkcióval. Lehetővé teszi a Ranger számára, hogy kis számú varázslatot dobjon a Ranger varázslista listájából, amely sok közös a Druid varázslista listájával (hasonlóan a Paladin varázslati listához hasonlóan sok a Cleric varázslási listájával, bár ezek nem tartoznak hozzá) t ugyanaz: Hunter Mark a Rangers számára és a különböző Smite varázslatok és Aura varázslatok, amelyeket a Paladins kapnak, hogy miért nem szó szerint csak a Druid és Cleric varázslási listák részhalmazai.

A Ranger varázslati listájának "Druid-y" érzése megfelel a "Ranger" szabványosabb "természet-y" érzésének, mint például a Hunter vagy a Beastmaster archetípusai a PHB-től. De mi a helyzet a Xanathar mindennapi útmutatója archetípusaival? Úgy gondolom, hogy kevésbé "természet-y" -nek tűnnek, és így a "druid-y" varázslatok nem tűnnek megfelelőnek. Annak tisztázásához, hogy nem a Xanathar archetípusa, nem a "szabad" tartományi varázslatok , hanem az alapértelmezett Ranger varázslati lista, amit nem érzem egy kevésbé természet-y Ranger.

Az a karakter, amit szem előtt tartok, egy olyan Horizon Walker Ranger, aki más repülőgépek fenyegetései iránt érdeklődik, ami szerintem egy ilyen karakter jobban érdekelne az Arcane-nál, mint a természetben és a "Druid-y" varázslatokban. Miért tudna egy ilyen Ranger, aki portálokat és más repülőgépeket tanulmányoz, például Növénynövekedést ?

Kérdés

Azt tervezem, hogy megkérdezzem a DM-et (ha és amikor ezt a karaktert készítem, akkor a "varázsló" ötlet a pillanatban, ha az aktuális karakterem meghal), ha lényegében a

készlet NathanS 01.08.2018 11:08
forrás

4 válasz

19

A DMG-nek van egy műhelye a játék testreszabásához, és az egyik rész a "varázslati listák megváltoztatásával" foglalkozik. Azt mondja (többek között), hogy:

Modifying a class's spell list usually has little effect on a character's power but can change the flavor of a class significantly.

Tehát tényleg nem lehet gondot fordítani a hatalmi szempontból, és úgy tűnik, hogy az íz megváltoztatása pontosan az, amit követ.

Ezt a részt a DMG 287. oldalán találja.

    
válasz adott 01.08.2018 11:27
forrás
9

Mások ésszerű választ adottak arra, hogy ez az erőteljes bölcsesség valószínűleg rendben van. Tehát engedjék meg, hogy egy kicsit más nézőpontot mutassak be.

Fontolja meg a varázslókat

Ha van egy varázsló a pártjában, talán egy kicsit kevésbé egyedi. Természetesen nem lépnétek fel a magas szintű varázslatokra, vagy csaknem olyan sok résidőt, de mindazokat a remek hasznossági varázslatokat? Hirtelen nem szükséges a varázsló. És ez az egész dolog, a legjobb helyesírási listájuk van, nem sok más (nem azt akarom mondani, hogy ez nem elég nekik), jellemzés-bölcs.

A (már kismértékű, elismert) probléma csökkentése érdekében érdemes felkeresni a varázslóját (ha van, vagy lesz), vagy akár a többi görgőt, és találjon olyan varázslatokat / iskolákat, amelyek nem túl sok átfedésben van.

    
válasz adott 01.08.2018 15:55
forrás
5

Ez nem teszi a Rangers-t túlzásba

Rangerek gyenge

Ranger valószínűleg a leggyengébb osztály a harcban, különösen a Beastmasters. Az XGtE-ből származóak egy kicsit jobbak, de nem kapnak sok küzdelemhez kapcsolódó funkciót az Extra Attack után, legalábbis nem a 2-es harcosok extra támadásának szintjén, vagy a Paladinok jobb isteni megalázásában.

A varázslók a legjobb varázslatokat kapják a játékban

Bár van néhány nagy varázslat, a varázslók nem használhatják, a legjobb és legszélesebb varázslatokkal rendelkeznek, amelyek közül sokat még a varázslók sem használhatnak. Ez érthető, a varázslatokon kívül sok osztályt sem kapnak.

Éppen ezért a varázsló varázslatok más osztályokhoz adhat .

Következtetés

A fenti kettő kombinációja azt jelenti, hogy Rangers erősebbé válik ezzel a változtatással, de nem legyőzte.

    
válasz adott 01.08.2018 15:03
forrás
0

Ez valószínűleg jelentősen gyengíti a rangeret

A

Hunter's Mark nagyon közel osztályfunkciónak számít - a koncentrációs résbe kerül, extra károkat okoz a többszörös támadásokon (általában három, a sokféle opció segítségével), és lényegében egész nap viszonylag korlátozott ideig tarthat. helyesírási helyek befektetése. Ez a varázslat elvesztése önmagában is jelentős eredmény.

A varázsló sok varázslata a közvetlen károkozással vagy más közvetlen harci alkalmazásokkal kapcsolatos. Minden olyan cselekvés, ahol egy olyan varázslatba dobsz, olyan cselekvés, ahol nem mondod el a támadást. A ranger alapvető támadása (különösen a Hunter Markjával együtt, és ésszerűen választott verekedések) jelentős mennyiségű kár, hogy lemondjon - sokkal több, mint azok a cantripek, amelyeket a varázsló nem spell-slot fordulataiban használna.

Csak a perspektíva számára, nyolcadik szinten, a Ranger még csak a 2. szintű varázslatokhoz férhet hozzá (a 3. szint a 9. helyen van). Az egyik varázsló második szintje a Scorching Ray, amely három egymást követő varázslatot generál (int-alapú) a 2d6-os tűz károkra (6-36 összesen). Másodlagosan savas nyíl is van, amely egy támadást generál, összesen 6d4 kárt okozva a találaton vagy a 2d4-es hibánál (6-24 / 2-8).

Az a szint, amelyik a kereszteződés szakértőjét kapta, és aki jelenleg a vadász kőbányáját tartja fenn, három támadást generálhat a 2d6 + (ügyességi módosító) kárra a kőfejtési céljukkal szemben (a körönként két támadásra fordul, amikor ezek a fordulók megfordulnak, amikor a kőbánya leesik, és át kell kapcsolniuk a célokat). A 18-as dex-szel 18-48-as fordulók vannak, ahol mindhárom találatot kapnak, 12-32-et azokon a fordulóknál, ahol a bónusz cselekedeteik vannak. Valószínűleg több okból is pontosabbak. Ezután a következő fordulóban, anélkül, hogy kiadná a varázslatot, újra megtehetik.

Ez nem az egész történet. A varázslónak megfelelő számú nem károsító varázslata van (hold person?), És a 8. szint a matchup különösen rossz szintje (extra támadás és két ASI után, a 3. szintű varázslatok előtt). Mégis, "a legmagasabb szintű varázslatot tölti a forduló számára, és még mindig nem tud lépést tartani" elég rossz, és nem veszi figyelembe a varázslatos fegyverek, a maxxed dex (emberi variáns) lehetőségeit, vagy a támadás valószínű különbségeit. roll.

    
válasz adott 31.01.2019 16:34
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket