Hogyan vághatok rendkívül nehéz öntöttvasot?

1

Egy nagy darab öntöttvasot szeretnék vágni (gondolj viharleeresztő fedél ) 1-nél nagyobb vastagsággal. Mi lenne ennek a legolcsóbb módja? Nem kell gyors módszernek lennie.

Megvalósítható-e ez:

  • Egy speciális fűrészlapú fűrészlap?
  • A 4,5-es sarokcsiszoló és a munka befejezése egy 8 literes szánkó kalapáccsal?
  • 3 lb kalapács, hideg véső és sok türelem?

A vas profilja legfeljebb 3 négyzetméter, és viszonylag négyzet. Szeretném, ha a vágások valamivel pontosabbak lennének (nem csak törlöm, hogy eltávolítsam), de nem kell tisztán lenniük.

    
készlet Nathan Van Dyken 23.08.2018 17:16
forrás

3 válasz

2

Ha a költség az egyetlen tényező, a fűrészfűrész a legolcsóbb opciót kezeli. Ez is a leglassabb.

Egy szögcsiszoló lenne a következő. egy 4,5 "-es gyémántlapot kell csinálni, de a gyémántlap többet fog fizetni, mint a fűrészfűrész.

Legjobb fogadás? Kör alakú vagy gérvágó fűrész fém vágóéllel.

    
válasz adott 23.08.2018 17:31
forrás
0

A sarokcsiszoló valószínűleg a legjobb választás, ha vágást készít az öntöttvasból. A daráló a legjobb választás a vágások megszerzéséhez, ahol azt akarja, és viszonylag sima.

Ha a vágási helyek némelyike túl mély a csiszolótárcsa számára, akkor előfordulhat, hogy a hátsó oldalról kell eljutnia ahhoz, hogy befejezze.

    
válasz adott 23.08.2018 17:28
forrás
0

Valószínűleg könnyebb, mint a fémfűrész, vagy a körfűrész, vagy a forgófűrész, amely sokkal könnyebb, mint az acél. (Normál fűrészlap, kezdje 18 foggal). A csuklós és formázható öntöttvasok keményebbek, de még könnyebbek, mint az acél. Nem valószínű, hogy fehér vas, amelyhez csiszolótárcsát kell vágni.

    
válasz adott 23.08.2018 17:51
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket