Mi a vörös szín jelentősége a „lázadó nélkül ok nélkül”?

7

Nemrégiben először néztem Rebel nélkül ok nélkül , és nem tudtam figyelmen kívül hagyni a piros szín nagyon szándékos használatát.

Különösen a vörösnek tűnt a három középiskolás diák számára, akiket ismerünk és szeretünk. James Deannek van ikonikus piros kabátja. A Natalie Woodnak nagyon fontos piros ruhája van. És talán a legszokatlanabb, Sal Mineo-nak egyetlen, nem egyeztetett vörös zoknája van, amit a film egészében visel.

Most, online néztem ezt a kérdést, és csak nagyon elégedetlen válaszokat találtam, amelyek úgy tűnt, hogy nem adtak magyarázatot, hogy a karakterekkel nagyon jól illeszkedjen.

Tehát miért választották a vörös színt más színnel szemben? Mit jelent ez a szín minden egyes karakterről? Lehet-e a válasz arra a ruházatra, amelyik piros, vagyis piros?

Azt hiszem, egy nagy piros kanapé is van egy ponton ...

    
készlet jheindel 19.01.2016 04:29
forrás

1 válasz

2

A piros Rebel nélkül a karakterek legfontosabb érzelmét mutatja. Jim a lázadó természetét tükrözi. Judy a maradék haragja, és Platón békéje.

Bár ezt külön-külön is megnézheted, a filmek 3 pontjában is viselik őket, Judy az elején, Jim a középső és a Platon végén.

Ezt a Todorovs egyensúlyi elmélete, a harag > lázadás > Béke = a rend megszakítása > a rendellenesség felismerése > állásfoglalás. Ennek a koncepciónak a alkalmazása a filmre a karakter egység és az ív progresszióját mutatja, ami az elején hiányzik.

    
válasz adott 26.01.2016 12:23
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket