Elektromos szempontból mit jelent a „leválasztás”?

6

Santa Cruz megye, CA, USA

Olyan projekten dolgozom, amely megköveteli, hogy egy villanyszerelő telepítsen egy "leválasztást" egy házból (az NEC 225.31 szerint) különálló épületben. Nem ismerem ezt a kifejezést, és szeretném jobban megérteni, hogy milyen dolgokat lehet „leválasztásnak” tekinteni?

Tud-e valaki kidolgozni ezt? Például egy egyszerű fali kapcsoló "leválasztásnak" tekinthető? Vagy valami robusztusabbnak kell lennie, mint például egy alpanelnek?

    
készlet Mike B 09.07.2015 16:07
forrás

2 válasz

10

National Electrical Code 2014

Chapter 1 General

Article 100 Definitions

Disconnecting Means. A device, or group of devices, or other means by which the conductors of a circuit can be disconnected from their source of supply.

Ez tartalmazhat kapcsolót, megszakítót, kábelt és csatlakozót (néha), vagy a fent említett eszközök csoportját.

A kódon belül vannak egyéb kikötések is, amelyek meghatározzák, hogy ezek az eszközök hogyan használhatók és nem használhatók. Azonban annak lényege, hogy minden olyan eszköz, amely leválaszthatja az áramkör vezetékeit a tápforrástól, egy leválasztó eszköz .

Egy különálló épületben általában megszakítók vagy kapcsoló típusú eszközök kerülnek felhasználásra.

    
válasz adott 09.07.2015 17:24
forrás
5

A kapcsolók kapcsolóként használhatók (jellemzően az alábbi esetekben: 225.39 (A)). Az alábbi kód nagyon szó szerinti értelmezése lehetővé tenné, hogy megfelelően beállított váltókapcsolók legyenek kapcsolatként , ha az áramköröket közvetlenül a főpanelről táplálják (mert egy alpanel kizárná egy másik bontás szükségességét) ), de több áramkör esetében azt gondolom, hogy inkább egy húzó-típusú leválasztó vagy megszakítót szeretnénk megvizsgálni.

Itt fogok csalni, mert láttam a másik kérdést: Az alpanelhez tartozó 30A-es adagoló esetén az alpanelben levő megszakítók az egyes áramkörök számára leválasztóvá válnak, vagy - amint azt a megjegyzések is rámutatják -, ha a főpanelen van egy fő megszakítója, ez mesterként szolgál. disconnect.

225.33 Maximum Number of Disconnects.

(A) General. The disconnecting means for each supply permitted by 225.30 shall consist of not more than six switches or six circuit breakers mounted in a single enclosure, in a group of separate enclosures, or in or on a switchboard or switchgear. There shall be no more than six disconnects per supply grouped in anyone location.

(B) Single-Pole Units. Two or three single-pole switches or breakers capable of individual operation shall be permitted on multiwire circuits, one pole for each ungrounded conductor, as one multipole disconnect, provided they are equipped with identified handle ties or a master handle to disconnect all ungrounded conductors with no more than six operations of the hand.

és

225.39 Rating of Disconnect. The feeder or branch-circuit disconnecting means shall have a rating of not less than the calculated load to be supplied [...].

(A) One-Circuit Installation. For installations to supply only limited loads of a single branch circuit, the branch circuit disconnecting means shall have a rating of not less than 15 amperes.

(B) Two-Circuit Installations. For installations consisting of not more than two 2-wire branch circuits, the feeder or branch-circuit disconnecting means shall have a rating of not less than 30 amperes.

    
válasz adott 09.07.2015 16:33
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket