A rake, rend és constrict természetes fegyverek?

6

Referenciaadatok

Rake megállapítja:

A creature with this special attack gains extra natural attacks when it grapples its foe.

Rendállapot:

If a creature hits with both claw attacks, it latches onto the opponent’s body and tears the flesh.

Constrict megállapítja:

A creature with this special attack can crush an opponent, dealing bludgeoning damage, after making a successful grapple check.

Ami a fentiekben kifejtésre került, nagyon egyenesnek tűnik, és nagyrészt az.

dilemma

Egy játékos javítani akarta a jobb támadást: [Rend]. Elmondtam neki, hogy a Rend csak két karmok támadásának és 1,5 x erősségváltozójának károsodása, és Továbbfejlesztett természeti támadás : [Claw] közvetetten növeli a Rend károsodását. Aztán rámutatott, hogy a Fekete vérkultúrával :

Savage Grapple: Starting at 8th level, you deal damage as if you had hit with all your natural weapons (including rend, if you are raging) on a successful grapple check.

(hangsúly: dőlt ), és azt javasolta, hogy a Rend egy külön természetes támadás. Mondtam neki: "Oké, ez egy külön természetes támadás, de ez nem egy külön természetes fegyver

készlet Ruut 04.11.2015 03:24
forrás

1 válasz

3
A

Constrict, Rake és Rend nem természetes támadások. Ezek olyan különleges képességek, amelyek bizonyos körülmények között fokozzák a természetes támadásokat. A továbbfejlesztett természeti támadás javítja az egyik természetes támadásodat (műfajonként), nem pedig a saját különleges képességeit.

A rake és a Savage Grapple a gyakorlatban hasonló. Nyilvánvaló, hogy verem, de a Savage Grapple lényegesen jobb hatással van, mint a Rake (vagy egy jobb verzió).

Olyan lenne, mintha a Fegyver Fókusz (Cleave) lenne. Cleave nem fegyver (vagy támadás), ez egy olyan funkció, amely befolyásolhatja a fegyverrel való támadásodat.

Lehet azonban, hogy van fegyverfókusz ([Grapple vagy Unarmed Strike vagy Ray]), de ezeket kifejezetten nem fegyveres támadásoknak hívják, amelyek "fókuszálhatók".

Néhány zavart a „különleges támadás” kifejezés használatából ered a szörny listában. " Speciális támadások ", amelyek speciális támadási módokat tartalmaznak, de ne tüntesse fel a harci szakaszban felsoroltakat, mint " Speciális támadások ", például grapple vagy bika rohanás . Különösen a rendkívüli (Ex), helyesírás (Sp) vagy természetfeletti (Su).

    
válasz adott 04.11.2015 04:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket