Ha megjelenik a Marauder térképén, ha meghalt?

2

Arra gondoltam, hogy Barty Crouch Sr. Ezt követően (és más testületek) látható a térképen?

    
készlet user103390 16.08.2018 03:27
forrás

1 válasz

3

Soha nincs megadva, de a térkép valószínűleg nem mutat halott testeket.

A Marauder-térképet úgy alakították ki, hogy James Potter és barátai megragadhassák a várat. Az emberek holttestének megjelenése, miután már meghaltak, nem lenne nagyon hasznos számukra, mivel a holttestek nem akadályoznák meg őket abban, hogy rosszat csináljanak. Fő célja, hogy megmutassa minden ember mozgását a Roxfortban. (A szellemeket is megmutatja, akik mind „halottak”, de még mindig mozognak, képesek beszélni, és képesek megzavarni a terveiket.)

“It was a map showing every detail of the Hogwarts castle and grounds. But the truly remarkable thing was the tiny ink dots moving around it, each labelled with a name in minuscule writing. Astounded, Harry bent over it. A labelled dot in the top left corner showed that Professor Dumbledore was pacing his study; the caretaker’s cat, Mrs Norris, was prowling the second floor, and Peeves the poltergeist was currently bouncing around the trophy room.”
- Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Chapter 10 (The Marauder’s Map)

A J.K. Rowling Pottermore, aki a Marauder térképén ír, további részleteket tartalmaz arról, hogyan hozta létre, és milyen varázslatokat használtak arra, hogy lehetővé tegyék számukra, hogy nyomon kövessék a Roxfortban mindenki mozgását. Ez valószínűleg nem lenne érvényes, ha halottak, és már nem mozognak.

The magic used in the map’s creation is advanced and impressive; it includes the Homonculous Charm, enabling the possessor of the map to track the movements of every person in the castle, and it was also enchanted to forever repel (as insultingly as possible) the curiosity of their nemesis, Severus Snape.
- The Marauder’s Map (Pottermore)

Bár nem tudjuk biztosan, nem valószínű, hogy a Marauder térképe holttesteket mutatna.

    
válasz adott 16.08.2018 04:06
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket