Novel egy váratlanul stabil személyiségű klónról?

7

A középiskolai könyvtárban volt egy SF regény (valamikor 1985 és 1990 között), amit olvastam, de valamilyen oknál fogva sosem jutottam hozzá, vagy talán eltűnt a könyvtárból. Angol nyelv. Nem emlékszem a szerzőre vagy a címre, vagy a főszereplő nevére, de a hátsó fedőlapja lényege, hogy a történetet nagyon hasonlóan írta le:

[so-and-so] klón. A klón személyisége instabil, és idővel lebomlik ... de úgy tűnik, hogy a szuper személyiség szokatlanul "sziklaszilárd". Tehát egy küldetést keres (vagy valami), hogy megtudja, miért van ez.

Ez csak az, amit én tudok emlékeztetni (nyilvánvalóan). Kulcsfontosságú az, hogy a főszereplő ez a klónozott nő, akinek az elme valamilyen módon lebomlik, de valamilyen okból nem. Ez a csengő senki itt van? Meghibásodik, hogy nem emlékszem rá, és még mindig úgy gondolom, hogy érdekes olvasmánynak tűnik.

Elég fuzzy vagyok a borítón, de úgy gondolom, hogy lehet kettős spirál, és egy női sziluett? Nem bízom benne, hogy - azt hiszem, túlságosan valószínű, hogy összekeveredek más könyvekkel, amelyeket elolvastam vagy láttam, úgyhogy ne tartsam ezt megbízhatónak.

C. J. Cherryh „tizennégy éves” története számomra kiemelkedő SF-regényként jelent meg, amelyről azóta a történet a klónozás köré épült, és feltételezem, hogy lehet , de nem hiszem, hogy ez valóban mindaz, ami jól illik a blurbhoz, amint úgy tűnik, emlékszem rá.

    
készlet Doin 05.12.2017 23:59
forrás

1 válasz

5

Ez lehet a cyberpunk regény Vákuumvirágok 1987, Michael Swanwick. Az eredeti borító így nézett ki:

A főszereplő, Rebel Elizabeth Mudlark nem biológiai klón, hanem mentális. Személyiségét az eredeti haldokló testéből másolták, és másképp másolták meg. Minden, ami a múltbeli tapasztalatokból ismert, azt jelzi, hogy a klónozott személyiségnek romlnia kell, és a test eredeti elme visszaállíthatja magát. Kivéve, hogy ez nem történik meg, és a karakterek kitalálták, hogy miért ne, és mit jelentenek a nem lebomló személyiségek.

    
válasz adott 06.12.2017 04:14
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket