Hogyan hasonlítható össze a lágyindító autotranszformátor a szokásos autotransformálóval?

0

Néhány kereskedelmi konyhai berendezést használok az Egyesült Államokban Európában, ezért a feszültséget 230v-ről 115v-re kell átalakítani. Megtanultam a különböző autotranszformátorokat, és találkoztam néhány olyannál, amelyek „lágyindításúak” és azok, akik nem.

Megértem, hogy a lágyindítás felemeli a feszültséget, amint azt a készüléknek szüksége van, ahelyett, hogy egyszerre adná a teljes feszültséget. Ez igaz?

Milyen eszközök közül választhat a beállított feszültség? Amit láttam, úgy tűnik, hogy a lágyindítású autotranszformátorok drágábbak, úgyhogy kitalálom, hogy valószínűleg jobban vannak körülöttük, de nem tudom. Talán a készülék azonnal eléri a teljes energiát. Hogyan döntöttem el, hogy legyek-e lágyindítás?

    
készlet willdanceforfun 24.03.2016 06:56
forrás

1 válasz

2

Általában a "soft-start" típusú áramköröket használják a berendezésekhez csatlakoztatott motorokhoz az indítási nyomaték korlátozása és a berendezések károsodásának csökkentése érdekében.

Az egyéb berendezések ezt a koncepciót használhatják, ha a nagy beáramlási áramok károsítják az áramkört vagy a berendezést.

Az ellenálló fűtőelemek, mint például a főzőberendezésekben használt fűtőelemek, nem igényelnek lágy indítást. A készülékeknek már rendelkezniük kell egy megfelelő szűrőkörrel az elektronikus vezérlésükhöz, hogy korlátozzák a kis feszültségingadozások vagy tüskék hatását.

Nem tudom igazán látni az előnyöket a készülékek transzformátorának lágyindításakor. Ha egy termék képes kezelni, hogy 120 volttal csatlakozzon ide az USA-ban, biztosan képesnek kell lennie arra, hogy kezelje azt Európában.

Sok szerencsét!

    
válasz adott 24.03.2016 11:57
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket