A Klingon súlyos fenyegetést jelent a Szövetség ellen?

4

Néhány nappal ezelőtt néztem " Aquiel " (a Star Trek The Next Generation 6x13. ). Észrevettem egy vonalat, amit a Torak kormányzó beszélt, ahol azt állítja, hogy Aquiel Uhnari menekülési podját találta körül, " szerencséje volt, hogy nem tönkretette őt ".

Sok korábbi epizódban emlékeztem a hasonló fenyegetésekre a Klingon oldalról a Szövetség felé. Hogyan kell ezt megértenünk? A Klingon Birodalom békeszerződéssel rendelkezik a Szövetséggel, ezért szövetségese. Lehetetlen elképzelni (legalábbis nekem), hogy a békeszerződés egyik oldala támad egy újat, ugye? Tehát ezek a fenyegetések valamiféle Klingon természet, stílus, kultúra vagy életforma 1 , és ezért könnyen "figyelmen kívül hagyhatók"? Vagy ezek valóságosak és komolyak?

1 Például: azt mondja a legjobb barátjának, hogy legalább hetente egyszer meg fogja ölni, így érezheti, hogy barátsága meleg, ugye? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a NATO egyik tagja egy újabbat kezel. Vagy bármilyen hasonló szövetséges példa.

    
készlet trejder 21.01.2015 12:19
forrás

2 válasz

12

Sajnálom, de a Klingon Birodalom biztosan NEM része a Szövetségnek; ha igen, hogyan tudnak a két háború egymással harcolni a DS9 -en? Ők szövetségesek, de ez nem jelenti azt, hogy a klingonok a Szövetség tagjai. Ha ilyenek lennének, nem lenne ilyen hatalmas csillagflotta, egyrészt nem tudnának elindítani az agresszió háborúit a Cardassia ellen szövetségi beleegyezés nélkül.

Másodszor, a csere aligha szokatlan a Föderáció-Klingon diplomáciában. George Kennan, az Egyesült Államok nagykövete Moszkvában korábbi titkára, és később az Egyesült Államok Nemzeti Biztonsági Tanácsadója szerint azt mondta, hogy a Szovjetunió csak egy erőszakos helyzetből értette meg a tárgyalásokat. Ha szépen kérdezted őket valamire, ígéretet tesznek arra, hogy adjanak neki egy kis gondolatot, majd semmit sem tesznek. De ha egyszerűen elmondtad nekik, mit akartál, és az erő fenyegetésével támogatják, valószínűleg megadnák neked. Ez akkor történt, amikor az Egyesült Államok 1946-ban azzal fenyegetett, hogy beavatkozik Iránba, az Egyesült Államok megtagadta, hogy engedélyezzék Japán közös megszállását, és a berlini légi felvonót. Az Egyesült Államok nem gyakorolt nyomást Lengyelországra, így a szovjetek nem léptek be.

Ugyanez igaz a klingonokra is. Nyilvánvalóan militarista kultúra, és a gyengeség helyzetéből való tárgyalás csak megvetést jelent. A legmegfelelőbb módja annak, hogy együttműködésüket biztosítsák, akár nem is komolyan fenyegessék őket. Az "Egységben I." Picard kapitány felkérte a klingonokat, hogy egy madár-madárrepüljön, hogy beszivárogjon a Romulan térbe, és elmondja Gowron képviselőjének, hogy „meg fogod köszönni. akarat, és meg fogják kapni a hálát. Ez egy nagyon tompa fenyegetés, hogy egy másik oldalt visszaszorítsunk a Klingon társadalom folyékony politikájában, ahol Gowron csak most jött létre kancellár után véres polgárháború után.

Az ilyen fenyegetések mindkét irányban működnek. Gowron rutinszerűen megtagadta, hogy fontolja meg Cardassian vagy Szövetség területének visszatérését még akkor is, ha a klingonok szövetségbe kerültek a Szövetséggel a Dominion ellen. Martok megvetette a Cardassianusokat és az embereket, még akkor is, ha a Cardassianusok holttestei közé tartozott, akiknek a Dominion elleni lázadása biztosította a Szövetség szövetségének győzelmét. Worf testvére, Kurn fenyegette, hogy megöli Rikeret az Atya bűnei alatt. Így tűnik úgy, hogy a Klingon társadalom kezeli a tárgyalásokat.

    
válasz adott 21.01.2015 13:27
forrás
0

Ez egy kicsit spekulatív és alaptalan, de úgy érzem, hogy mindkét értelmezés igaz.

A klingonok sokkal szabadabbá teszik a fenyegetéseket, mint a Csillagflotta tisztjei, és sokan közülük nem kívánják követni őket.

Ugyanakkor a klingonok valószínűleg jobban feloldanák a békeszerződést a Szövetséggel (vagy azt, hogy az egyes hajó kapitányok figyelmen kívül hagyják), mint a Szövetség, így a fenyegetések legalább egy részét jól lehetne végrehajtani. ha a helyzet nem oldódik meg a Klingon elégedettségével.

    
válasz adott 21.01.2015 14:00
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket