Miért a pilóták általában a dugattyús motoroknál indulnak, nem pedig fúvókákkal vagy turbófúvókákkal? [másolat]

1

Lényegében minden pilóta a légcsavaros motorokkal hajtott légcsavaros repülőgépekkel kezd repülni, nem pedig turbófúvókákkal vagy könnyű fúvókákkal, még akkor is, ha:

  • A dugattyús motor működtetéséhez szükség van a keverék arányának, a karburátor fűtésének, a gyújtás időzítésének és más hasonló voodoo beállításának, míg egy turbinás motorral alapvetően csak a gyújtást kapcsolja be, nyomja meg a START gombot, és az üzletben van .
  • A fúvókák és turbófúvókák nagymértékben megbízhatóbbak, mint a dugattyús motorok , annak ellenére, hogy az utóbbi évtizedek óta elindul fejlesztés; a repülőgép dugattyús motorjainak pusztító hibái ma kevésbé gyakori, mint az 1940-es és 1950-es években , amikor gyakorlatilag egyszer repülés előfordulása, de a dugattyús motorok még mindig rövidebbek, mint a fúvókák, amelyeknek legtöbb pilótája teljes pályafutásuk nélkül jár, anélkül, hogy egyetlen motorhibát tapasztalna.
  • És ha egy turbina motor nem sikertelen, akkor ezt hangosan és egyértelműen teszi - egyik halálos láthatatlan motorhiba sem , amely elpusztította a dugattyús motorok piacát, és több ezer pilótájukat .
  • A leghidegebb éghajlatokban, a fúvókákban és a turbinás hajtóművekben Jet A-t (az Egyesült Államokban) vagy a Jet A-1-et (a világ többi részét) használják, két nagyon hasonló kerozint, amelyek sokkal biztonságosabbak, mint a beégetett avgas a legtöbb dugattyús motor (a Jet A és az A-1 sokkal alacsonyabb gőznyomást, sokkal magasabb fénypontokat és sokkal lassabb lángterjedési sebességeket jelent, mint az avgas, és az avgastól eltérően nem tele van tetraetilénnel), és így tovább széles körben elérhető a rendszerindításhoz; még azokban a rendkívül hideg éghajlatokban is, ahol a lelkesebb égésű Jet B (benzin-petróleum keverék) helyett inkább a még biztonságosabb, mint az avgas.
  • Továbbá, egy turbinás motor boldogan fog futni az avgason, ha a földi személyzet rossz tartályból újrahasznosítja azt (a fúvókák igazán híresek arról, hogy bármihez vezetnek, ami folyik, és éget, mindaddig, amíg nem termel tűzálló oxidot tartalmazó kipufogógázot) részecskék), míg véletlenszerűen a dugattyús tüzelőanyaggal ellátott dugattyús motor feltöltése azt jelenti, hogy a belsejét fújja be a bitekbe, csak annyi ideig, amíg felszáll, hogy most egy lakóegység fölött vagy valami hasonló kényelmetlen leszállás esetén.
  • A propellerek saját komplikációval rendelkeznek; a légcsavarokból kilépő és a szárnyakba és a farokba csapódó propwash csúnya aszimmetrikus gördülési és ásítás-tendenciákat eredményez, a legtöbb légcsavar mélységét gondosan kell kezelni (legalább a talajműveletek során, és néha repülés közben is), és még enyhén orrát is. - alacsony leszállás, a rossz irányból a rossz irányban elszenvedett fúvóka, vagy a felszínen lévő dudor vagy börtön könnyen okozhat egy motort romboló propstrike-et.

Mindezek alapján, miért készülnek a pilóták általában a dugattyús légcsavaros repülőgépeken, nem könnyű sugárhajtású repülőgépeknél vagy turbófúvókáknál?

    
készlet Sean 11.01.2019 05:12
forrás

1 válasz

2

Egy szó, pénz. Megvásárolták egy turbopropellerkompresszor vagy fénysugár, idővel egy C152 vagy más dugattyús edzőben? Vagy valójában vásárol? Egy új autó megfizethetőségéért egy tisztességes, használt egyszemélyt is fel lehet venni, míg a turbopropeller vagy a sugárhajtó valószínűleg félmillióból indul ki, és onnan emelkedik. Ehhez hozzáadjon karbantartási költségeket.

Akkor rengeteg pilóta van (én vagyok), akinek a repülőgépe csak nem tartalmazza azt, amit egy sugárhajtómű vagy turboproplokk valószínűleg jó. Szeretek rövid csíkokra, gyakran fűre vagy szennyeződésekre (és néha minden csíkra, például száraz tóágyra) repülni. Az Ön sugárhajtóműve vagy turbopropellereje erre alkalmas?

Még ha valakinek a karrierjét szeretné elérni a légitársaságokkal, akkor sok szükséges időt sokkal olcsóbb megépíteni egy hajtóművet tartalmazó repülőgépen. Például az egyik repülési oktatóm elkezdte ezt megtenni, fizetett plusz sok tapasztalat a hallgatói pilóták hibáival. Aztán egy kis rakodógépre költözött, amelyen a FedEx-et vagy egy ilyen személyt vettek fel, mielőtt elegendő órát szereztek egy légitársaság munkájához.

    
válasz adott 11.01.2019 06:15
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket