Lehetséges - a termosztát külön hőmérő alapján állítható be

4

Arra törekszem, hogy építsek egy napenergiával működő vízmelegítőt, de kíváncsi vagyok, lehetséges-e (és milyen termékeket keressem), hogy bekapcsoljam a szivattyút, ha a napenergiával működő víz melegebb, mint a víz a víztartályban.

Feltételezem, hogy egy termosztátot vesz fel, amelyet a napelemes eszköz hőmérője állít be. Tehát a termosztát tudná a víztartályban lévő hőmérsékletet, és rögtön beindul, ha a napelemes készülék hőmérője magasabb, mint amilyen. De fogalmam sincs róla, hogy lehet-e hőmérőn alapuló termosztátot beállítani (vagy ha ez túlságosan bonyolult megoldás, és van egy igazán egyszerű megoldás).

    
készlet silkcom 02.06.2011 23:18
forrás

1 válasz

3

Egy differenciál termosztát vezérlésre utal, amely szerintem a napenergiával működő vízmelegítőknél meglehetősen szabványos:

In active systems using pumps, whenever the collector is hotter than the storage tank, the pump should be on and the system circulating. When the tank is hotter than the collector, the pump should be off. This function is performed by either a differential thermostat control system or the use of a PV-powered pump. The differential thermostat controller compares heat sensor readings from the storage tank and collectors and switches the pump accordingly.

link

    
válasz adott 02.06.2011 23:30
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket