“jobb közlekedési minta” és „jobb oldali közlekedési minta”

2

Ez hivatalosan „jobb közlekedési minta” vagy „jobb oldali közlekedési minta”? Leginkább az EASA terminológiája, de a FAA / a világ más területei is érdekeltek.

Háttér: Miután a frekvencián mindig „jobb oldali közlekedési mintát” mondtam, visszajelzést kaptam más pilótáktól, hogy hagyjam ki a „-hand” szót, hogy minimálisan tartsuk a kommunikációt a frekvencián - így csodálkozom, ha van erre vonatkozó hivatalos terminológia. A Eurocontrol Phraseology Database adatbázisában a "jobb kézmintát" találtam a minták tárolására.

    
készlet Florian 05.07.2018 00:05
forrás

1 válasz

4

A "Jobb közlekedési minta" és a "Jobb oldali közlekedési minta" ugyanaz. A rádióban általában a vezérlő vagy a pilóta rövidíti meg a „jobb forgalom” -ra a rádiós kommunikáció felgyorsítására.

Például egy C-152 diákpilóta beérkezik egy ellenőrzött repülőtérre, és mond valamit, mint a "Plainview Tower, Cessna egy két öt röntgen tíz mérföldre délre két ezer, bejövő ATIS Golf segítségével." Ha egy vezérlő azt akarja, hogy egy pilóta pilóta repüljön a megfelelő forgalmi mintázatra, hogy a 16-os futópályára landoljon, úgy mondhatnának valamit, mint "Cessna egy két ötös röntgenfelvétel a jobb széllel kifutópályán. A pilóta ezután válaszol az utasítások visszaolvasására a vezérlőnek, és azt mondhatja, hogy "jobbra egy hatodik szél. Jelentse meg. Két öt röntgen."

    
válasz adott 05.07.2018 02:37
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket