Hogyan repül egy éjszaka egy kis repülőgép, mint egy Cessna?

3

Mi történik, ha egy kis repülőgép, mint a Cessna repül a nappali, éjszakai találatokkal, és mostanában a fekete szemmel látható, nulla láthatósággal? Hogy nem fut be a hegyek és hasonlók?

    
készlet Hunter 25.04.2016 19:49
forrás

3 válasz

9

Néhány különböző szögből megtámadhatja ezt.

then night hits and its now pitch black with zero visibility?

Éjjel rengeteg láthatóság áll rendelkezésre, tiszta éjszaka ugyanolyan szép, mint egy tiszta nap. Tény, hogy amikor a levegő éjszaka lehűl, és a felhők kiugornak, néhányszor távolabb láthatja, mint amit a nap folyamán tud.

Itt van egy VFR-megközelítés (Piper Warrior) a KLNS-be kb. 10 órakor egy éjszaka, láthatjuk, hogy a kifutópályák szépen világítanak, és általában 5 - 10 mérföldre kerülnek a magasságtól függően. a href="https://i.stack.imgur.com/WOyKQ.jpg">

KorábbanazéjszakaaKABE-tóltávolvan(ezekafényekAllentownPA)

(fotóhitelabarátnőmnek,akibátranültahátsórészen)

Amintlátod,mégmindigkitudodcsinálniahorizontotésasokföldjelet.Báranapfolyamánmáslehet,mégmindigéjszakarepülhetVFR-re.

zero visibility?

Anullaláthatóságanapfolyamánugyanaz,mintanullaláthatóságéjszaka,ésamegjegyzésekbenemlítettekszerint repülni kell az IFR ha repülni akar.,

How does he not run into mountains and the like?

Nem egy hegy oldalába történő repülés saját témája. Nézze meg a itt a válaszom erre a kérdésre.

Általánosabb szempontból sok lehetőség van a repülőgépen való navigálásra. Itt van egy szilárd válasz , amely a legtöbbet lefedi tőlük. Az egyetlen dolog, ami nem igazán megvalósítható egy kis pilótafülkében, ha egyedül van, az égi navigáció, bár ez megtehető.

    
válasz adott 25.04.2016 20:34
forrás
7

Először is, kapjuk meg a nyilvánvaló választ az útból: a repülőgép jól repül, nem tudja, hogy éjszaka van. Ez a pilot , aki problémákat okozhat éjszakai repüléssel.

Igaz, hogy az éjszakai repülés nem ugyanaz, mint a napos repülés, és néhány ország további képzést vagy akár éjszakai repüléshez szükséges műszeres minősítést igényel, de az amerikai (például) éjszakai repülés megengedett, és az éjszakai edzés < a href="https://aviation.stackexchange.com/q/24045/62"> a kísérleti alapképzésben szerepel . A VFR éjszaka még mindig vizuálisan repül, és ha nem látja, hová megy, akkor a földön kell maradnia. Hacsak talán nincs instrumentális besorolása, de az éjszakai IMC-t egy motoros, egypilótás repülőgépben sok pilóta meglehetősen kockázatosnak tartja, különösen, ha ez nagy terepen van.

Néhány konkrét pont kezeléséhez:

 • Az éjszaka nem "hit"; naplemente egy jól ismert és könnyen tervezhető esemény. A pilóta repülési tervezése soha nem lehet olyan gyenge, hogy az éjszaka meglepetésnek bizonyul.
 • Az éjszaka nem "nulla láthatóság". A telihold és a tiszta égbolt nagyon hosszú utat lát. És hacsak nem vagy távoli területen, általában sok fény látható a földön. Másrészt biztosan igaz, hogy néhány éjszaka sötétebb, mint mások, és ha éjszaka egy felhőre repülsz, akkor azonnal el fogsz veszíteni a láthatóságot. Éppen ezért a legtöbb országnak szüksége van valamilyen eszközkészítésre az éjszakai repülésre, még akkor is, ha ez nagyon alapvető.
 • Bár a pilóták időnként befutnak a hegyekre , ez is valami, ami azt tervezik, hogy elkerüljék egy jó útvonal és magasság kiválasztásával. Ez az a hely, ahol az éjszakai edzés segít, mert megtanulsz olyan dolgokat, mint a fények (beleértve a csillagokat is), amelyek hirtelen eltűnnek: ez azt jelenti, hogy most van valami közötted a fények között, és meg kell értened, hogy mi az. A terepi jellemzőkkel rendelkező GPS nagyon hasznos lehet.

Természetesen vannak bizonyos kihívások az éjszakai repülésre, és a képzésben foglalkoznak. Vannak érzékszervi illúziók , amelyek csak éjszaka (vagy nagyon rosszul láthatók), mint a fekete lyukak és az autokinesis. Az a tendencia, hogy a legnagyobb, leginkább látható fényforrásokra rögzül, és azok felé is repül, még akkor is, ha elhagyja a pályát. És a magasság, a távolság és a kifutópálya hosszának megítélése egy kicsit más is, ezért a pilóták, akik egy ideig nem repültek éjjel, mindig először fel kell mennie egy oktatóval, hogy frissítsék a memóriájukat.

    
válasz adott 25.04.2016 21:23
forrás
1

Először is, egy nap nem lép át azonnal, de csak fokozatosan. Amikor egy repülőgép 2000-3000 méteres magasságban van, a legtöbb épületszerkezet és dombok stb. Már nem akadály, és a pilótának sokkal jobb láthatósága van.

A napfényben induló és éjszakai utazásra induló járatok esetében számos dolog van figyelembe véve.

 • Tervezés katalógusa A pilóta a legtöbbször alaposan megtervezi a repülést. Tartalmazza a végső rendeltetési helyet, az adott célállomás időtartamát, az alatta lévő útvonalat, az időjárási viszonyokat és a várható változásokat, a várható forgalmat és számos más dolgot.

 • Pilot katalógusa A sötétszürke sötétség esetén a pilóták speciálisan képzettek és műszeres repülésűek.

 • Repülőgép katalógusa A repülőgépnek speciális és továbbfejlesztett berendezése van, amely segíti a pilótát, hogy ilyen időben navigáljon. Az éjszakai repüléshez repülőgéppel repülő IFR pilóta többnyire elegendő segítséget nyújt a repülőgépen lévő különböző műszereken keresztül, hogy nem kell vizuálisan kinéznie. Ezért az IFR és a VFR kifejezések.

 • Egyéb dolgok
  Sok más dolgot is figyelembe veszünk. Elolvashatja azokat a AOPA vagy PlaneAndPilotMag .

 • válasz adott 25.04.2016 20:44
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket