Melyik repülőgép-osztályhoz hidraulikus repülésvezérlők szükségesek?

4

Minden olyan kereskedelmi repülőgép, mint a Boeing 737 vagy az Airbus A320 vagy a nehezebb légi jármű, olyan hidraulikus rendszert igényel, amely a hajtóművek működtetéséhez képes, ami a vezérlési felületek mozgásának minden fázisában történő mozgatásához szükséges erőket eredményezi. Kisebb általános légi járművekre nincs szükség erre.

De mi van a légi járművel? Van-e minimális MTOM, amely felett a légi járműnek hidraulikus rendszerre van szüksége vagy általában rendelkeznie kell? Készíthet példákat könnyebb légi járművekre, amelyek azt tartalmazzák?

Például arra gondoltam, hogy egy olyan repülőgép, mint a 19 utasos személyszállító Beechcraft 1900 :

    
készlet mezzanaccio 03.02.2017 15:11
forrás

3 válasz

7

A hidraulikus repülésvezérlők nem kötelezőek egy adott osztály esetében, de bizonyos méret és sebesség felett a minden tanúsítási követelmény anélkül, hogy legalább valamilyen hidraulikus erősítést adnának hozzá.

Történelmileg a repülőgépek kézi vezérléseket használtak. A növekvő méret és sebesség növelte az erőket, és egyre okosabb erő csökkentés rendszerek találhatók a tartsa a bot erőket a határok .

  • A Messerschmitt Me-321 vitorlázógép első repülésénél megállapították, hogy a vezérlő erők különösen a tekercsben is voltak magas, így egy második pilóta, egy második botot telepített.
  • A Dornier Do-335 teleszkópos botot használt: Kis sebességnél a pálca rövid volt, és a teljes az aileron eltérések tartománya nagy sebességgel teleszkóposan meghosszabbítható. Ez korlátozta a mozgástartományt, de javította a pilóta hatását.
  • A English Electric Canberra a balesetek és a rugók belső mérlegeit használták a tartályvezérlőkben, hogy korlátozzák a rúderőket. A legmagasabb fordulatszámnál a vezérlő kürt még mindig teljes tartományában mozoghat, de az elérhető aileron eltérések csak néhány fokosak voltak, mégis elegendőek ahhoz, hogy elegendő gördülési mozgást biztosítsanak.

Ailteronok tömege van. Van egy tavasz. Valami, ami mozog. Minden mérnöknek gondolkodnia kell: Mi van a csapkodással? A bonyolultabb erőkifejtésekkel az esély, hogy valami váratlan történik, és a meghibásodási módok szaporodnak. Végül a hidraulika bevezetése olyan sok problémát oldott meg, amely ténylegesen meghalad egy bizonyos sebesség- és méretkombinációt, és nincs más lehetőség.

Együtt dolgoztam Rockwellrel (korábban Észak-Amerikával) egy kétüléses jet edzőn; olyan méret- és sebességkombináció, amely 60 évvel ezelőtt manuálisan irányított volna. Azt javaslom, hogy ugyanazt az erőcsökkentő mechanizmust alkalmazzam, amelyet az F-86-on alkalmaztam, de végül egy hidraulikus fellendítést választottam. Miért?

  • Senkinek már nem volt tapasztalata a kézi vezérléssel. Sok év után az összes F-86-as korszakú mérnökök hosszú nyugdíjasak voltak, vagy elhunytak.
  • Az észak-amerikai archívumokat évekkel korábban eldobották, így nem maradt dokumentáció arról, hogyan kell megfelelően tervezni egy manuális vezérlő rendszert az adott sebességtartományban.
  • A hidraulikus erőátviteli rendszert könnyű telepíteni, szabványos alkatrészeket használtak, és olcsóbb volt, mert mindenki ismeri a technológiát.

Ahogy azt mondta : Ne kezdj el elkezdeni, hogy pontosan hogyan tudod testre szabni a görgős botokat - ez egy olyan hozzászólás lesz, ami sokkal hosszabb lesz, mint bármi, amit korábban írtam.     

válasz adott 07.05.2017 20:58
forrás
3

Amennyire tudom, nincs olyan kemény szabályozás, amely egy bizonyos ponton hidraulikát igényel. Egyrészt a repülőgépnek ténylegesen ellenőrizhetőnek kell lennie, ha ez nem érhető el az üzemi sebességnél, akkor a hidraulika szükséges lenne.

Az FAA repülésvezérlők rövid leírásában

As aviation matured and aircraft designers learned more about aerodynamics, the industry produced larger and faster aircraft. Therefore, the aerodynamic forces acting upon the control surfaces increased exponentially. To make the control force required by pilots manageable, aircraft engineers designed more complex systems. At first, hydromechanical designs, consisting of a mechanical circuit and a hydraulic circuit, were used to reduce the complexity, weight, and limitations of mechanical flight controls systems.

A FAR listája a FAA FAR 23.397 vezérlő bemenetére vonatkozó erőhatárok

(a) In the control surface flight loading condition, the airloads on movable surfaces and the corresponding deflections need not exceed those that would result in flight from the application of any pilot force within the ranges specified in paragraph (b) of this section. In applying this criterion, the effects of control system boost and servo-mechanisms, and the effects of tabs must be considered. The automatic pilot effort must be used for design if it alone can produce higher control surface loads than the human pilot.

Ne feledje, hogy ez nem igényel hidraulikát, de ha nem hoz létre egy olyan kábel / díszítő fülrendszert, amely ezen erőhatárok közé esik, valamilyen segítséget kell adnia.

    
válasz adott 03.02.2017 15:37
forrás
1

Nincs külön súly vagy méretosztály a hidraulikus repülésvezérlőkre. A követelmények arra vonatkoznak, hogy az ellenőrző erők bizonyos határokon belül maradjanak, és általában nehezebbé válik a repülőgép méretének és sebességének növekedése.

A vezérlőrendszer kézikönyvének megtartása azzal az előnnyel jár, hogy a repülőgépek visszajuttatják a pilótát, és a növekvő légsebességgel a kezelőszervek merevebbek, ami megnehezíti a nagy elhajlások kialakítását, amelyek nagy gyorsulást okozhatnak a repülőgép keretén. A nagyobb / gyorsabb repülőgépek azonban nagyobb vezérlőfelületeket igényelnek, a hozzájuk tartozó nagyobb vezérlőerővel. Az irányító erőknek azonban az emberi erő képességének határain belül kell maradniuk.

A régebbi hidraulikusan működtetett repülőgépek közül sokan visszajelzést kapnak a repülőgép sebességéről. A 737-ben q-érzés van a hangmagasság csatornában: egy mesterséges érzőrendszer merevíti fel a repülésvezérlést a pitot cső által érzékelt dinamikus nyomás függvényében. A DC-10 és az L-1011 is rendelkezik ezzel.

Egy korábbi életkorban a fix szárnyú és helikopteres repülésvezérlők repülésvezérlő rendszereinek szimulátor modellezésére szerződtem, és a Bükk 1900 egyike azon típusoknak, amelyeken dolgoztam. Teljesen kézi vezérlőrendszerrel rendelkezik, az összes repülőgépet visszajuttatják a pilóta számára. A hangmagasság-csatorna egy 40 lbf-es lefelé irányuló rugóval rendelkezik, amely a földmérésekből következik. Hallottam észrevételeket arról, hogy a leszállás során magas a magassági erők, és hogy különösen a női pilóták nehezen tudják ezeket az erőket kirakodni. A hidraulikus működtetés megkönnyítheti a repülőgép repülését és a szükséges erők szabását. Nagyobb és gyorsabb manuális vezérlésre szánt légi járművek, az F100 egy: a manuális biztonsági mentés.

    
válasz adott 07.05.2017 18:45
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket