Can készíthetek édes forróvízi kéreg tésztát?

5

A közelmúltban rengeteg kézzel emelt tortát csináltam, és azon tűnődöm, vajon lehet-e édes forróvízi péksüteményt csinálni. Amit meg akarok próbálni, egy karácsonyi kézben emelt csipkés pite.

A szokásos sós pite tészta recept, egy tortát tartalmazó fedéllel, 150 g-os liszttel, 33 g-os zsírral, 50 ml-es vízzel, 1tsp tejjel és csipetnyi sóval. Úgy találom, hogy ez az összeg tökéletesen illik a piteemhez, hulladék nélkül.

Remélem, hogy csak annyira egyszerű lesz, mint néhány cukor hozzáadása, de csodálkozom más helyettesítések hatásával? Lard cserélte a kókuszolajat? Vaj hozzáadása?

Valaki megpróbálta az édes forró víz kéregét, mielőtt nem találta meg az internetet?

    
készlet StartPlayer 05.12.2018 08:47
forrás

1 válasz

3

Könnyen hozzáadhat cukrot a pite kéreg tésztához. Németországban a "3-2-1" képlet nem azt jelenti, hogy "liszt-zsír-víz", akkor "liszt-zsír-cukor". És úgy vélem, hogy láttam még sütijüket, még magasabb cukortartalommal. Ahhoz, hogy tisztázzuk, szitált cukrászdát kell használnod, mivel a nagyobb kristályok nehezen oldódnak.

Ezeket a tésztákat általában rövid kenyérsütésnek (= egyszerű keverésnek) nevezik, nem mint péksüteményt (ami forró víz). De azt hiszem, a franciák édes pástétát készítenek. Nem találtam forrást, mivel úgy tűnik, hogy a modern francia weboldalak nem érdekelnek sokszor a pástétom (hideg módszer) és a pástétom (forró víz módszer) hagyományos megkülönböztetéséért. Mégis, én csak előre megyek, és megpróbálom - keverjük össze a cukrász cukrot a tésztához, és nézzük meg, hogyan működik.

Továbbá nem helyettesítem a zsírt. Imádom az általa adott textúrát, és személyesen nem hagyom el az ízét édes receptekben. Tudom, hogy néhány ember furcsán reagálhat rá, egyszerűen azért, mert soha nem találkozott a kombinációval, de ha adsz esélyt, akkor kellemesen meglepődhet.

    
válasz adott 05.12.2018 12:03
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket