Van hátránya, hogy több repülési oktatót próbál?

18

A helyi repülőtéren van egy 61-es repülésiskola, és lehetőséget ad a diákok kiválasztására három minősített repülési oktató között. Farhan és mások kiváló magyarázatokat tettek közzé az oktatók keresésére.

Az idő és pénz elvesztése kivételével van-e hátránya annak, hogy a három oktató mindegyikének egy "Bevezetés a repülésbe" leckét csinál, és látja, hogy melyik a legjobban tetszik? Hasonlóképpen, valószínűleg sértem az CFI-ket, hogy „más lehetőségeket keresek”?

    
készlet Peter 21.06.2015 20:32
forrás

5 válasz

25

Nem . Határozottan próbáljon ki több CFI és ideális esetben több iskolát . Ez az intelligens választás, és azt ajánlom, amit rendszeresen ajánlottam, amikor aktív iskolai iskola voltam.

Egy csomó pénzt fogsz költeni - tegye meg a kellő gondosságot, és többet töltsön el, hogy ne pazarolja az időt és pénzt olyan személyekkel, akiknek tanítási stílusa vagy személyisége összeütközik veled mint diák.

    
válasz adott 21.06.2015 21:09
forrás
17

Az első repülési oktatóm egyfajta bunkó volt. Tudod, hogy milyen fajta: Első repülés: "Vegyük a sík egy SPIN-re", "Hogyan szólunk egy BREAKFAST ROLL?" Néhány óra elteltével az edzésemre ütemezési konfliktus volt, és más oktatót kaptam - egy katonai pilótát, amely több ezer órányi repülési idővel és egy nagyon eltérő hozzáállással rendelkezett. Szakmai. Sokkal keményebben dolgozott, mint a másik oktató.

A repülési iskola végül megtartotta az első oktatóm. Átöltözött a terepen, és új iskolákat vett fel egy másik iskolában. Aztán ott volt az a nap, amikor az egyik tanítványa majdnem áthaladt rám. Egy Cessnával repültek, és egy Grumman-val repültem. A torony megtisztította őket utána, de nyilvánvalóan soha nem láttak engem, és nem hagytak a minta alá az alulról jobbra. Szerencsére mind én, mind a torony rájött, hogy mi történik, így csak a magasságot tartottam és kiterjesztettem a széllel, és a torony megtisztította a Cessnát.

Amikor felszólítottam a repülési oktatót, hogy elmondjam neki a közeli balesetről, hozzáállása meglehetősen csodálatos volt. Úgy tűnt, hogy vicces volt.

Vásároljon körül. Ha több ezer órás repülési idővel rendelkező katonai oktatót talál, az esélye, hogy nagyon komoly tanárt talál.

    
válasz adott 22.06.2015 08:51
forrás
12

Mint már említettük, jó ötlet. Sok időt fogsz tölteni ezzel a személyrel egy nagyon zárt térben, nemcsak abban, hogy bízz a képességeiben, hanem legalább együtt kell velük együtt járnia. FWIW Nem tartanám ezt az időpocsékolásnak, mivel az órák számítanak a teljes összegre, és új dolgokat fogsz tanulni az új oktatók próbálkozása közben.

    
válasz adott 21.06.2015 23:41
forrás
11

Azt hiszem, sok oktató jó ötlet, mivel látod, hogy különbözőek jellemzői és mindegyiknek saját édes foltja van. Legalább volt 10 különböző oktató a PPL-én, és sokat tanultam a különbségekről hasonlóságokat.

    
válasz adott 22.06.2015 02:09
forrás
3

Különböző oktatók kipróbálására nincs kár. Ne feledje, hogy az oktatók különböző erősségűek. Néhányan jobban taníthatnak a hátsó kerékre és másokra az eszközökre.

Az egyik probléma az, hogy nem igazán tudod megmondani a különbséget egy jó oktató és egy jobb között egy járatban, kivéve, ha személyiség kérdés. Technikai szempontból nehéz lesz megmondani.

A jobb oktatók általában lefoglaltak, és nehezen ütemezhetők. Ha az oktatói menetrend valóban tele van, ez jó jel, hogy jó. Nézd meg a repülési élményt is. Észrevettem, hogy a jobb oktatóknak több repülési ideje van.

Amint elkezdesz repülni, győződj meg róla, hogy egy idő után más oktatóktól "ellenőrző túrákat" kapsz. A különböző oktatóknak teljesen különböző stílusai és kiemelt területei vannak, így nagyon hasznos lehet időről időre "alternatív szempontok" megszerzése. Egy új oktató általában új dolgokat tanít. Ebben az értelemben még egy rossz oktató is jó lehet, mert megtaníthatnak dolgokat, talán a szokásos oktatója nem tudja.

Vigyázz a "könnyű" oktatókra, akik mindent csak puha cipővel rendelkeznek. Ők a legszebb oktatók, de lassú tanárok, és elhagyatottak lehetnek, és csak "menjenek az áramlással", amikor javítaniuk kell. Ha egy vagy két oktató elmondja, hogy nem kell repülni, és nem vágni, hogy pilóta legyen, a legdurvább dolog, amit tehetsz, az, hogy megtalálod az egyszerű oktatót, aki csak összegyűjti a pénzedet, bár tudja, hogy nem kísérleti anyag .

    
válasz adott 22.06.2015 19:37
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket