Lehet-e utazás India és Kína között vasúton?

32

India és Kína egyaránt kiterjedt nemzeti vasúti hálózatokkal rendelkezik. Lehet-e utazni vonattal / vasúttal India és Kína között? Számos cikket találtam (pl. A Hindu és a India Today ) egy indiai-kínai kapcsolat lehetőségének megvitatása, ami arra enged következtetni, hogy nincs közvetlen kapcsolat. Meg lehet-e tenni India-Kína vasúti utazást, akár közvetlenül az országok között, akár más országok (például Nepál, Pakisztán, Bhután vagy Mianmar) áthaladásával? A vonatok cseréje rendben van.

Ez a kérdés semmi köze a vízumhoz (ha van ilyen) az ilyen utazáshoz. Kérdésem az, hogy létezik-e ilyen vasúti összeköttetés, és ha igen, vajon az utazó ténylegesen utazhat-e az egyes lábak mentén.

Az eddigi válaszokon alapuló megjegyzés:

Miközben kifejezetten azt mondtam, hogy a közvetett utazás egy harmadik (vagy akár negyedik) országban jó válasz lenne, úgy gondolom, hogy a legfeljebb két másik országra kell korlátozódnia ( például India-Banglades-Mianmar- > Kína), kivéve, ha esetleg esetleg három vagy több tranzit országot tekintünk ésszerűnek egy utazásra. Ha az egyetlen módja annak, hogy vasúton haladjunk el egy tíz különböző vonatváltást Európába és tízet vissza Ázsiába egy hat hetes időszak alatt, csak azért, hogy átjuthassunk a Himalájában, azt mondhatjuk, hogy egy ilyen utazás nem lenne elfogadható , és elfogadnám a "Nem, ez nem lehetséges, mert ebben az esetben hat hét és 20 vonatváltozás".

    
készlet Robert Columbia 03.01.2017 01:05
forrás

4 válasz

37

Nem.

India csak vonatokkal rendelkezik Pakisztánnal és Bangladesgel. Banglades nem rendelkezik nemzetközi vonatokkal Indiával kivéve. Pakisztán is kapcsolatban áll Iránnal.

Ez a Quetta - Zahedan vonal, de a PakRail nem kínál jegyeket erre a sorra, legalábbis nem online. Tehát talán ez a sor jelenleg nem fut.

A Zahedan-tól egy ritka kapcsolat van Teheránnal. IranRail megerősíti, hogy ez a kapcsolat aktív.

Teheránból "normálisan" van kapcsolat Isztambulnal, de ez a sor várakozásra került a nyugtalanság miatt Szíriában, Irakban és Törökországban.

Ha Teherán - Isztambul lenne Isztambulból elérhető, akkor például útközben lehet Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország (vagy Bulgária, Románia, Magyarország, Szlovákia, Csehország). , Lengyelország, Fehéroroszország, Oroszország) és onnan Kínába.

Tehát jelenleg a Teherán - Isztambul nem fut, ami minden bizonnyal megakadályozná, hogy szárazföldi vonat kapcsolatot létesítsen India és Kína között.

    
válasz adott 03.01.2017 02:31
forrás
8

Most már nem áll rendelkezésre vasúti útvonal India és Kína. A Pakisztán és Kína közötti közvetlen vasútvonal azonban a tervek szerint zajlik, azaz Khunjerab Railway, amely a jelenleg aktív Taxila-Khunjerab vasútvonal kiterjesztése lesz. Ha ez a projekt abban az esetben indul, akkor Indiából Pakisztánba és onnan Kínába utazhat

    
válasz adott 03.01.2017 12:32
forrás
4

Legjobb téted egy szárazföldi utazásra pillanatnyilag ...

 • Utazás Indiából, Nepál Kathmanduból (keresse meg a 61. helyet - Nepál, pl. vonat indulhat Gorakhpurba).

 • Szerezzen busszal onnan Lhasába (bár ellentmondásos jelentések vannak arról, hogy ez még mindig fut-e, vagy talán egy szervezett turnéra kerül).

 • Innen eljuthat a vonatra a viszonylag új Qinghai-Lhasa vasútvonalon Kína többi részéhez, amely a legmagasabb vasúti, vasútállomás és vasúti alagút a világon.

 • Ne feledje, hogy nincs határátkelőhely India és A külföldiek számára nyitva álló Tibet helyett Nepálon kell mennie. (Nem lehet közzétenni forrást az alacsony rep-fiókok korlátai miatt)

      
  válasz adott 03.01.2017 13:31
  forrás
  1

  Jelenleg nem, de a CPEC befejezése után az országok csatlakozhatnak. Mivel a OBOR olyan fejlesztési stratégia, amely segíthet a kapcsolat létrehozásában és a khunjerab a jelenleg épülő CPEC autópálya.

      
  válasz adott 04.10.2017 08:04
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket