Történet-azonosító, rövid történet az idő dilatációjával

10

Megpróbál emlékezni arra, hogy honnan származik ez a történet. Egy lány, aki aggasztja az emberiséget, hogy túlzsúfolja a bolygót és / vagy megsemmisíti magát, valamit vagy valakit szeretne változtatni. Egyfajta idegen vagy interdimenzionális lény hallja őt és csinál valamit, ami befolyásolja a világot és az emberiséget.

Az idő dilatációja következik be, és az emberek elkezdenek felgyorsulni vagy lassítani. Ez másképp érinti az embereket, de azok, akik felgyorsulnak, annyira gyorsak, hogy eltűnnek, és esetenként háttérhírként is meghallgathatók, és azok, akik lassítják, majdnem szoborszerűek. Végül a társadalmat újraszervezzük, ahol azok, akik nagyon lassúak, saját közösségeikbe kerülnek, ahol biztonságban lehetnek, és azok, akik szupergyorsak, lényegében olyan előrehaladottak lettek, hogy a Földön túl léptek.

Köszönjük a segítséget!

    
készlet Lodestone 12.06.2017 10:30
forrás

1 válasz

7

Amint azt a megjegyzésekben javasoljuk, van egy David Brin rövid története, Az idő folyója, más néven együttélés ehhez hasonló. Van azonban néhány alapvető különbsége. Pontosabban a főszereplő egy Daniel Brand nevű férfi sci-fi író, nem egy lány, nincs túlnépesedés témája, és az idegenek nem szerepelnek.

A változás első jele az emberek, akik nyilvánvalóan kómába mennek, és az állapotot ComaSlow-nak hívják.

I don't think anyone knows exactly when it began. It seemed a fatal disease, at first. Dozens, possibly hundreds, were buried or cremated before the ComaSlow epidemic was recognized for what it was.
...
These corpses remained warm. Under careful scrutiny, they were found to consume oxygen and give off carbon dioxide. Their stiffness shared only one attribute with rigor mortis… an adamant resistance to motion.

Felismertük, hogy a ComaSlow valóban csak nagyon lassan tapasztal, amikor elkezd írni (nagyon lassú) üzeneteket. Az idő felgyorsítása később történik:

The new phenomenon began, a month after the onset of the ComaSlow epidemic, with a series of very strange deaths—or rather "disappearances." People simply vanished. Poof.

Ahogy mondja a kérdésben, a problémát különböző területekre rendezve oldja meg:

Somehow we sorted things out. More people went fast or slow. We started dividing the cities into zones set aside for each speed. A barter economy developed, with computers used for communication.

De a történet az időfilozófiáról folytatott vitával zárul. A szupergyors emberek nem fejlődnek ki és elhagyják a Földet.

    
válasz adott 12.06.2017 14:52
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket