Can másolhatom a Cleric varázslatokat, amelyek szintén a varázsló varázsló listáján szerepelnek a spellbookomban? [másolat]

9

Multiclassing vagyok, mint Wizard2 / Cleric3. Kíváncsi vagyok, hogy lehet-e előkészíteni egy varázslatot a papi varázslati listából, és ha ez is megtalálható a varázsló varázsló listájában, le tudnám írni a varázsló varázslókönyvbe?

Ezt zavarom, mivel a PHB azt állítja, hogy ha találok egy görgetést vagy egy könyvet, akkor megfejthetem azt és a fellendülést, ez a saját könyvemben van. Lényegében a saját könyvkönyve vagyok. Ezt találtam a PHB oldalsávjában a varázslóban a varázslókönyvek között.

Replacing the Book. You can copy a spell form your own spellbook into another book-for example, if you want too make a backup copy of your spellbook. This is just like copying a new spell into your spellbook, but faster and easier since you understand your own notation and already know how to cast the spell. You spend only 1 hour and 10gp for each level of the copied spell.

If you lose your spellbook, you can use the same procedure to transcribe the spells that you have prepared into a new spellbook. Filling out the remainder of yourspellbook requires you to find new spells to do so, as normal. For this reason, many wizards keep backup spellbooks in a safe place.

Most azt mondja, hogy A gonosz és a jó védelmet készítem el, ami az első szintű varázslat, és mindkettő megtalálható a varázsló Cleric varázslista listáján és . helyesírási lista. Nem kellene, hogy írjam le azt a varázslókönyvbe, ha a "Könyv visszahelyezése" c. 10gp + 1 óra a másolt varázslat minden szintjére .

Megértem, hogy nagyon más lett volna, ha a másolandó varázslat birtokosa egy másik teremtmény (párt tag vagy nem), de most ez az egész. Ismerem a varázslatokat, én vagyok a könyvem, én vagyok a varázsló.

    
készlet Illbean 10.07.2017 19:40
forrás

3 válasz

6

Nem, nem tudod átírni a Clericként készített varázslatokat a spellbookodba

A hivatkozott szöveg felett a PHB oldalsávja

When you find a wizard spell of 1st level or higher, you can add it to your spellbook if it is of a level for which you have spell slots and if you can spare the time to decipher and copy it.

Az a tény, hogy a könyv kifejezetten azt mondja, hogy varázsló varázslatokat tartalmaz, itt a gyilkos. A varázslók, amelyeket papként készítenek, nem varázsló varázslatok. Ezek papi varázslatok, még akkor is, ha ugyanazon a varázslati listán vannak.

Ezt a többosztályú spellcasterekre vonatkozó szabályok miatt ismerjük (PHB, 164. o.)

Each spell you know and prepare is associated with one of your classes, and you use the spellcasting ability of that class when you cast the spell. Similarly, a spellcasting focus, such as a holy symbol, can be used only for the spells from the class associated with that focus.

Ebből megállapíthatjuk, hogy az előkészített varázslatok papként a "Cleric varázslatok", mert papként készülnek, és papként visznek; nem varázslóként. És az előkészített varázslatok a varázslókönyvéből hasonló okból "varázsló varázslatok". Még ha a kettő ugyanazt a helyesírási listát jeleníti meg, minden előkészített varázslat csak az egyik osztályához kapcsolódik.

A PHB ezután elmagyarázza, hogy ha spellbook-ról a varázslókönyvbe másolja a varázslatokat:

This is just like copying a new spell into your spellbook, but faster and easier, since you understand your own notation and already know how to cast the spell.

Ha a könyvből a könyvbe másolás ugyanaz, mint az új varázslatok gyorsítása, akkor tudjuk, hogy csak varázsló varázslatokat tud átadni, mivel csak az új varázsló varázslatokat másolhatja a varázslókönyvbe.

Végül, ahogy már rámutatott:

you can use the same procedure to transcribe the spells that you have prepared into a new spellbook

A szóban forgó eljárás ugyanaz, mint egy új varázslaton, vagy egy könyvből a másikba történő varázslás. Mindkét folyamathoz varázsló varázslatok szükségesek. Így, bár a varázslat másolása a memóriából nem ad semmiféle új korlátozást, az nem korlátozza kifejezetten az eljárás általános korlátozását; előfeltétele, hogy a szóban forgó varázslat varázsló varázslat legyen.

    
válasz adott 10.07.2017 20:10
forrás
4

Nem lehet.

A tudás, az előkészítés és az öntés a rendszer három különböző része, és különböző szabályokat kötnek össze. A különösen fontos a többosztályozás során, mert így több varázslathalmazhoz is hozzáférhet.

A Cleric esetében: A varázslatok előkészítése és öntése ( PHB p58) kifejezetten a "papi varázslatokra" utal.

A varázslóhoz A varázslatok előkészítése és öntése ( PHB p114) kifejezetten a varázsló varázslatokra utal. A Az Ön Spellbook oldalsávja a "varázsló varázslatokra" is hivatkozik.

A Multiclassing ( PHB p164) cím alatt kifejezetten az ismert és előkészített varázslatokkal foglalkozik :

You determine what spells you know and can prepare for each class individually, as if you were a single-classed member of that class.

Előfordulhat, hogy közös összerakása van a öntéshez, de nincs különbség a két különböző varázslat között a tudás vagy az előkészítés között. Amikor a varázslatokat a varázsló helyesírási könyvébe helyezi, csak azok közül választhat, akiket as varázsló varázslatok készítettek.

Érdemes megjegyezni, hogy nem kell felosztani az előkészített varázslatokat a két osztály között. Mindegyikük egyedileg határozza meg az előkészített varázslatokat, az egyéni osztályszint és az egyéni „spellcasting” attribútum alapján.

    
válasz adott 10.07.2017 20:05
forrás
2

Igen, írhat egy előkészített varázslatot a Varázsló varázsló listájára a varázslókönyvbe, ahogy azt a varázslóosztály könyvének cseréje szakaszban leírták, függetlenül attól, hogy milyen osztályt használ a varázslat előkészítéséhez.

Az Ön által megadott leírás szerint, saját hangsúlyt fektetve

Replacing the Book. You can copy a spell form your own spellbook into another book-for example, if you want too make a backup copy of your spellbook. This is just like copying a new spell into your spellbook, but faster and easier since you understand your own notation and already know how to cast the spell. You spend only 1 hour and 10gp for each level of the copied spell.

If you lose your spellbook, you can use the same procedure to transcribe the spells that you have prepared into a new spellbook. Filling out the remainder of your spellbook requires you to find new spells to do so, as normal. For this reason, many wizards keep backup spellbooks in a safe place.

Nincsenek korlátozások arra, hogy melyik osztályt készítették el a varázslatból.

Ha a DM különösen szigorú a szabályokkal, akkor „Ha elvesztené a helyesírás-könyvét” és „egy új helyesírás-könyvbe kerülhet. Ezeket könnyen meg lehet találni, ha egy féltag elrejti az aktuális spellbookot, majd másolja a varázslatokat egy új varázslókönyvbe, ami a biztonsági mentés lehet. Ezután másolhatja a varázslatot az új varázslókönyvből a főbb varázslókönyvbe, ha a párt tagja visszaadta neked.

Mivel ez a válasz ellentmondásosnak tűnik, megpróbálok más megközelítést készíteni az előkészített varázslatok másolására a Cleric osztályból, amelyek szintén a varázsló varázslati listáján (fontos különbség, mivel a varázsló nem tudja másolni vagy varázslatot, mint például a Cure Wounds-ot, a varázsló varázslókönyvébe. Megdöbbentően kicsi mennyiségű anyagot találok erről, de vizsgáljuk meg a másolati varázslatos tekercseket.

Helyesírás-görgetés a DMG-ben (200. oldal),

If the spell is on your class's spell list, you can use an action to read the scroll and cast its spell without having to provide any of the spell's components. Otherwise, the scroll is unintelligible.

Ez azt jelentené, hogy Clericként egy olyan varázslat görgetést készíthet, amely a Cleric varázslati listáján és a varázsló varázslati listájában található. Varázslóként, mivel ez a varázslat a varázsló varázslati listáján van, akkor a varázslatot a varázslókönyvbe másolhatja. Nem tudom megmondani, hogy a saját feljegyzésének ismerete és a varázslat megadásának képessége lehetővé teszi-e, hogy kövesse az olcsóbb másolási feltételeket a Könyvrész visszahelyezése részben, vagy ha a lapozásból és nem saját varázslóból történő másolás felülbírálja ezt a képességet és arra kényszerít, hogy kövesse az árat és az időt, ahogy azt a Helyesírás másolása a Könyv részben írja le. Mivel a Cleric varázslatok a bölcsességalapú és a varázsló varázslatok az intelligencia alapúak, több DM is hajlandó követni a drágább szabályokat, feltéve, hogy egyáltalán lehetővé teszik a számítógépek kézműves varázslatos görbéit.

A varázslat másolása az 53 PHB könyvébe (114. oldal), kiemelés az enyém,

When you find a wizard spell of 1st level or higher, you can add it to your spellbook if it is of a level for which you have spell slots and if you can spare the time to decipher and copy it. Copying a spell into your spellbook involves reproducing the basic form of the spell, then deciphering the unique system of notation used by the wizard who wrote it.

Az egyetlen hátránya ennek a taktikának, amint azt a fenti részben hangsúlyoztuk, azt feltételezzük, hogy a varázsló írta a másolandó varázslatot. Ez azonban csak bolyhos lehet, mivel a görgető használata nem tartják meg a szabványt, aki ezt írta, és mivel ezek a különböző osztályok képesek ugyanazt a varázslatos görgetést használni, ha a varázslatok mindkét helyesírás-listán szerepelnek. Tehát ismét szigorúbb DM-ek nem teszik lehetővé ezt.

A gyakorlatban azonban egy varázslatos görgetés létrehozása, majd azonnali másolása, amit éppen írt a varázslókönyvbe, butaságnak tűnik, hiszen épp most írhattál volna, amit elkezdett másolni.

Néhány kissé kapcsolódó kérdés:

válasz adott 10.07.2017 19:57
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket