Hogy nézte meg a Yoda Luke Skywalkert?

19

A The Empire Strikes Back parancsfájljából:

YODA
Ready, are you? What know you of ready? For eight hundred years have I trained Jedi. My own counsel will I keep on who is to be trained! A Jedi must have the deepest commitment, the most serious mind.

(to the invisible Ben, indicating Luke)

This one a long time have I watched. All his life has he looked away... to the future, to the horizon. Never his mind on where he was. Hmm? What he was doing. Hmph. Adventure. Heh! Excitement. Heh! A Jedi craves not these things.

(turning to Luke)

You are reckless!

Amikor Luke és Obi-Wan Yoda-t Luke-nak képezték, Yoda azt mondja, hogy Luke-t figyelte, amikor nőtt fel. Yoda nagyszerű és erős Jedi, de nincs mód, hogy fizikailag nézze Luke-t. Van-e valaha olyan magyarázat, hogy a hogyan Yoda tartotta a lapokat?

    
készlet phantom42 18.07.2012 15:34
forrás

6 válasz

23

Mindig azt a benyomást keltettem, hogy Yoda ugyanolyan erőteljes volt az Erővel, mint ő volt, és az Erőt használta Luke figyelésére. Tudjuk, hogy a Jedi hatalma van messze , és látjuk, hogy a Yoda ezt használja a második epizódban, amikor megvitatják a korlátozott képességüket Mace Windu-val a jövő (és valószínűleg távolabbi helyszínei). A Sith jelenléte, valószínűleg az aktív megtévesztés által, korlátozta a Jedi hatalmának használatát, de az egyénre (aki erős az erőben, és mivel Yoda tudja, nagyon fontos) tartani a Yoda megértését.

    
válasz adott 18.07.2012 15:50
forrás
8

Valójában nincs válasz arra, hogy mi történt Yodával a száműzetés évei során. Yoda évek során jól csatlakozott a Jedi Tanácshoz. Nem lennék meglepve, ha megtudtam, hogy alkalmanként kapcsolatba lépett a galaxissal ezeken a kapcsolatokon keresztül.

Ezen túlmenően a Yoda talán a legismertebb erőszakos felhasználó a tanácson. Tudta, hogy hol van Luke, és figyelte őt az erőn keresztül, hogy a száműzetés ideje alatt átadja az időt.

Egy blöff is lehetett volna. Nem lenne túl sok hideg olvasni, hogy kalandja van. Luke alapvetően annyit mondott Yodának, mielőtt tudta volna, hogy ki az ő lénye. Yoda azt akarta, hogy a tanítás iránti vágyat bemutassák. Luke már alábecsülte a Yodát, és most Yodának szüksége volt arra, hogy megalázza Luke-t, hogy elkezdje a fiúgazda jedikre való visszahelyezését. A jelenet nagyrészt jó zsaru - Bad Cop scenerio volt, ahol Luke-nak meg kellett aláznia magát az apró teremtményhez, és elköteleznie magát a képzésre.

    
válasz adott 18.07.2012 17:01
forrás
1
Emlékszem, mind Yoda, mind Obi-Wan a Qui-Gon Gin Jedi Ghostjával kommunikáltak. Ha ez a helyzet, akkor átadhatta volna Luke-ról az Obi-Wan-tól a Yodára vonatkozó információkat. Nem hiszem, hogy ezt kifejezetten a canon-ban vitatják meg

    
válasz adott 18.07.2012 18:31
forrás
0

Ahogy Zoneman helyesen állította, a "Farsight" nevű hatalom alapvetően az, hogy a Yoda hogyan teljesítette ezt.

Yoda elmondta Luke-nak, amikor Luke az erővel dolgozott, hogy egy kézből álljon "Az erőn keresztül, amit más helyeken látni fogsz, a jövőt, a múltat, a régi barátokat régen eltűnt". Akkor, amikor Luke látta Han és Leia-t a Cloud City-ről.

De természetesen a Yoda számára, hogy szó szerint válogasson a több száz fényévre, és vigyázzon rá, gyorsan hihetetlen és csodálatos, és valóban megmutatja a Yoda hihetetlen erejét és képességeit.

Még ennél is több, Yoda nemcsak Luke-t figyelte attól a távolságtól, hogy képes volt elolvasni az elméjét, és ismeri a szívét. Ez még inkább rávilágít arra, hogy milyen erős volt a Yoda. Amikor Luke visszatért Dagobahba, miután megmentette Han-t Jabbából a Huttból, Yoda azt mondta neki, hogy vigyázzon a sötét oldalra, és keressen bosszút. Yoda azt mondta: "Amikor megmentetted a barátaidat, haragot és bosszút álltál a szívedben". Így Yoda nemcsak Luke-ot látta el Jabba a Huttból (ezért tudta, hogy Luke már nem igényel több edzést), de még az olvasóját is el tudja olvasni, és tudta, mi is a szívében.

Van még egy dolog, ami Yodával történt a Dagobahon, amikor egy jedi történész valójában Dagobah-ba jött. Ő nyomon követte Yodát a homályos archív felvételeken keresztül, és összegezte, hogy Yoda elmenekült Dagobahba. Yoda bocsánatot kért tőle, és elmondta neki, hogy a galaxis biztonsága érdekében törölnie kell a memóriáját, hogy valaha is megtalálta.

Ezután Yoda úgy tűnt, hogy növekszik a természettudomány és a hatalom, amikor közeledt, és a történész rettegett, és nem kétséges, hogy Yoda pontosan tudja, mit tehett. De Yoda nem akarta megsebezni az embert, így azt ígérte, hogy senkinek sem mondja el, miután elmagyarázta, hogy miért volt olyan kritikus, hogy a galaxis szerint Yoda meghalt, és soha ne találja meg. A történész beleegyezett abba, hogy titokban tartja magát, és nyilvánvalóan azóta, hogy a császár soha nem tudta meg, hogy hol van Yoda.

    
válasz adott 24.11.2013 04:34
forrás
-1

Amikor Yoda elfordult, hogy mondja

This one a long time have I watched. All his life has he looked away... to the future, to the horizon. Never his mind on where he was. Hmm? What he was doing. Hmph. Adventure. Heh! Excitement. Heh! A Jedi craves not these things.

Mindig is elképzeltem, hogy Vaderről beszél, Obi-Wan tanítványáról, aki kalandról és izgalomról álmodott, és ez hogyan és miért sérült meg a Sötét oldalon.

    
válasz adott 19.10.2016 21:15
forrás
-2

Yoda nem beszél Luke-ról. Anakin Skywalkerről beszél (Luke apja), aki sötétségbe ment, mert elveszett, kalandot keresett, és meggondolatlan volt. Figyelmeztet arra, hogy Luke sötétségbe esik, és megtanítja neki, hogy tiszteletreméltó értékekkel rendelkezzen, aggódva, hogy Luke "túl sok apja van benne", amint Obi Wan említi ....

    
válasz adott 09.12.2013 01:43
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket