Milyen típusú csőcsatlakozás ez, és hogyan javítható meg?

4

A konyhai mosogató alatti műanyag cső szivárog. Úgy tűnik, hogy ez a felső cső az alsó részen nyugszik. Ez így van? Szabadon húzhatok szét a csöveket egy kis erővel ... Hol kaphatok több információt az ilyen típusú közösségről?

    
készlet Vivek Maharajh 15.10.2015 04:04
forrás

3 válasz

6

Az Egyesült Királyságban ezt tömörítőhulladék-felszerelésnek nevezzük . A gumi gyűrű a cső körül mozog, és az anyát meghúzással összecsukja, hogy vízzáró tömítést érjen el.

A csőnek át kell haladnia az anyával, a szerelvénybe, amíg meg nem áll. Ez valószínűleg egy hüvelyk (25 mm) vagy valamivel több.

A közös rögzítés:

  • Csavarja ki az anyát
  • Távolítsa el a csövet
  • Tisztítsa meg a csövet (mocskosnak tűnik - ez megnehezíti a vízzáróságot)
  • Ellenőrizze, hogy a gumi gyűrű ép-e (ha nem, vásároljon egy újat a helyi hardverboltból)
  • Kenje meg a gyűrűt mosószerrel vagy szappannal (vagy valami hasonlóval)
  • Tegye a gyűrűt a cső fölé (Megjegyzés: a gyűrűn egy széle legyen. Ez a letörés a szerelvény belsejébe kerül. Ez a kép a legjobb, amit megmutattam, hogy megmutassam.
  • Helyezze a csövet a szerelvény belsejébe (amennyire csak megy - remélhetőleg a cső elég hosszú)
  • Húzza meg az anyát. "Kézzel szoros" elegendő - vagyis ne próbálja meg túlságosan keményen megfogni. ha megteheted, eltorzíthatja a gumi gyűrűt, és így elveszítheti a vízzárást.

Egy alternatív pont: Ha a víz összegyűlik ezen a csuklón, akkor nem szükségszerűen ez a csatlakozás, amely szivárog. Egyszer elvettem egymást és háromszor visszahelyeztem, és megpróbáltam vízzáróvá tenni, mielőtt rájöttem, hogy a fenti együttes szivárog, és a víz csak összegyűlt az alsó csuklón.

Tekintettel azonban arra, hogy azt mondja, hogy a cső könnyedén jön ki ebből a csuklóból, valószínűleg ez a csatlakozás szivárog.

    
válasz adott 15.10.2015 11:33
forrás
10

Ez slip joint néven ismert. Ha eltávolítja a csúszósapkát , akkor meg kell találnia egy ferde alátétet a csőben.

A csukló összeillesztéséhez csúsztassa a csúszógyűrűt a felső csőre, majd a ferde alátétet (ferde oldal lefelé). Ezután a felső csövet az alsó cső belsejébe csúsztatjuk, és az anyát használva húzzuk meg a csuklót.

Úgy tűnik, ez egy hasonló hulladék tee .

A csapdát a darab aljára kell csatolni, valószínűleg egy másik csúszáscsatlakozással.

Az ilyen típusú csuklópántok meghúzásakor óvatosnak kell lennie, hogy ne tegye túlzottan túlzottan. Kézzel szoros általában minden szükséges. Csak annyira szorosnak kell lennie, hogy a csövek ne legyenek könnyen szétesnek.

    
válasz adott 15.10.2015 04:50
forrás
1

A fényképbe illesztést "T" illesztésnek nevezik. Úgy tűnik, hogy 1 1/2 hüvelyk átmérőjű cső (szemben 1 1/4 hüvelyk). PVC-ből (polivinil-klorid) készül. Két dupla mosogatóhoz is használható, amikor két csatorna szükséges. Ezért a "t" forma. Ha nincs megfelelően csatlakoztatva, meglazulnak. A felső résznek legalább 1-2 hüvelykben be kell hatolnia az alsó részre. Ellenőrizze azt is, hogy az alátét nem osztott. Csavarja ki az anyát és emelje fel. Alatta van egy műanyag alátét, győződjön meg róla, hogy nem tört meg. Nyomja be a felsőt, vagy emelje fel az alsó részeket, és szorosan rögzítse az anyát. Futtassa a vizet, és ellenőrizze a szivárgást.

    
válasz adott 15.10.2015 04:19
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket