Hogyan kell a pörkölt kávét sütni?

4

Kezdtem zöld kávébabot pörkölni egy serpenyőben otthon és egy ónfólia tálcában, amikor külső bbq van.

Mi lenne egy jó módja annak, hogy egy vietnami stílusú vajpörkölt? Csak a babot kell megsütni, amíg barnaek lesznek?

    
készlet Sebastian Langer 25.09.2011 08:57
forrás

4 válasz

4

Néhány éve kávét pörköltem és soha nem hallottam erről. Nem volt olyan könnyű megtalálni a Google-on. Vietnami kávé áttekintése :

Thirdly, beans are generally roasted in what is referred to as "butter oil", which may or may not be actual clarified butter oil. Occasionally vegetable oils are used, and historically, traditional "home-grown" coffee roasting style involves creating almost a caramel-like coating effect with the use of a small amount of sugar, oil, and generally a touch of vanilla or cocoa. This coating blackens in the roast and the beans wind up with almost a thin, hard shell. Why is this done? Robusta beans are uniquely slow to ripen on the bush, and often pickers pick unripe beans along with ripe beans. The traditional coating gives all the beans a similar color. The presence of a few unripe beans does not hurt the overall taste effect of the blend. However, modern growers pick only ripe beans despite the extra labor, and do not feature this coating in their roasting, opting simple for a little oil to keep the beans easy to turn in the slow roasting process.

Én is pörköltem a pörkölés technikáit. Nyilvánvalóan 15-20 perc pörkölési időt kell elérnie. Tehát néhány percet 200 ° C-on tölt. Ilyen kis mennyiségű vajjal és cukorral csodálkozom, ha hozzáadod az extra összetevőket a serpenyőhöz, hogy ne égítsd fel a bevonatot.

Ha csak az olajat használjuk, hogy segítsük a babot, akkor elképzelni fogom, hogy az olaj a kezdetektől hozzá fog járulni.

Lehet, hogy ezt meg kell próbálni.

    
válasz adott 01.10.2011 12:01
forrás
4

Csak a vajban történő sütés nem fog működni. A bab pörköléséhez szükséges hőmérséklet jóval magasabb, mint a tej szilárd anyagai. Ha én lennék, akkor elkezdném tisztázni a vajat, hogy megszabaduljunk a tej szilárd anyagától, majd a tisztított vajat ugyanazzal a módszerrel használjuk, amit most használ.

Referenciák:

válasz adott 25.09.2011 12:14
forrás
1

Körülbelül egy evőkanál vajat adtam a babhoz, miközben a pörkölőt állandóan egy félig és félig forgattam őket. Amikor elkészült, egy nagy fényességet hagy egy közepes sültre. Az íze csodálatos, és úgy tűnik, hogy még egyenletesebb, gazdagabb ízű.

    
válasz adott 05.01.2013 21:07
forrás
0

Egy serpenyőben sült a sütőben, néhány percenként keverjük, vagy ugyanabban az esetben a tartomány teteje. Keverjük össze, és sült gyorsan egy világosbarna, nem egy unalmas fekete. Míg még mindig meleg volt, megverte a tojás fehérjét egy evőkanál olvasztott vajat, és keverjük össze jól van vele. Ez inkább megőrzi a aroma.

    
válasz adott 27.05.2017 15:13
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket