Vannak-e olyan csoportok, amelyek a szerepjátékokat teljesítményművészetként használják?

6

A Penny Arcade emberek podcastjainak D & D Azon tűnődtem, vajon valaki más megpróbálta-e a szerepjáték-előadásokat teljesítmény-művészeti darabokká változtatni? Van-e olyan felvétel, amit megnézhetnék / hallgathatnék?

Valaki megpróbált valamit eltérni a podcastoktól?

    
készlet blueberryfields 28.01.2011 16:27
forrás

4 válasz

4

Az én tengelyemmel megütem egy videónapló munkamenet, de szerkesztett, hangsávos, stb. A GM Zak-szombat D&P-t futtat egy jól elkülönített pornó színésznő számára, akik be vannak vonva RPG. Nem tudom, hogy ez "teljesítményművészet", de ez több, mint egy biztos podcast-felvétel.

    
válasz adott 28.01.2011 22:06
forrás
3

Nem igazán előadóművészet, de feltételezem, hogy a LARP-t egyfajta improvizációs színháznak tekintheti. Tudom, hogy így írtam le a LARPing-t azoknak, akik még soha nem hallottak róla korábban.

    
válasz adott 28.01.2011 20:48
forrás
3

A törvényes gonosz egy előadásművészeti előadásként bemutatott szerepjáték; Én vagyok az egyik GM, aki a Big Reality show-n újra bemutatja a 319 Scholes galériában, Brooklynban 2012. március 17. Brian Droitcour kurátor írta a a Rhizome esszében , amely ezt a kiállítást eredményezte:

Brody Condon also focused on the gamer’s engagement with rules and expectations of character behavior in his project Lawful Evil, a staged game of D&D at the Art LA Fair in 2007. Since its first edition, D&D has prompted players to choose one of nine alignments when creating characters, a kind of moral code that determines certain boundaries of what the character is willing to do. Neutral good and chaotic good are the most common choices, the vigilante alignments that mean a character is willing to do almost anything in pursuit of some righteous ultimate goal. A lawful evil character “cares about tradition, loyalty, and order, but not about freedom, dignity, or life,” according to the third edition of the D&D player’s handbook. “He condemns others not according to their actions but according to race, religion, homeland, or social rank.” That sounds familiar enough, but it’s not a viewpoint that many people would willingly associate with or deliberately choose to perform. Lawful Evil enhanced meta-game thinking to magnify the relationship between medium and gamer.

Azt hiszem, a darab egy Marcel Duchamp-stílusú konceptuális jape, mert:

  • A Condon leírása szerint a játék Dungeons & Sárkányok de kortárs számlák arról számolnak be, hogy ő és Ryan O'Toole használták a Hackmaster-et, ami nyilvánvalóan a teljesítményműalkotás támogatása , amelyben a résztvevők úgy tesznek, mintha játékosok lennének egy szerepjátékos ülésen
  • A Condon eléggé hozzáértő ahhoz, hogy tudja, hogy csak azt mondja: "az utasításokat ennek a művészetnek a megtervezése a D & D játékosoknak jogszerűvé kell tenni a gonosz karakterek "olyanok, mint mondani" a szimfónia utasításait hogy a zenekar kisebb kulcsban játsszon. ”Szeretném elhinni, hogy felhívja a figyelmet a képzett teljesítményhez, amit művészetnek neveznek vagy nem kapnak, és a olyan hajók, amelyek olyan eseményt futtatnak, amelyek vagy nem értékelik.
válasz adott 06.03.2012 07:39
forrás
2

A játék népszerű témája a tematikus fejlesztéseknek. "The Dungeons & Dragons Improv Show", ilyesmi. Hallottam, hogy Chicagóban és Winnipegben előadásokat tartottak, egy volt a Chapel Hillben, az emberek Austinban használták Munchausen bárót, mint egy improvizációs show struktúráját tavaly. "Roll to Attack" -ba LA-ban, ahol a nerd figyelemre méltó, hogy egy színpadon játszhat a közönség számára. A tavalyi évben az Allegra LaViola-ban mutattak be egy show-t az NYC-ben, a Dungeons és Dragons a kortárs művészetben .

    
válasz adott 29.01.2011 23:06
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket