Hogyan állíthatom le a tészta zsugorodását?

4

Tehát a flan ón a gyorsbillentyűvel sorolok. Elég szép mély serpenyő (lehet, hogy az oldalak 2-3 cm), így úgy tűnik, hogy rengeteg hely lesz a töltéshez.

20 perc után vakon sütve megkapom a tésztát. Az oldalak körülbelül 0,5 cm magasra zsugorodtak. Szinte nincs használható mélység a töltéshez.

Mégis leállíthatja a péksütemények zsugorodását?

    
készlet Tea Drinker 14.06.2011 01:56
forrás

3 válasz

2

Ez történt velem, amikor lusta voltam, és megpróbáltam átugrani a lépéseket. A tésztafalak megolvadtak és lecsúsztak a serpenyőben, mielőtt beállíthatnák.

Számos legjobb gyakorlat segít megoldani ezt:

 • Tartsa a tésztát hűtve. Ha a tésztát meleg vagy meleg serpenyőben építették, akkor a sütőben megolvad, mielőtt lehetősége van rá beállítani.
 • Készítsen jobb ajakot (ha van ilyen). A péksütemények körüli lényegesebb él a fizikai támogatással, hogy megakadályozza az esést.
 • Használja a fólia és a pite súlyát a szerkezet megerősítéséhez a sütés kezdetén.
 • válasz adott 14.06.2011 15:33
  forrás
  2

  Egy másik dolog, amit érdemes kipróbálni, az, ha a tésztát az ónba helyezzük, majd 10 percig a hűtőszekrénybe tesszük (a tészta vastagságától és a hűtőszekrény hidegségétől függően).

  A péksütemény szép és hideg lesz, hogy ne olvasson olyan gyorsan a sütőben!

      
  válasz adott 10.08.2011 10:02
  forrás
  2

  A kulcs nem az, hogy túl vékony vagy túl vastag, akkor legyen olyan vastag, mint a font érme. Aztán egyszer hengerelt, és tedd vissza a tésztát 10-20 percig a hűtőszekrénybe. (Yanks esetében a királyi pénzverde szerint egy font érme 3,15 mm, ami körülbelül 1/8 ")

      
  válasz adott 13.02.2015 18:33
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket