Hogy lehet biztonsággal vásárolni egy kést?

33

Genfből való kilépés után a biztonság után eszembe jutott, hogy nem volt ajándékom ...

A szokásos csokoládék között találtam a tökéletes ajándékot: egy svájci kést, amit büszkén vettem.

Néhány perc múlva rájöttem ... Hogy lehet ez? A penge nem haladja meg a tenyeremet, de ez még mindig egy teljesen új éles kés.

Ez azt jelenti, hogy a repülőtéri biztonság révén megengedhetem, hogy hordozzam ezt a kést a kézipoggyászomban? Mi van másokkal?

    
készlet Pierpowl 10.08.2017 15:10
forrás

3 válasz

23

A 6 cm-nél kisebb lapátokkal rendelkező kések többnyire kézipoggyászban engedélyezettek. Például az Egyesült Királyság kormányzati webhelye és SWISS kézi poggyász útmutató említi meg:

Not to be carried in hand baggage: (...) Knives with blades more than 6 cm long

Másrészről, a tiltott poggyász szakasz a TAP webhelyen azt mondja, hogy

For security reasons, certain objects are not allowed in hand baggage. (...) Pointed or sharp objects: objects that due to their sharp tip or cutting edge, can be used to cause serious injury;

Úgy tűnik, ez a légitársaságtól és a repülőtértől függ.

Svájcban velem történt, hogy Zürichben vettem egy kést (a városközpontban), és mielőtt elindultam, elfelejtettem behelyezni a bőröndbe, és kézipoggyászként vettem. Amikor a biztonságot elhaladtam, kivettem és megkérdeztem az őröket, ha el kellene dobnom, azt mondta, hogy elég kicsi, és én magam is hordozhatom.

    
válasz adott 10.08.2017 15:12
forrás
13

Minden ország ezt másképp kezeli. Az USA-ban korábbi TSA-ként beszélt. Nem lenne engedélyezett egy ellenőrzőponton. Ha az átvilágítás során felfedezzük, meg kell találnunk azt a módot, hogy ne szállítsuk meg az utasokkal. Amikor eljut az amerikai talajba, át kell haladnia a vámhatóságon keresztül az ellenőrzött táskáival. Használja ezt a lehetőséget, hogy a kést az egyikbe helyezze, mivel a beszállás előtt újra kell szűrni.

* Az előző 6 évvel ezelőtt volt igaz. A szabályok megváltoznak. Kérjük, vegye figyelembe a jelenlegi szabályokat.

    
válasz adott 10.08.2017 23:24
forrás
4

Néhány évvel ezelőtt ez egy forró téma volt, amikor az úgynevezett "újságírók" a Daily Mail-ről megtudták ezt a lehetőséget link Lehet, hogy a draconic UK kés törvények miatt is látták, hogy rendkívül veszélyes dolog.

A Daily Mail cikk azt állítja (nem, hogy túlságosan bízom a tabloidban):

  • A szakértő azt mondja, hogy nem tudta volna ellátni az Egyesült Királyság járatát a lapátokkal
  • Az Egyesült Államok repülőjegyein mindenféle pengék, akár ötvözetek is betiltottak

Wikipedia szerint:

A common regulation for cabin baggage restrictions was introduced on 6 November 2006 in European Union and in Switzerland, Norway and Iceland: ... The recommendation allows for light knives and scissors with blades up to 6 cm but some countries do not accept these either (e.g. nail care items)

@Kuba hivatkozott az Egyesült Királyság honlapjára, amely megemlíti a 6 mm feletti kést. De azt is várnám, hogy a gyakorlatban is problémát okozok egy brit repülőtéren lévő kis késsel. Legalábbis a Daily Mail azt állítja. Ne feledje, hogy a "repülőtéri biztonsági személyzet nem hagy semmit, hogy veszélyesnek tartják - még akkor is, ha a kézipoggyászban általában engedélyezett." ( link )

    
válasz adott 11.08.2017 08:22
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket