Can használhatod a Power Attack-ot Weapon Finesse-el?

5

A felszínen úgy tűnik, hogy a két lándzsák kölcsönösen kizárják egymást, de nem találtam semmit, ami azt mondaná, hogy voltak.

    
készlet K.L.R. 28.02.2018 03:52
forrás

2 válasz

6

A D & D 3.5e-ben, amelyen a Pathfinder alapul, a a Power Attack-nak volt ez a sor :

You can’t add the bonus from Power Attack to the damage dealt with a light weapon (except with unarmed strikes or natural weapon attacks), even though the penalty on attack rolls still applies.

(Pathfinder-ben is lehet) használhatnád a Fegyver Finesse-t néhány nem könnyű fegyveren, de ez a legtöbb finesse-képes fegyverre terjedt ki. És ne feledd, még ha a Fegyveres Finesse-t is használod, a közelharci támadások még mindig erősek, így nem annyira ésszerűtlen azt mondani, hogy egy gyorsabb, erősebb, „vad” támadás több kárt okozna, különösen egy kissé nagyobb fegyverrel.

Bármelyik esetben, a feat Pathfinder verziója nem rendelkezik ezzel a sorral, hanem azt mondja, hogy

This bonus to damage is halved (–50%) if you are making an attack with an off-hand weapon or secondary natural weapon.

ami nem volt a 3.5e-es verzióban.

Ezek nem az egyetlen különbség, de mivel a Paizo kifejezetten időt vállalt a Power Attack átírására, valószínű, hogy a káros bónuszt kapó könnyűfegyver tilalmának megszüntetése szándékos volt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy létezik Piranha Strike , ami alapvetően az A Power Attack Dex alapú verziója. A Power Attack-szel ellentétben nem kap több bónuszkárosodást, ha kétkezes fegyverrel használják, de kihagyja a Power Attack Strength követelményét.

    
válasz adott 28.02.2018 04:01
forrás
3

A Pathfinder programban nincs korlátozás e két verziók egyesítésére.

Előfordulhat, hogy emlékszik egy 3.5-ös szabályra, ahol a Power Attack feat nem használható A könnyű fegyverek és a könnyű fegyverek a Finesse-nél használható alapértelmezett készlet. Ez a szabály azonban nem került át a Pathfinder-be. Valójában a Pathfinder több fegyverrel rendelkezik, amelyek kifejezetten finesse, és nem könnyűek, mint például a

válasz adott 28.02.2018 04:00
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket