Egyszerű módja annak megállapítására, hogy ez a fal teherhordó-e? (dupla felső lemez, de párhuzamos a rácsokkal) képekkel

0

Ez egy egyemeletes ház (de ez egy kiegészítés a 80-as években, azt hiszem). Tudom, hogy a kettős felső lemez általában teherbírást jelent, de a rácsos vonalakkal párhuzamosan általában nem terhelő. Egyszerű módja annak biztosítására, hogy biztosan?

Néhány képet csatoltam. Itt a mennyezetre néz, és a mennyezet fölé ragasztja a kamerát.

Ittvanegylövésateljestetőtérről.

    
készlet MMXcore 18.07.2016 21:18
forrás

1 válasz

0

A képekben szarufákat látok, nem csavart. Függetlenül attól, hogy általában igazad van, hogy a csapágyfalak általában nem futnak párhuzamosan a szarufákkal. Ha teherbíró lenne, a szarufákból vagy a fejjel lefelé épített kneewall (2X4) kell lennie a kettős lemezre. Emellett az alagsorban egy gerenda látható a láblécekhez közvetlenül a tárgyfal alatt. Az egyetlen megválaszolatlan kérdésem, ha a tetőtámogatást támogatják-e ehhez a falhoz? A képedben egy kis térdfalat látok a szarufáktól az alábbiakhoz, de nem biztos benne, hogy ez része-e az eltávolítani kívánt falnak. Összefoglalás, ha nincsenek szerkezeti támaszok, amelyek a szarufákról a fal kettős lemezére kerülnek, akkor valószínűleg nem egy támogató fal.

    
válasz adott 18.07.2016 22:12
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket