Melyek a „természetes ízek” a gyümölcslében, amely nem tartalmaz lé?

12

Amikor egy gyümölcs (ízesített) ital azt mondja, hogy minden természetes ízét tartalmaz, de nem tartalmaz lé, hol érkezik az íz? Lehetséges, hogy vannak olyan mesterséges adalékanyagok, amelyek technikailag „természetesnek” tekinthetők?

    
készlet fbrereto 02.09.2011 01:34
forrás

3 válasz

14

Ok ... Ezzel tönkreteszem a napodat. A narancslében például a homaginizálás és a tárolás folyamata megöli a narancslé ízét, így az iparág segítette a parfümipar segítségét. Mindegyik narancslé cég alapvetően narancssárga ízű parfümből áll, amelyet a héjakból és héjakból és biproducts-ból használnak, hogy megpróbálják újraépíteni a valódi narancslé ízét. mind a "frissen szorított" (btw, mind technikailag frissen összenyomva, csak most tárolták őket))

Ha a Google "narancslé ízcsomagjait" látja, láthatja, hogy miről beszél. Az aromakészleteket a narancssárga részekből állítják elő, így az fda-nak nincs problémája (sajnos).

link

Ahhoz, hogy közvetlenül megválaszolhassuk a kérdést, ízelíthetsz valamit a gyümölcsből származó parfümökkel, és "természetes ízekké" nevezheted

Íme egy idézet a webhelyről:

Juice companies therefore hire flavor and fragrance companies, the same ones that formulate perfumes for Dior and Calvin Klein, to engineer flavor packs to add back to the juice to make it taste fresh. Flavor packs aren't listed as an ingredient on the label because technically they are derived from orange essence and oil. Yet those in the industry will tell you that the flavor packs, whether made for reconstituted or pasteurized orange juice, resemble nothing found in nature. The packs added to juice earmarked for the North American market tend to contain high amounts of ethyl butyrate, a chemical in the fragrance of fresh squeezed orange juice that, juice companies have discovered, Americans favor.

    
válasz adott 02.09.2011 04:00
forrás
12

Mind a természetes, mind a mesterséges ízek „mesterséges” vagy gyártottak. A különbség lényegében abban áll, hogy a folyamatban vegyi anyagokat használnak. A "természetes" ízek esetében az alkohol vagy olaj kivonatolt ízek általában megengedettek, és az aromák kivonására hő vagy enzimek használhatók. A "mesterséges" ízek esetében az ipari korszak óta létrejött, rövidebb előzményű oldószerek és a kőolajtermékek is részt vehetnek. De mindkettő, az "ízek" csak vegyi anyagok vagy vegyi keverékek. A különbségeket meghatározó szabályok meglehetősen önkényesek. Ugyanazok a cégek, amelyek mesterséges ízeket és illatanyagokat hoznak létre, természetesek.

Ha az aromakomponenseket az aromakészítők felfedezik és izolálják, azok természetes vagy mesterségesnek tekintett technikákkal állíthatók elő. Egyes "természetes" ízek valójában olyan forrásokból származnak, amelyek nem felelnek meg a néveiknek; a cseresznye, mandula, őszibarack és sárgabarack ízek lényegében ugyanabból a forrásból készülnek, ahogy emlékszem, és a különböző koncentrációk és kontrasztos elemek (beleértve a citromsavat) befolyásolják az ízérzékelését. Nincs garancia arra, hogy a "természetes" jelentése "biztonságosabb" vagy "egészségesebb"; A "természetes" őszibarack íz tartalmazhat például cianidot, de a "mesterséges" verziók nem.

Ha valami ízesíti a gyümölcslevet, de nem "gyümölcslé", akkor valószínűleg citromsavat (ami "természetes", még akkor is, ha izolátumként ipari termék) adtak hozzá, a kis az ízesítők és bizonyos édesítőszerek mennyisége.

Otthoni főzésnél citromsavat használtam, hogy néhány tételt fényesebbé vagy intenzívebbé váljunk, mint másképp, különösen akkor, ha valamilyen gyümölcsszirupom volt, amit én túl édesnek tartottam.

    
válasz adott 02.09.2011 07:11
forrás
3

Bár a parfümiparban dolgozó tudósokat alkalmazhatnak, itt hiányzik egy fontos pont, ami befolyásolhatja, hogyan érzi magát az aromacsomagokban. Mivel a narancslé hőkezelve van, illatanyagokat és aromákat, amelyek illékonyak (könnyen elpárolognak vagy zsírban oldódnak, és nem maradnak vizes alapú oldatokban), összegyűjtjük. Ezek a vegyületek lényegében aranyban érdemesek. A pasztőrözés után a narancslé meglehetősen unalmas és szörnyű, de ezek az illékony anyagok visszahelyezésre kerülnek „aroma csomagolásként” a narancslé ízének és aromájának újbóli beillesztésére. és igen, az ízesítő csomagok szabványosítottak (sokféle íz és aromák keverése annak biztosítására, hogy egyik sem igazán messze van az ideális narancslé ízesítő / aroma kombinációjától), mert az időjárási viszonyok miatt sokféle változás tapasztalható a szezonban. talaj, egyéb termesztési feltételek stb. A fogyasztók nem szeretnék, ha a narancslé valamiféle jó vagy piszkos vagy sima vagy csak a kartondobozban különbözik. Tehát a fejemben ez csak az élelmiszer-összetevők szétválasztása, majd visszahelyezésük, ahol tartoznak, de egy olyan gondolkodásmódból származnak, ami ... az élelmiszer-előkészítés. Lásd alább.

Forrás: Én vagyok az ifjúsági szintű tudományos tudományok egyetemi hallgatója az Egyesült Államokban az első tíz egyetemen. A narancslé az egyik olyan termék, amit sokat beszélünk a feldolgozás, az élelmiszer-jellemzők és az élelmiszerbiztonság szempontjából. A Pepisco (amely a Tropicana-t birtokolja) az egyik elsődleges iparági kapcsolatunk, és az iparági képviselők meglehetősen gyakran beszélnek velünk a termékeikről.

    
válasz adott 01.05.2014 08:13
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket