Ha valaki, aki EASA PPL-t (A) rendelkezik, „novemberi” regisztrált repülőgépet üzemeltethet Európában?

13

Van-e valaki, akinek van egy EASA PPL-je (A), hogy működhessen egy FAA „novemberi” regisztrált repülőgépet Európában? Természetesen arról beszélek, hogy milyen típusú repülőgépekről és üzemeltetésről van szó, például egy német nyilvántartásba vett repülőgéppel.

    
készlet Falk 16.01.2014 23:09
forrás

2 válasz

9

Ezt a FAA szabályozza a FAR 61.3 és az egyes országokra vonatkozó helyi előírások

(a) Required pilot certificate for operating a civil aircraft of the United States. No person may serve as a required pilot flight crewmember of a civil aircraft of the United States, unless that person:

(1) Has in the person's physical possession or readily accessible in the aircraft when exercising the privileges of that pilot certificate or authorization—

(i) A pilot certificate issued under this part and in accordance with § 61.19; (ii) A special purpose pilot authorization issued under § 61.77;

(iii) A temporary certificate issued under § 61.17;

(iv) A document conveying temporary authority to exercise certificate privileges issued by the Airmen Certification Branch under § 61.29(e); or

(v) When operating an aircraft within a foreign country, a pilot license issued by that country may be used.

Egy USA-ban bejegyzett repülőgép üzemeltetéséhez szüksége van egy FAA-engedélyre vagy annak a országnak az által kiadott pilóta-engedélyére, amelyben a repülőgépet üzemeltetik. Ez azt is jelenti, hogy nem szabad másik országba repülni, kivéve, ha Önnek is van az adott ország által kiadott engedély. Még akkor is, ha az egyes országok lehetővé teszik, hogy a külföldi regisztrált repülőgépeket egy másik (nem FAA) ország engedélyesje üzemeltesse, akkor továbbra is a FAR 61.3 megsértése lenne.

Az alsó sor: ha Európában egy FA-pilóta engedély nélküli N-regisztrált repülőgépet szeretne repülni, minden olyan ország által kiadott pilóta-engedélyre van szükség, amelyre a repülőgépet szállítja. Ha például Hollandiából Portugáliába utazik, 5 különböző EASA PPL-engedélyre van szüksége, amelyeket Hollandia, Belgium, Franciaország, Spanyolország és Portugália ad ki.

    
válasz adott 16.01.2014 23:43
forrás
0

Az EASA 216/2008. és 1178/2011. (EU) rendelete tekintetében. A 2015. április 8-tól kezdődően az uniós jogszabályok előírják, hogy az Európában élő pilóták, és egy külföldön bejegyzett légi jármű (például egy N-nyilvántartásba vett légi jármű) repülésére kötelesek, hogy rendelkezzenek az EASA-engedéllyel. E rendelet egy évvel, azaz 2016. április 8-ig elhalasztásra kerül, hogy az EU az elkövetkező hetekben kívánja közzétenni. 2016-ig kétoldalú megállapodás lesz az EU és az USA között, amely az engedélyek, önálló engedélyek egyszerű kölcsönös elismerését biztosítja. Ez sokkal könnyebbé teszi, hogy FAA önálló licencet kapjon.

    
válasz adott 11.04.2015 04:09
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket