Kísérlet arra, hogy meghatározzuk a Stoneskin-övek erejét és keménységét

0

Mi lenne a Stoneskin övének ereje és keménysége?

    
készlet thomas 01.09.2017 00:57
forrás

2 válasz

5

Amennyire meg tudom mondani, a legtöbb csodálatos elem keménységének és HP-jének nincs meghatározva kanonikus meghatározása, így az egyéni GM fiatól függ. A bőrobjektumok statisztikai statisztikái (táblázat megtalálható a itt ) keménységgel 2 és 5 hp / cm Bőr. Nem tudom elképzelni, hogy egy öv több mint egy hüvelyk vastag lenne. A mágikus páncélzat kifejezetten további bónuszokat ad a bővítési bónuszok alapján, de a csodálatos elemek általában nem rendelkeznek ezzel a kiegészítéssel.

A nagyvonalú GM úgy dönthet, hogy engedélyezi a Stoneskin hatását az övre, de ezt a szabály nem írja le.

    
válasz adott 01.09.2017 01:49
forrás
0

A mágikus tárgyak általában jó minőségűek, de néha az alapanyag egzotikus variánsából készülnek. Például a fa helyett vasfát használhat. tehénbőr helyett griffbőrt használhat, az alligátor csizma helyett drake vagy sárkány mérlegeket használhat.

Ahogy azt YogoZuno mondta, 2 és 5 találati pontot, azonban, mivel az öv stoneskint ad, ésszerű, feltételezhető, hogy kárcsökkenés 10-re csökken. Ezt a keménységet 2 / - + 10 / adamantium = 12, majd adjuk hozzá az 5 találati pontot, összesen 17-re, hogy elpusztítsuk. Alternatív megoldásként figyelembe vehetjük a csodálatos elem szintjét is, egy bővítési bónusz szempontjából. A Vorpal például nagyobb, mint +1 javító bónuszt biztosít. Bizonyos tételek esetén:

Each +1 of enhancement bonus adds 2 to the hardness of armor, a weapon, or a shield, and +10 to the item’s hit points.

Tehát még akkor is, ha az öv túlságosan sovány ahhoz, hogy 5 találati pontot kapjon, legalább 0,2 "vastagságot feltételezhetünk, legalább 1 találati pontnál, de mágikus funkcióval és többé-kevésbé párhuzamosan a páncélzattal. +10 találati pont +1 és 2 károsodáscsökkentésre jutó bónuszonként. Mivel a stoneskin egy 4. szintű varázslat, és az örvényhatás nagyjából egy 9. szintű varázslat, és egy +5 bővítő bónusz, akkor levonhatjuk, ha nincs közvetlen egyezés arra utal, hogy a bónusz egy csodálatos elem, ami azt jelenti, hogy az alapértelmezés szerint felfelé fordul a felfelé, míg a 9 felfelé kerekítés +5, a 4-es felfelé pedig a +2.

Ez +4 keménységet (legalább 6 keménységet) és +20 pontot (legalább 21 teljes találati pontot) biztosít az övünknek.

Ha a Stoneskin-effektus fel van téve, akkor hozzáadunk 10 / Adamant kárcsökkentést, mert a karaktereket védő helyesírási effektusok is védik a felszerelésüket a célzási elemek, tűzgolyók, lélegzetfegyverek stb. p>

Szóval, Stoneskin nélkül: Hardness 6, Hit Points 21 stoneskin felfelé: Kombinált keménység 16, Hit pontok 21

Ha az elem aktiválhatja a stoneskint a Karakter védelme nélkül, akkor 37 sérülés egy találatban megsemmisítené, ha ezt a logikát követnénk.

ha az elem megköveteli, hogy a karakter meghaljon / ne mentse el a mentést, akkor az objektum nem célozható addig, amíg a további feltételek nem teljesülnek.

Ha az elemet eltávolítjuk, és a stoneskin nincs aktiválva, akkor az alapértelmezett 27 sérülés lenne, ha megsemmisülne, kivéve, ha a DM szabályai az objektumot mindig stoneskin védik, függetlenül attól, hogy vonatkozik-e a viselőre. , összesen 37 kár.

A Fine Quality / Masterwork szabályok növelhetik az objektum találati pontjait. Elméletileg egy objektumnak +1-es javítása van, vagy például egy +1-es javítás a sérülésekhez. Ez a 2-es effektusok fele, így a feljavító bónusz a +1 kárcsökkentés és +5 találat, de ez sok feltételezéssel extrapolál.

Mindenesetre a kopott mágikus elem (ha nem törik meg) nem lehet olyan gyenge, mint a nem mágikus egyenértékű.

    
válasz adott 01.09.2017 05:42
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket