Hogyan hat a hatalmi támadás a magas BAB-os támadásokkal?

5

Tegyük fel, hogy 13-as szintű vérnyomó vagyok + 13 / + 8 / + 3 BAB-val. Amikor megtámadok egy teljes támadást, kiszámíthatom a Power Attack hatásait minden támadásra, amit csinálok, vagy csak az első?

Csak azért, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a teljes támadási bónuszom + 26 / + 21 / + 16 a str + mágikus fegyverből, az én-hit és + kár az egyes támadásokból, amikor a hatalmi támadást használjuk:

+22 találat, +9 kár +18 találat, +7 kár +15 találat, +3 sérülés?

Köszönöm előre. Ha zavaró vagyok azzal, hogy megfogalmazom ezt, hadd tudjam meg.

    
készlet Tablet 05.12.2014 05:13
forrás

2 válasz

11

A Power Attack minden olyan támadásra vonatkozik, amelyik a körön kívül van ( és a következő fordulatot megelőzően), amint azt a műsorban leírtuk (bár „bekapcsolhatod” a támadást, mielőtt bármilyen támadást végezne, így néhány támadást nélkülözhetsz, majd bekapcsolhatod a későbbi támadásokra, ha valóban akartam, de nem kapcsolhatja ki újra a következő fordulóig.)

Ha van egy +13-as BAB-je, akkor a Power Attack -4-et ér, +8 pedig a sérülésekre (a fegyver súlykategóriájának beállítása) az összes támadásra.

A BAB diagramok felsorolják az iteratív támadások bónuszát, de ez megtévesztő - a BAB +13. Az iteratív támadások + 13 / + 8 / + 3 bónuszokkal rendelkeznek, de ez nem befolyásolja az erőszak támadás alkalmazását.

    
válasz adott 05.12.2014 05:19
forrás
4

Az mxyzplk válaszai többnyire helyesek. Ez vonatkozik az összes, semmi, vagy csak a támadásokra, amelyek a Power Attack bekapcsolását követik .

A válaszhoz hozzáadhatja a Power Attack-ot iteratív támadások között. A "Meg kell választani, hogy ezt a funkciót használja a támadást megelőző tekercs előtt" megfogalmazása úgy van megfogalmazva, hogy nem nézheti meg a szerszám eredményét, és aztán eldöntheti, hogy szeretné-e használni a támadást.

Az első támadást normál BAB-on végezheti el, majd a következőre kapcsolja be a teljesítményt. Vannak olyan helyzetek, ahol ez hasznos. Ha csak az első támadást érheti el egy természetes 18+ -es támadás ellen, akkor valószínűleg nem akarja támadni. De ez azt jelenti, hogy a következő támadások csak egy természetes 20-ra lesznek kitéve, ezért nincs ok arra, hogy ne kapcsolja be a Power Attack-t.

Ha a "Meg kell választanod, hogy ezt a funkciót használod a támadás előtt", csak a kör első támadását jelentette, amit mondanunk kell, de nem. Ennek egy nagyon szó szerinti (és nagyon rossz) olvasása azt is jelentené, hogy egy karakter csak az első támadását támadhatja meg (nyilvánvalóan rossz.).

    
válasz adott 08.12.2014 17:17
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket