Miért fizet néhány légitársaság többet a szünetekért

6

Az Egyesült Államokban az Atlanta-ba látogatom Münchenből. Én is van egy barátom Torontóban, és látom, hogy az Air Canada és a Lufthansa megállt Torontóban az Atlanta felé vagy vissza Münchenbe. Az Air Canada megállási programja van, de csak akkor, ha 6 és 24 óra közötti összeköttetés van. Látom, hogy az ugyanazon az útvonalon 200 dollárral emelkednek az árak, ha egy nappal később, azaz 40 órával később elkapom a repülést.

Vagy van egy különleges módja annak, hogy lefoglalja az ilyen megálló jegyeket?

    
készlet trollster 12.12.2015 11:39
forrás

3 válasz

8

Ez az ár. Bármi, ami kevesebb, mint 24 óra, nem "megszakítás" (néha különböző definíciók vannak, de egy nemzetközi útvonal esetében 24 óra a szokásos definíció). A 24 óránál rövidebb megálló csak egy kapcsolat (vagy néha „átfedés”). A 24 óránál hosszabb megálló hozzáadása gyakran megállási díjat vagy egy teljes árfolyam-átutalást eredményez magasabb árú viteldíjra vagy díjszabásra.

Természetesen ez szándékos. Ennek oka, hogy az ár több, hogy a piac elviseli azt (sokan szeretnének pár napot tölteni egy nagyobb városban), és a légitársaság kötelessége, hogy minél több pénzt a tulajdonosainak.

Vannak módok arra, hogy a megállókkal együtt találjon jó ajánlatot. További kérdéseket tettek fel a multicitás útvonalairól, érdemes lenne megvizsgálni ezeket a kérdéseket.

    
válasz adott 12.12.2015 12:39
forrás
3

Nincs bizonyítékom, de ez az, amit mindig mondtam:
Többet fizetnek azért, mert a piac bizonyította, hogy az emberek hajlandók fizetni ezeket az árakat.

Azok a vállalatok, amelyek nem számolnak fel extra díjat, Icelandair köztük az a gondolat, hogy több ember utazik velük, ha egy nap vagy pár napig maradhatnak a hub országukban. A többi vállalat nem lát további utazókat, vagy nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozza azokat a többletbevételeket, amelyek a magasabb díjakat fizetik.

    
válasz adott 12.12.2015 13:09
forrás
1
  • A légitársaságok többet fizetnek, ha úgy gondolják, hogy a piac viseli, különösen akkor, ha gyanítják, hogy az ügyfél visszaélheti az árat, hogy ellenőrizze a csomagokat egy rejtett városi jegyen.
  • Lehet, hogy további adókat kell beszedniük, ha a helyi önkormányzati előírások két járatnak minősülnek, nem pedig transzfernek.
  • A légitársaság értékelheti a helyzetet, és eldöntheti, hogy további költségekkel (extra bejelentkezéssel) és kötelezettségekkel rendelkezik, és emiatt emeli az árakat.
  • Előfordulhat, hogy a viteldíj nem érhető el mindkét dátumra.
válasz adott 21.12.2015 18:52
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket