Miért hagyta el a Stormtroopers az állomásait, hogy a fénykard párbajt vezesse Vader és Kenobi között?

70

Az egyetlen ok, amiért Luke, Leia, Han és Chewbacca képes volt elkerülni a Halálcsillagot, azért van, mert a Stormtroopers elhagyta az állomásaikat, és olyanok voltak, mint a gyerekek, hogy megnézzék a fénykard párbajt Vader és Kenobi között.

Miért nem működtek a viharok úgy, mint a szakemberek?

Ha annyira érdekeltek volna, később hologramot vagy videót is láttak volna.

    
készlet S S 09.01.2019 00:29
forrás

4 válasz

150

Bár Darth Vader valójában a birodalmi hadseregben tartott rangot, nem volt tisztázott, még mindig legalább egy VIP a Halálcsillag fedélzetén. Azok a viharok, akik úgy döntöttek, hogy egy olyan fontos figurát biztosítanak, amikor egy ismeretlen ellenséggel küzdenek, tökéletesen ésszerű.

Ezen túlmenően a Halálcsillag fedélzetén lévő viharokat kifejezetten arra utasították, hogy engedjék meg, hogy a Millennium Falcon meneküljön a nyomkövető eszköz telepítése után, hogy nyomon követhessék őket a lázadó bázis helyére. A Darth Vader számára segítséget nyújtó álláshelyek elhagyása tökéletes kifogás erre.

    
válasz adott 09.01.2019 00:39
forrás
45

A film eredeti újdonsága szerint ( Alan Dean Foster George Lucas által írt) az őröket eredetileg a megfigyelés vonzotta, majd a pozíciót, hogy segítsen Vadernek .

Illuminated by the flare from contacting energy fields, Ben Kenobi and Darth Vader were backing toward the bay. The fight attracted the attention of others beside the Senator. Every one of the guards moved in for a better view of the Olympian conflict.

“Now’s our chance,” Solo observed, starting forward.

All seven of the troopers guarding the ship broke and rushed toward the combatants, going to the Dark Lord’s aid. Threepio barely ducked aside as they ran past him. Turning back into the alcove, he yelled to his companion.

A New Hope: Official Novelisation

Ez jól illeszkedik a film szkriptjéhez

Vader and Ben Kenobi continue their powerful duel. As they hit their lightsabers together, lightning flashes on impact. Troopers look on in interest as the old Jedi and Dark Lord of The Sith fight. Suddenly Luke spots the battle from his group's vantage point.

...

Threepio ducks out of sight as the seven stormtroopers who were guarding the starship rush past them heading towards Ben and The Sith Knight. He pulls on Artoo.

...

They start for the Millennium Falcon. Ben sees the troops charging toward him and realizes that he is trapped. Vader takes advantage of Ben's momentary distraction and brings his mighty lightsaber down on the old man. Ben manages to deflect the blow and swiftly turns around.

A New Hope: Script

    
válasz adott 09.01.2019 01:09
forrás
23

A stormtrooperek olyanok, mint a szakemberek? Milyen kitalált univerzumot élsz? Természetesen nem a "Csillagok háborúja" univerzum. Menjünk vissza az első epizódhoz. Obi-Wan megjegyzése szerint „Az Erő erős befolyással bír a gyengén gondolkodókra.”

A stormtrooperek természetesen gyengén gondolkodnak, így természetesen szakszerűtlenül járnak el, még akkor is, ha az Erőből nincs. Ahogy azt mondják: "Én magam csinálhatom hülyeséget." Az első epizód azt mutatja, hogy nem tudnak egyenesen lőni, így nincs különösebb ok arra, hogy azt gondolják, hogy bármi más helyes lehet - legalábbis nem, ha az ilyen hiba előrehaladna a telek.

EDIT - Azt hiszem, ki kell terjesztenöm az utolsó pontomat.

Először ki kell lépnünk a kánonból. Az első Csillagok háborúja nyilvánvalóan lényegében egy képregény életre kel. Harrison Ford klasszikusja, "George! Meg tudod írni ezt a szart, de biztosan nem mondhatod meg!" inkább a párbeszédablakot írja le. És George Lucas azt akarta, hogy mit akar a látványból - és megkapta. Ez rendben volt, amíg az emberek elkezdték komolyan venni, és megpróbálták beépíteni a filmet egy "valódi" (bármilyen módon) világba.

Tehát vegyük a Stormtroopert névértéken. Hogy vannak katonák?

1) Páncélzatot viselnek, ami nem tűnik valóban működőképesnek. Nem néztem egy kicsit az eredetit, de nem emlékszem, hogy láttam volna egy viharfegyver páncélját, ami lövést hajtott végre. Ha eltalálnak, lefelé mennek. Ugyanúgy, mint egy nitpick, észreveheted, hogy senki soha nem kapja meg a karjait, a lábát vagy a fejét. Melyek az esélyek?

2) "Lézer" fegyvereket hordoznak optikai látnivalókkal - és soha nem használják a látnivalókat. Mindent lő a csípőből, és szörnyű pontossággal. Az egész helyszínen közlekedő zöld gerendák és az alkalmi baleset. Bármely amerikai tengerész szégyellni fog, hogy így csinálja. Az egyetlen ok, amiért nem vágnak le, az, hogy a lázadók ugyanolyan inkompetensek.

3) Bár a # 2 esetleg elnézést nyerhet a közeli lövöldözésekért, ahol a szoros távolság és a stressz az emberek számára mindenféle vicces dolgot okozhat, ugyanez nem vonatkozik például a Millennial Falcon menekülésére . Itt a katonák viszonylag távol vannak a hajótól, és csak Han Solo nyújt fedett tűz. A felvétel megkezdése után körülbelül 3 másodpercet kellett vágni.

(Egy pillanatra kilépve a kánonból, mindez azért szükséges, hogy előrehaladjon a telek, ugyanakkor jól nézzen ki. Lövöldözős lézerfényekkel az egész helyen, hősi borító tűz, stb. értelme van.)

Szóval, mi van? Katonák, akiket nem megfelelő berendezések terhelnek, és akik nem képesek közeli és / vagy teljesen kitett célpontok elérésére. Más szóval, amatőrök. És ezeknek elit csapatoknak kell lenniük?

Nos, igen. Igen. És mivel elitnek kell lenniük, ELŐL ELŐTT - a filmek és az újítások azt mondják, hogy vannak.

Van egy régi mondás a filmekről: "Mutass, ne mondd." És mit mutatnak a filmek egy csomó wanker. Nyilvánvaló, hogy a Csillagok háborúja univerzum többi része még rosszabb katonákból áll, így elit wankerek, de a wankerek azonban.

    
válasz adott 09.01.2019 03:58
forrás
17

Bár nem ért egyet a többi válaszával, egy másik pont:

Because lightsaber duels are the stuff of legend

Húsz évvel ezelőtt, amikor tényleges jedik voltak, egy kivételesen szerencsés embernek talán néhány év múlva kellett látnia egy Jedi-t, és látni őket, hogy életük során harcoljanak. Bárki, aki láttam egy ilyen dolgot, mesélni fogott róla történeteket, és évekig az anekdotáján élt. Vader most már csak az egyetlen fénykard felhasználó, és évek óta nem volt fénykard párbaj. Elmentek a „valamit, amit láthattál, ha nagyon szerencsés vagy”, hogy „valami, amit senki sem látott életünkben”, vagy akár azt is, hogy a nagybátyám barátja elmondta, hogy az apja egyszer látta, hogy nem vagyok biztos benne, hogy valóban hinni'. Ahhoz, hogy valóban láthassuk, az messze a legizgalmasabb és legérdekesebb dolog, ami valaha történt ezekhez a viharokhoz, vagy bárkihez, akit ismer.

    
válasz adott 10.01.2019 16:36
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket