Milyen jelentősége van Robert Jordan „Új tavaszi” regényének az Idősorozat sorozatának?

17

Pontosan mit jelent Robert Jordan „Új tavaszi” regénye az idősorozat sorozatában?

A véleményekről olvastam, hogy szinte rajongó-fiktívnak tűnik, annak ellenére, hogy közvetlenül az eredeti szerzőtől származott. Ez kiterjed minden nagyobb pontra?

    
készlet the_e 14.02.2011 17:05
forrás

2 válasz

13

Alapvetően ez egy prequel könyv a fővonalának Time of Time sorozatához, amelyen Lan és Moiraine elkezdődött. Azt hiszem, körülbelül 20 évvel az első főkönyv előtt kerül sor.

Itt van a kötelező Wiki oldal

    
válasz adott 14.02.2011 17:18
forrás
6

Ez a regény azt mondja el, hogyan jöttek létre a világszem elején lévő események. Hogyan kezdte Moiraine (és Lan) a sárkány újjászületését, és miért tudta, hogy a két folyó gyerekének kell lennie. Néhány nagyszerű jelenetet is bemutat, amelyek a főkönyvekben emlékeztetnek, mint például a (FoH) Moiraine, amely arról beszél, hogy egy tóról tanítanak, hogy tanítsák Lan alázatosságát vagy a kendőt, és általában többet az elfogadott életről, vagy a sárkány születésének megjóslásáról, az Aiel háború / Bloodsnow stb. stb. ... A fő sorozatban (Verin, Elaida, Cadsuane, ...) találkozunk néhány fontos Aes Sedai-val, akik új ismereteket szereztek személyiségükről és személyes történetükről.

Számomra megkönnyebbülés volt olvasni az új tavaszt a 8-10-es könyvek után, mert az új tavasz gyors , a dolgok nagyon gyorsan kibontakoznak, a történet egyszerű, nem ugrik be több tucat POV-ot, stb. ... Szeretem a fő sorozat mélységét, de a Twilight kereszteződésébe jött, majdnem megállt, mint például 1000 oldal, ami körülbelül 2 hétig szólt, sok területen nem történt előrelépés stb.

A rossz hír az, hogy még senki sem tudja, ha a hiányzó 2 könyvet írják, sokkal kevésbé, hogy ki és mikor ...

    
válasz adott 26.03.2011 10:05
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket