A trónok játékai: exkluzív királynő Regent (4. évad / kardok spoilerjei)

4

A 4. ÉVES SPOILEREK EPISODE 2! NE OLVASSA EL AJÁNLATOT, ha nem nézte meg az EPISODE-t, vagy OLVASSA EL A SZERKEZETEK STORMját

After the royal wedding ceremony AND before Joffrey dropped dead (10 to 20 hours est.), was Cersei Lannister no longer the Queen Regent during this short period of time?

    
készlet Tugeye 18.04.2014 03:17
forrás

5 válasz

9

Cersei megállt Regent királynőnek, amikor Joffrey feleségül vette Margaery-t. Ezt bizonyítja az epizód, körülbelül 39 perc múlva, amikor Oberyn Martell herceg bemutatja a parasztját, Ellaria Sandot Cersei-nek és Tywin-nek. Azt mondja:

I don't believe you have met, Ellaria. This is the Lord Hand Tywin Lannister and Cersei Lannister the Queen Regent. I suppose it is former Queen Regent now.

Ez azt jelzi, hogy ő már nem a Queen Regent. Természetesen Joffrey halála után, és a trón Tommenig való áthaladása után, ő továbbra is Queen Regent marad.

    
válasz adott 18.04.2014 15:59
forrás
9

Igen, Cersei (valószínűleg) még mindig Queen Regent volt.

Címének "Regent" része azt jelenti, hogy a király nevében uralkodik. Nem hagyja abba, hogy Regent királynő legyen, kivéve, ha Joffrey felnőtt lett volna, vagy valaki más helyettesítette őt.

Ez úgy tűnik, ellentmond az Oberyn észrevételének, miszerint Cersei a "korábbi királynő Regent", amelyet a Moogle válaszában említenek. Van néhány lehetőség:

 • A hét királyság törvényei szerint Joffrey-t felnőttnek tartották, mihelyt házas volt, így a rendőrség véget ért. Ez valószínűtlennek tűnik - ha nem tartják eléggé öregnek ahhoz, hogy uralkodjon, akkor a házasodásnak nem kell különbséget tennie.
 • Joffrey még mindig kiskorú volt, és Cersei még mindig Regent királynő volt, de Oberyn félreértette álláspontját, vagy szándékosan tévesen úgy gondolta, hogy félreért, és megragadta a lehetőséget, hogy megsértette Cersei-t.
 • [Edit:] Joffrey már kora előtt házas volt. Így elvben Cersei egy ideje nem volt Regent királynő. Mivel azonban Joffrey ifjúsága és mentális instabilitása, Cersei hatalma iránti kapzsiság és a törvény betűjét nem vette észre, talán Regent hatalmának tekinthető, és talán még tovább is használta a címet.
 • válasz adott 18.04.2014 16:09
  forrás
  8

  tl; dr: a Cersei regentensként való elhelyezkedése befejeződött, amikor Joffrey 16-ra fordult, de pontosan mikor nem volt egyértelmű a műsorban. Természetesen semmi köze nem volt Joffrey-hoz, aki feleségül vette.

  A regényekben Cersei még mindig Regent királynő a történet ezen a pontján. Joffrey nem tekinthető felnőttnek, amíg 16 éves lesz, és a regényekben csak 14 éves, amikor házasodik.

  and dies, at which point she is Tommen's regent.

  A kiállításon a kérdés sokkal összetettebb. A show-ban a kiskorúak többsége több évvel idősebb, mint a könyvtársaik (nagyrészt azért, mert Danaerys csak 12 éves volt, amikor Drogóval feleségül veszi és terhes). Így a kiállítás ezen pontjához Joffreynek már 16 évesnek kell lennie, ami azt jelenti, hogy nem kell regentnek lennie, ő maga a király. Nem vagyok biztos benne a show időskáláin, de lehetséges, hogy Cerseinek nem volt joga először nevezni magát regentnek.

  Az univerzumon kívül ezt az író részén lévő folytonosságig kellett krétáznom, ami Joffrey életkorának előrehaladásából származik. Az univerzumban nincs igazi magyarázat Cersei címére, vagy miért gondolja Oberyn, hogy "elveszítette", bármilyen hivatalos kapacitásban.

  Azonban a King's Landing politikai manőverezése alapján kitalálhatok, hogy valami ilyesmi történik:

  • Cersei kétségbeesetten királynő akar lenni, így amikor a férje meghal, megragadja a lehetőséget, hogy nevezze magát Joffrey-nak, megérdemelt vagy más módon. A King's Landing belsejében és azon kívül fennálló kapcsolatai miatt senki sem érvel vele.
  • Joffrey viselkedése világosan jelzi, hogy nem mentálisan elég érett ahhoz, hogy király legyen, függetlenül a fizikai korától, így amikor Cersei és később Tywin nevében jár el, mint Queen Regent és Hand, hogy visszavonjon néhányat Joffrey csavarjainak az emberei csak hallgatnak rájuk.
  • De Joffrey életében egy másik erős nő is van - Margaery - akivel többet hallgat, mint az anyja. Ez csökkenti Cersei ellenőrzését Joffrey felett, ami valószínűleg soha nem volt hivatalos.
  • Amint Margaery feleségül veszi Joffrey-t, ő lesz királynő, és megnyer egy bizonyos hatóságot. Ez, és Joffrey nyilvánvaló támogatása neki, alapvetően Cersei-t tolja a háttérben.
  • Oberyn alapvetően a Cersei-nél ásott, tudta, hogy megérti a király udvarában zajló dinamikát, és mennyi hatalmat veszít ott.
  válasz adott 18.04.2014 16:58
  forrás
  4

  Az utódsor a Robert és Cersei más elismert gyermekei közé tartozik: Tommen herceg és Myrcella Baratheon hercegnő. Tommen a fiatalabb, de úgy vélem, hogy elsőbbséget élvez az Y-kromoszómával való születéskor. A Myrcella nem lehet hivatalosan a sorban, elfelejtem, ha / amikor Martin Martin elmagyarázza a nemi szerepek szerepét a Westeros öröklésében. Tudom, hogy más országokban más.

  Mindenesetre Cersei mindkettő anyja, így továbbra is a Queen Regent lesz, és fogadhat, hogy akar a hatalomban maradni. Ugyanakkor, ahogy Shevliaskovic rámutat, az utódlási sorozatot a kérdésed előtt közvetlenül bekövetkező események sújtják. Nem vagyok biztos benne, hogy megérkeznek ahhoz, hogy megválaszolják a pontos helyzetet a A kardok vihar vége előtt, kivéve, hogy nyíltan jeleznének néhány feszültséget Baratheon / Lannister és Highgarden között.

      
  válasz adott 18.04.2014 04:43
  forrás
  2

  Cersei nem volt királynő, mert a király felesége, Margaery felnőtt volt (16 éves). Ez azt jelenti, hogy a ő lesz királynő Regent.

  Cersei, mint Regent királynő egész pontja az volt, hogy uralkodjon a Királyságban (Joffrey-vel) egészen addig, amíg életkora nem jön. Mivel már egy korú lányhoz ment feleségül, Cersei már nem volt szükség.

      
  válasz adott 18.04.2014 10:25
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket