Ha a pilótafülke ajtaja belsejéből záródik, egy normál eljárás, ha egy pilóta elhagyja? [másolat]

0

Amikor egy pilóta elhagyja a pilótafülkét, hogy a WC-be menjen, ha a második pilóta zárja az ajtót?

Számomra ez kötelező, ha a másik pilóta túszul vesz, és kénytelen megérinteni a kódot.

Tehát a pilótafülkében lévő pilóta zárhatta volna az ajtót, és elvesztette az eszméletét?

Képzeld el, hogy a pilóta WC-re megy, és probléma merül fel, például a gép elkezd elakadni, és nem érheti el a pilótafülkét, így egyedül a másiknak kell kezelnie.

Számomra az egyetlen helyzet 3 pilóta, vagy soha nem hagyja, hogy kicsi utazáson kívül menjen.

    
készlet vring 30.03.2015 17:44
forrás

2 válasz

1

A legmodernebb, nagy kereskedelmi célú utasszállító repülőgépek esetében van egy automata zár, amely azt követeli meg, hogy a PNF (Pilot Not Flying és a pilótafülkén kívül legyen), hogy beírjon egy vagy több esetben a PF (Pilot Flying) feloldó kódot, és remélhetőleg a pilótafülkében), hogy távolról kinyitja az ajtót.

A vészkijárati kód jellemzően egy pilótafülke figyelmeztető hangjelzője, és késleltetett működése lehetővé teszi, hogy a PF felülbírálja ezt egy nem kívánt, erm, "látogató" esetén, ugyanakkor ugyanakkor lehetővé teszi a PNF elérését abban az esetben, ha a PF cselekvésképtelensége.

Kereskedelmi szempontból három pilóta (vagy két pilóta és egy repülési mérnök) minden járaton már nem lesz gazdaságilag életképes szinte minden légitársaság számára. Sőt, a legtöbb nem tudott harmadik személyt kényelmesen elhelyezni az egész repülés számára - az ugródobozok rövid kitörésekre jóak, de nem hosszú távú repülésre.

Ezért a legtöbb légitársaság most alkalmazza a pilótafülke személyzeti eljárásait annak biztosítása érdekében, hogy a légiutas-kísérő egy másik tagja (általában egy légiutas-kísérő) csatlakozzon a PF-hez, mielőtt a PNF elhagyja a pilótafülkét.

    
válasz adott 30.03.2015 19:17
forrás
0

Az ajtózárrendszer működésének részleteit a ez a kérdés ismerteti. Megmagyarázza, hogy ha a pilóta elveszti az eszméletét, akkor a kabinban lévő pilóta késleltetés után kinyithatja az ajtót.

Az európai légitársaságok előírják, hogy a pilóta sohasem legyen egyedül a pilótafülkében, hogy elkerülje a közelmúltbeli összeomlás ismétlődését. Ez azt jelenti, hogy a pilótafülkében a pilótafülkében tartózkodik a pilótafülkében.

    
válasz adott 30.03.2015 17:57
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket