Miért nem kezdett le a Wat Watney lefelé ásni?

34

Megnéztem A Marsi és olvastam a könyvet, de még mindig nem megérteni egy dolgot.

Ha elfogyott a vízszintes hely a növények számára, akkor miért nem kezdte el a Mark Watney ásni lefelé?

A könyvben a Hab padlóvászonának egy részét használták, hogy "marss sátor" legyen az alváshoz és a munkához (ami teljesen leesett az eredeti kiadásból, és elég nagy 100% -os földön sátraként jelenik meg az igazgatók vágásában), így "kikelt", anélkül, hogy teljesen elveszítette volna a Habot. A talajon, a sziklákon stb. Lefelé történő ásás először problémát jelentene, de Mark kreatív, valamilyen csákányt készíthet. Néhány hónap múlva egy földalatti területe lenne több burgonya ültetésére (plusz a borsó és a kukorica, de burgonyát csak ... valamilyen okból választott), ami jobb esélyeket teremtene a túlélésre Ares 4-ig (és erősebb ütés, amikor a Hab ténylegesen felrobbant.)

Szóval, miért nem ásott el?

PS: Nem kérem ezt a Stack Exchange tudományos közösségeitől, mert őszintén szólva, figyelembe véve a marsi sugárzást, a nagyon gyenge napfényt és a nagyon rossz (bár nem teljesen használhatatlan) talajt, a könyv / film nem igazán kemény tudomány ... Legalább nem elég kemény.

    
készlet Mr Scapegrace 29.03.2017 16:01
forrás

2 válasz

68

Mert légmentesen zárni kell a Hab falai és a föld között.

A filmben látható, hogy a Hab egy előregyártott „sátor”, és Mark jelentős mennyiségű marsi kőporot helyez át a térbe a légzsilipen keresztül, és „biológiai anyagok” hozzáadásával teszi lehetővé a burgonyát támogató talajt és víz.

Ebben a forgatókönyvben nem kell ezt légmentesen lezárnia, máris. Ahhoz, hogy a földre ássák, megbízható tömítést kell tennie a Hab anyagok és a poros sziklás talaj között, ami rendkívül nehéz lenne.

Nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy az az extra terület, amelyre képes lenne, egyszerű vagy akár fenntartható lenne. Ahhoz, hogy ez érdemes legyen, le kell ásnia és egy barlangot kell készítenie, amely túlmutat a Hab határain - az összes fizikai munkával, amely az anyagot egy légzsilipen keresztül távolítja el a Habból, ami megrepedt. Aztán meg kell elégítenie a világítást és a vizet. Korlátozott mennyiségű hidrazint tartalmaz a víz előállításához - ami nemcsak az új ültetési talajába szívódik fel, hanem (haszontalanul) a barlang falaiba és tetőjébe.

Úgy tűnik, hogy a levegő viszonylag újratölthető erőforrás a légijármű / oxigénforrásból, amit a történet említ, ami valószínűleg napenergiával működő. A víz nem végtelenül újratölthető, és minden alkalommal, amikor külföldre megy, hogy megszabaduljon egy zsákból a bányászatból, 1 légzsilipet ürít ki vízgőzzel.

    
válasz adott 29.03.2017 16:16
forrás
30

A burgonyával kapcsolatos kérdés közvetlenül a könyvben foglalkozott. A legmagasabb kalóriát adták a mezőgazdasági területek területére.

Pár olyan pont, ahol úgy tűnik, hogy hiányzik néhány részlet értelmezése / emlékezése. A hab nem zárt a földre. Amikor odaértek, lefektették a padlóanyagokat, lekötötték őket, az oldalra és a tetejére csatolták a vászonot, és összeszorították a többi alkatrészt. Ez egy szabadon álló sátor, félig merev padlóval és sok tartozékkal, hogy az embereket életben és kényelmesen tartsa.

Amikor Mark tette a hálószobáját / dolgozó sátrát, felvette a vászon egy részét a hab top & a vészhelyzeti sátrak padlói és a felújított dolgok, hogy a két kisebb helyett egy nagyobb sátrat kapjanak. A könyvben számos hivatkozás volt arra, hogy a hiányzó vászon miatt az egyik oldalon a Hab mennyezet alacsonyabb volt.

A hab is többet szolgáltatott, mint a légkörben. A fény és a hő is volt. Biztos vagyok benne, hogy volt egy sor a könyvben a hab használatáról az UV fények használatával a legénység egészségére, ami jóvá tette őket a növények számára. Az ilyen körülmények bármelyikének megismételése a hab szabályozott környezetén kívül rendkívül nehezebb lett volna mind a technikai megvalósíthatóság, mind a kiadott erőfeszítés szintje tekintetében.

Ne feledje, hogy elsődleges problémája a kalóriahiány. Sok évig tartott vitaminokat és kiegészítőket, ha elég kalóriát találhatott ahhoz, hogy testét megtartsa. Bármi, ami további fizikai terhelést jelentett volna, anélkül, hogy közvetlenül és azonnal hozzájárult volna a túléléséhez, a probléma még rosszabb lett volna.

    
válasz adott 29.03.2017 22:33
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket